Egeli genç bilim insanın tezine uluslararası jüriden onay
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EĞİTİM

Egeli genç bilim insanın tezine uluslararası jüriden onay

Facebook'ta paylaş
10/06/2024 , 11:41:42

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık Teknolojisi Bölümü Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı öğretim  üyesi Prof. Dr. Kevser Özgen Özer’in yürütücülüğünü yaptığı “TÜBİTAK BİDEB 2244 Sanayi Doktora Programı” projesi kapsamında bütünleşik olarak tez çalışması yapan doktora öğrencisi Ecz. Nahide Zeren Arda Öztürk, tez savunmasını başarıyla verdi. Öztürk, tezinin bir kısım çalışmalarını yapmak üzere “2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı”na kabul edilerek Cenevre Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Bilimler Bölümünde “Melanom Tedavisi İçin Veziküler İlaç Taşıyıcı Sistemin Geliştirilmesi ve Karakterizasyonu” konulu tezini tamamladı.

Tez savunma davetine, Prof. Dr. Kevser Özgen Özer’in davetiyle Cenevre Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda tezin eş danışmanı Prof. Dr. Gerrit Borchard ve ekibinde yer alan 8 akademisyen katıldı. Davetli ekip, Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı tarafından, geniş bir katılımla düzenlenen “Innovations in Nanotechnology, Drug Delivery and Cellular Therapy” başlıklı uluslararası toplantıda konuşma yaptı. Alanında sahip olduğu patentler, pek çok proje ve yayının yanı sıra uluslararası mesleki kuruluş başkanlıkları olan ve aynı zamanda European Directorate for the Quality of Medicines and Health Care grup başkanı olan   Prof. Dr.Gerrit Borchard,  düzenlenen sempozyumun açılışında “Information Medicines - a Paradigm Shift?” konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Borchard’ın konuşmalarının ardından katılımcılar; Dr. Olivier Jordan, Dr. Gülşen Aybar Tural, Dr. Viorica Patrulea, Dr. Ines Nicolic, Ecz. Oliwia Barbara Majchrzak, Ecz. Meliha Günes, Ecz. Alcidia Ramos Barbaros ve Ecz. Bengi Filiz; nanopartiküler sistemler ve protein kompleksleri, aktif ilaç hedeflemede mikromotor sistemler, kryopresevasyon, nanoilaçların karakterizasyonu, göğüs kanserinde tedavi yaklaşımları, omurilik yaralanmalarında üç boyutlu implant sistemler, sıcak eriyik ekstrüzyon yöntemiyle hazırlanan vajinal ilaç taşıyıcı sistemler, mRNA-LNP formülasyonların stabilitelerini attırma çalışmaları konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Toplantıya dinleyici olarak, elliden fazla lisansüstü öğrencinin yanı sıra, Eczacılık Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümünden akademisyenler katıldı.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
22/06/2024 , 11:23:35
TURİZM
22/06/2024 , 11:19:55
ÇEVRE
22/06/2024 , 11:15:56
AKTÜEL
21/06/2024 , 11:53:58
ÇEVRE
21/06/2024 , 10:58:29
YAŞAM
20/06/2024 , 12:46:13
YAŞAM
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin