KLASİK MÜZİK VE LATİN MÜZİĞİ AYNI SAHNEDE BULUŞTU
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

KLASİK MÜZİK VE LATİN MÜZİĞİ AYNI SAHNEDE BULUŞTU

Facebook'ta paylaş
17/05/2024 , 11:17:39

Olten Filarmoni Orkestrası sezon finalini muhteşem bir konserle gerçekleştirdi. Clasicos a Lo Cubana Grubu eşliğinde Latin müzik ve klasik müziği aynı sahnede izleyici ile buluşturdu.

İzmir’in kültürel hayatına damgasını vuran Olten Filarmoni Orkestrası 10. Sanat yılının kapanışını muhteşem bir konserle gerçekleştirdi. Geleneksel küba ritimleri ile klasik bestecilerin en iyi bilinen eserlerini bir araya getirmesiyle tanınan dinamik ve canlı müzik topluluğu Clasicos a Lo Cubana Grubu, Olten Filarmoni Orkestrası’nın sezon kapanış konserinde latin müziğinin ezgilerini klasik müzik ile bir araya getirdi.

Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Orkestra İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde solist olarak sahne alan Clasicos a Lo Cubana Grubu ile  muhteşem bir performans sergiledi. Sverre Indris Joner'in piyano, Jose Antonio Moreaux'un timbale, Yandy Gonzales'un kontrabas, Ruben Pirela'nın tumba, Jusvier Iznaga'nın guiro ve marakas eşliğinde klasik müzik ezgileri, Latin ritimleriyle birleşti ve izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Sezon boyunca yaptıkları çalışmaların hikayeleştiği kısa bir video ile açılışın yapıldığı konserde söz alan Olten Sanat İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten, 10 yıldır maddi ve manevi tüm desteklerini esirgemeyen tüm sanatseverlere teşekkür etti. Yaptığı duygusal konuşmasında sanatın birleştirici gücüne vurgu yaparak İzmir’in sanat dolu atmosferini sürdürebilmesi için desteğin önemine deyindi.

Gecenin en dikkat çekici anlarından biri ise, Norveçli piyanist Sverre Indris Joner'in piyano performansıydı. Joner'in virtüöz icraları, klasik müzik ezgilerini Latin ritimleriyle buluşturarak izleyicileri büyüledi. Jose Antonio Moreaux'un timbale, Yandy Gonzales'un kontrabas, Ruben Pirela'nın tumba, Jusvier Iznaga'nın guiro ve marakas performansları ise salonu dans dolu bir atmosfere soktu.

Olten Filarmoni Orkestrası ve Clasicos a Lo Cubana Grubu'nun bir araya gelmesi, farklı müzik türlerini ve kültürleri birleştiren muhteşem bir deneyim sunarken sanatseverler dans ve coşkuyla dolu unutulmaz bir gece yaşadılar. 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
22/06/2024 , 11:23:35
TURİZM
22/06/2024 , 11:19:55
ÇEVRE
22/06/2024 , 11:15:56
AKTÜEL
21/06/2024 , 11:53:58
ÇEVRE
21/06/2024 , 10:58:29
YAŞAM
20/06/2024 , 12:46:13
YAŞAM
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin