CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda ilk kahve toplantısını ilçenin kentsel dönüşüm mahallelerinden Emrez Mahallesi’nde yaptı.
Kendisini bekleyen mahalle sakinleriyle kahvede ve ev toplantısında bir araya gelen CHP Belediye Başkan Adayı Halil Arda “Geçtiğimiz günlerde asker uğurlama töreni için de buraya gelmiştik. O gün akşam da kendi gözlerimle gördüğüm sıkıntılarınız var. Merak etmeyin belediye başkanı seçildiğimde bir ayağım hep burada olacak” dedi.
Kahve toplantısında mahalle sakinleri sıkıntılarını dile getirirken en çok konuşulan konu Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi’ydi!
Emrez Mahallesi Muhtarı Ramazan Aslanalp bölge sakinlerinin sıkıntılarını “Kentsel dönüşüm alanında kaldığımız için mahallemizin bir çok temel sorunu sonraya bırakılıyor. Pazaryeri, yollar vb.bir çok sorunumuz kentsel dönüşümden sonra çözüleceği belirtiliyor. Bu dönüşüm olayı bugünden yarına olacak bir şey değil. O güne kadar temel sorunlarımıza çözüm bulmamız gerekiyor. Öte yandan şu an kendi yerinde dört-beş katta oturan mahalle sakinlerine deniliyor ki ‘senin burası iki kat imar var diğer ikisi üçü kaçak. Sana iki kat üzerinden hak vereceğiz. Kaçak bölümler için 1,5 kat borçlandırarak vereceğiz. Burada şu an toplamda beş bin konut var. Kentsel dönüşümle bu 13 bin konuta çıkacak. Geri kalan sekiz bin konut ne olacak? 45, 50 metrekarelik konutlar kime yetecek, kim oturacak?” diyerek dile getirdi.
CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda belediye başkan adayı olarak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin kendi önünde buldukları proje olduğunu ifade ederek “Bu konuda geriye dönmek mümkün değil elbet. Ancak bu konuda çok daha farklı bir yöntemde bulunabilirdi. Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sizin yanınızda olacağım. Sizlerin hakkını sonuna kadar savunacağım” dedi.
Kentsel Dönüşüm olacak diye hizmetlerin ötelenemeyeceğinin de altını çizen Halil Arda şunları söyledi; “Kentsel dönüşümün tamamlanması doğal olarak uzun yıllar alacak. Ancak bu sürede de belediye hizmetleri elbette durmayacak. Bölge sakinlerimizin ihtiyaçları neyse onun karşılanmasını sağlayacağız. Size söz veriyorum; Belediye başkanı olduğumda bir ayağım hep burada olacak”dedi.