CHP’de aday adaylığı sürecinin son gününde belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi adayı olmak isteyenler ilçe ve il binalarında adeta kuyruğa girdiler.
Belediye başkan adaylığı başvurusunda yoğun ilgi gösterilen ilçelerden biri de İzmir’in Gaziemir İlçesi oldu.
Son günde iki isim daha belediye başkan aday adaylığı dosyalarını İlçe Başkanı Kasım Özkan’a teslim etti.
Nahiyede müftülük yaptığı yıllarda Seydiköy’ün kurucu belediye reisliğini üstlenen Abdullah Arda’nın torunu da aday adaylığı başvurusu yapan isimler arasında yer aldı. 2004-2009 döneminde İzmir İl Genel Meclisi Üyeliği yapan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Halil Arda 31 Mart 2019’da yapılacak seçimlerde partisinden belediye başkan adayı olmak için aday adayı oldu. Halil Arda’nın başvurusunun hemen ardından da İsmail Hakkı Özçelik belediye başkan aday adaylığı müracaatı yaptı. Her iki isimle birlikte CHP Gaziemir’de belediye başkan aday adaylarının sayısı 8’e yükseldi. YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre halen devlet memurlarının ve kamu tüzel kişiliklerinde başkan ve yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunanların belediye başkan aday adaylığı yada belediye meclis üyeliği aday adaylığı için başvuru yapabilmeleri için 1 Aralık 2018 tarihinde istifa etmeleri gerekiyor. Yasal süreçle birlikte CHP Gaziemir’de başvuru sayısının hem belediye başkanlığında hem de meclis üyeliğinde artması bekleniyor.
Öte yandan CHP Gaziemir’de belediye meclis üyeliği aday adaylığı için başvuranların sayısı 49 olurken bu sayının biraz daha artması da bekleniyor. 8 belediye başkan aday adayının bulunduğu noktada meclis üyeliği başvuru sayısının üç haneli rakamlara yaklaşacağı yorumları yapılıyordu. Meclis üyeliği aday adaylığı için 3 bin 500 lira ödenti talep edilirken bu rakam kadınlar, gençler ve engelliler için bin 750 liraya indirilmişti. 31 kişilik Gaziemir Belediye Meclisi için 49 aday adayı arasında kadınlar, gençler ağırlığı oluşturdu.
CHP’den belediye meclis üyeliği için başvuru yapanlar arasında dikkat çeken isimlerin biri de Gaziemir’de uzun yıllar belediye başkanı olarak görev yapan merhum İsmet Kılıç’ın oğlu Öner Kılıç oldu. Öner Kılıç 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Gaziemir Belediye Meclis Üyesi olmak için başvuru yaptı.
Gaziemir’de faaliyet gösteren Engel Siz Yaşam Derneği Başkanı Gülgün Yorgancılar, 2004-2009 döneminde meclis üyeliği yapan ve 2009 seçimlerinde CHP’ye katılarak ilçe yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan İnşaat Mühendisi Metin Aktaş, Gaziemir Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Serap Kan ve Yerel Haberci köşe yazarlarından Varol Zenginobuz 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Gaziemir Belediye Meclis Üyesi olabilmek için CHP’ye müracaat eden dikkat çekici isimler arasında yer aldı.
Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?