Yerel Haberci
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

YEMEK KEYFİ

KAVURMA

Facebook'ta paylaş YEMEK KEYFİ Kimdir ?

Kurban eti ile yapıyorsanız etinizi bir gece dinlendirildikten (kasaptan alıyorsanız etleriniz önceden dinlenmiş olacaktır) sonra  sinirleri temizlenerek kuşbaşı şeklinde doğranır. Ayrı bir kaba 1 kilo ete 250gr iç yağı olacak şekilde iç yağı doğranır. Etler genişçe bir tencereye alınarak kapağı kapalı bir şekilde kendi suyunu çekene kadar kavrulur. Pişerken üzerinde biriken köpükler kaşık yardımı ile temizlenir.Et kavrulurken diğer yandan iç yağları ayrı bir kapta kavrulmaya başlanır. İç yağını kaynadıktan sonra üzerinde biriken kıkırdaklar kevgir yardımı ile toplanır.

 

Etler suyunu tamamen çektikten sonra ya da çok miktarda kavurma yapıyorsanız et suyu bolca olacaktır bu durumda et piştiğinde tencerenin tabanında kalan bu koyu renkli suyu kepçe yardımı ile alın, suyu çekmesini beklerseniz etleriniz çok piştiğinden ezilecektir.

 

Suyunu çeken etlere iç yağı eklenir. Normalde yemeğe koyduğumuzdan biraz daha fazla tuz koyarak 5 dakika kadar daha kavrulur. Sıcakken Afiyetle yenir.

 

KAVURMANIZI UZUN SÜRE SAKLAYACAKLAR İÇİN,

 

Ocak kapatılarak etler sıcakken ısıya dayanıklı yayvan kaplara veya tepsilere boşaltılarak soğuması beklenir (plastik kap kullanmayınız). Yağlar donduktan sonra kavurma kaplardan buzdolabı poşetlerine alınır. Bir ay içinde tüketilecekse buzdolabında, uzun sürede tüketilecekse derin dondurucuda muhafaza edilir.

Afiyet Olsun!

Önceki Yazıları

YEMEK KEYFİ

Yerel Haberci

Yalancı Profiterol

05/11/2017

YEMEK KEYFİ

Yerel Haberci

Ispanaklı patatesli kış yemeği

05/11/2017

YEMEK KEYFİ

Yerel Haberci

KAVURMA

05/11/2017

YEMEK KEYFİ

Yerel Haberci

TARHANA ÇORBASINI NASIL TERCİH EDERSİNİZ?

05/11/2017

Facebook'ta paylaş

YEMEK KEYFİ

05/11/2017 , 19:41:35
YEMEK KEYFİ
05/11/2017 , 19:40:34
YEMEK KEYFİ
05/11/2017 , 19:38:56
YEMEK KEYFİ
05/11/2017 , 19:32:28
YEMEK KEYFİ
 
Köşe Yazarları
Eşrefpaşa Hastanesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara sağlıklı beslenm...
Köşe Yazarları
1965 yılında İzmir doğdu. İlköğrenimini İnkılap ve Eşrefpaşa Ömer Lütfü Aka...
1961 Yılında İzmir'de (Seydiköy) doğdu.İlköğrenimini Yahya Kemal Beyatlı ve...
14.11.1973 tarihinde İzmir'de doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimimi İzmir'...
Editörün Seçtikleri
Eşrefpaşa Hastanesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara sağlıklı beslenm...
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin