Yerel Haberci
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

AHMET SEYREK

SORULARLA İZMİR

Toplam Görüntülenme: 55
Facebook'ta paylaş AHMET SEYREK Kimdir ?

SORULARLA İZMİR

Yaşadığımız Şehir; Güzel İzmir’in Sosyal, Kültürel, Tarihsel, Sportif yaşamına ilişkin hazırladığım   “Sorularla İzmir’’ testini cevaplamaya var mısınız?

İzmir ile ilgili neleri biliyorsunuz, hafızanızda neler kalmış. Sorulara vereceğiniz cevaplarla kendinizi sınayabilirsiniz.

Soruları cevaplandırırken, içinden geçtiğimiz sıkıntılı günlerden bir anlık da olsa uzaklaşabilir, eğlenebilirsiniz.

Sorularla İzmir başlasın o zaman!

 

SORULARLA İZMİR

 

1-  İzmir Belediyesine bağlı bir işletme olan kısaltılmış adı  ‘ESHOT’ olan kurumun açılımı nedir?

     A) Elektrik Su Hat Otoyol Taşıma

     B) Enerji Su Havalimanı Otobüs Taşıt

     C) Erişim Su Havagazı Otobüs Taşıtçılık

     D) Elektrik Su Havagazı Otobüs Troleybüs

 

2-  İzmir Fuarı’nın (Kültürpark’ın) kaç giriş kapısı vardır?

     A)6   B)4  C)5  D)3 

 

3 -  “İzmir’in denizi kız, kızı deniz / Sokakları hem kız hem deniz kokar.” Bu dizelerin sahibi olan    

        şairimiz kimdir?

       A)Cahit Külebi   B)Attila İlhan   C)Ahmet Muhip Dranas   D) Orhan Veli Kanık

 

4 –İzmir’de 1954/1992 yılları arasında hizmet etmiş; gücünü elektrik enerjisinden alan iki adet elektrik kablosuna bağlı olarak hareket eden toplu taşıma aracına ne denirdi?

     A)Tramvay   B)Troleybüs   C)Tren   D)Taka

 

5-  Sıcak Yaz gecelerinde buzlu bir tepsi üzerinde servis edilen İzmir’e özgü yiyeceğin adı nedir?

     A)Acı Badem  B)Buzlu Badem  C)Islak Badem   D)Soğuk Badem

 

6-  Yaz günlerinde akşama doğru denizden karaya doğru eserek güneşin bunaltıcı etkisini azaltan tatlı 

      Serinletici İzmir Rüzgârına ne denir?

     A)Yıldız   B)Gün Batısı   C)Gün Doğusu   D)İmbat

 

7-  İzmir’in Mordoğan, Karaburun, Bayındır İlçelerinde kış mevsiminde yetişen güzel hoş kokulu   

    İzmir Çiçeğinin İsmi nedir?

    A)Nergis   B)Lale   C)Lavanta   D)Sümbül      

 

8-  İçinde İzmir Tulumu, Domates ve sivri biber bulunan sandviçe verilen isim nedir?

      A)Gevrek   B)Boyoz   C)Kumru   D)Bomba  

 

9-  Gaziemir’deki Adnan Menderes Havalimanı hizmete girmeden önce uzun yıllar boyunca İzmir’e

      hizmet veren havalimanı hangi ilçemizin sınırları içindeydi?

      A)Menemen   B)Kemalpaşa   C)Aliağa   D)Çiğli

 

10- Yıllarca İzmirlilerin sevgilisi olmuş ve bir zamanlar İzmir Kültür Park Hayvanat Bahçesinin

       simgesi olan İzmirlilerin unutamadığı bizden biri olmuş  bu fil dostumuzun adı nedir?

       A)Gündoğdu   B)Pak Bahadır   C)Boğaç   D) Anibal 

 

11- İzmirliler halk dilinde çamaşır suyuna ve elektrik sigortasına ne derler?

      A)Klorak / Asfalya

      B)Klor suyu / Asfalt               

      C)Arap sabunu / Atar

      D)Klorak / Tutamaç

 

12- Aşağıdaki otlardan hangisi İzmir yöresine ait bir ot çeşidi değildir

       A)Madımak   B)Arap Saçı   C)Şevketi Bostan   D)Deniz Börülcesi

 

13-  İzmirli rahmetli Metin Oktay izmir’in hangi futbol kulübünde futbol oynarken Galatasaray’a transfer olup Türk futbolunun unutulmayan efsane ismi olmuştur?

      A)İzmirspor   B)Yeşilova   C)Ülküspor   D)Altay

 

14-     Resimde görmüş olduğunuz İsmet İnönü’nün doğduğu ev İzmir’in hangi semtinde bulunmaktadır? (günümüzde anı evi olarak restore edilmiş olup ziyarete açıktır)

      A)Karşıyaka   B)Konak   C)Basmane   D)Buca

 

15- Kendini hep İzmirli olarak tanıtan, İzmirli olmaktan gurur duyan, İzmir sevdasından yaşamının hiçbir dönemi vazgeçmeyen dünyaca ünlü Yahudi asıllı Türk sanatçının uzun yıllar yaşadığı, şimdi kendi ismiyle anılan bu sokağın adı nedir?( sokak resimde gördüğünüz tarihi binaya çıkar)

    A)Darıo Moreno Sokağı   B)Frank Sınatra Sokağı   C)Enrıco Macıas Sokağı  D)Sophıa Loren Sokağı

 

16- Bu fotoğraf karesinin önünden geçiyorsanız siz İzmir’in hangi semtinde bulunuyorsunuz demektir?

      A)Konak   B)Alsancak   C)Çankaya   D)Buca

 

17- Enfes palmiyelerinin eşliğinde, kitap kokuları arasından, İzmir esintileri ile geçtiğimiz resimde gördüğünüz bu yolun adı nedir?                         

      A)Gül Sokak   B)Alsancak Sevgi Yolu   C)Kestelli Yolu   D)Dere Yolu
                                                  

18- Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün annesi Zübeyde Hanım ‘ın kabri İzmir ‘in hangi ilçesinde bulunmaktadır?

      A)Alsancak   B)Kadifekale   C)Konak    D)Karşıyaka

A)            

19- 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgali sırasında şehit edilen Gazeteci Hasan Tahsin anısına İzmir’in Konak Meydanına dikilen anıtın adı nedir?

      A)İlk Şehit   B)İlk Kurşun   C)İlk Direniş    D)İlk Ateş

 

20- Resimde görmüş olduğunuz İzmir ve çevresine ait olan yöresel yemeğin adı nedir?

      A)Asma Dolması   B)Kabak Çiçeği Dolması   C)Midye Dolması   D)Pazı Sarması

 

21- İzmir’de  yürürken en keyif alınan, en hoş sohbetlerin yapıldığı, gezmeye doyamadığımız bu sahile verilen ad nedir?

      A)Gündoğdu   B)Pasaport   C)Cumhuriyet   D)Kordon Boyu

 

22- “Ben, bütün İzmir'i İzmirlileri severim; güzel İzmir'in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim.” Bu söz kime aittir?

      A)İsmet İnönü   B)Adnan Menderes   C)Zübeyde Hanım   D)Mustafa Kemal Atatürk   

 

 

                            

 

 

 

 

Cevap Anahtarı

1-D   2-C   3-A   4-B   5-B   6-D   7-A   8-C   9-D   10-B   11-A   12-A   13-A   14-B   15-A   16-B   17-B   18-D  19-B   20-B  21-D   22-D

Önceki Yazıları

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

YAZ GÜZELLEMESİ

18/09/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Afife Jale, Selahattin Pınar: Hicaz makamında bir Aşk Hikayesi

25/07/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

SORULARLA İZMİR

06/06/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Bir ses, bir nefes.

20/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Müzik Yelpazesi

17/03/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Özay Gönlüm ve 'Ninenin Mektupları'!

11/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Sihirli Aynalar ve Nasreddin Hoca’dan kıssadan hisseler

11/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Vefa arıyorum

11/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Unutulmaz Yeşilçam

11/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Ömür Dediğin

11/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

0 302 Çaylar Şirketten

11/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Bayramlar Bayram Ola

12/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Ne filmler seyrettik bir zamanlar yıldızlı semaların altında

12/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Gönül , gel seninle muhabbet edelim

11/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Evvel zaman fotoğrafları

29/11/2020

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Kaynanalar, Perihan Abla, Bizimkiler’den günümüze; Diziler…

29/12/2019

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Reşat Nuri, Kilimtepe Ailesi ve Bozyaka’daki Çalıkuşu Parkı…

29/11/2020

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Çalı Süpürgesi

07/11/2019

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Dünyanın En Büyük Açık Hava Çarşısı: Tarihi Kemeraltı

11/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

YOL / Ahmet Seyrek

11/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Gitmek mi zor, kalmak mı zor?

29/11/2020

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş

11/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Eşrefpaşa

11/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Kara Tahta Beyaz Tebeşir

11/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Bir Sabahçı Kahvesi’nde…

11/05/2021

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Sihirli Kutu

29/11/2020

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Gökten üç elma düştü…

29/11/2020

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Haydi Abbas! Vakit tamam…

29/11/2020

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Kat karşılığı müteahhite verdik

29/11/2020

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Geçip giden zamanları bir yerlerde bulsam!

29/11/2020

AHMET SEYREK

Yerel Haberci

Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer

29/11/2020

Facebook'ta paylaş

AHMET SEYREK

1972 yılında İzmir de doğdu.İlk ,orta ,lise ve üniversite eğitimini İzmir de tamamladı.1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nin Eğitim Bilimleri Bölümü’nden mezun oldu .1995 Yılında Zonguldak ili Kozlu İlçesi’nde öğretmenliğe başladı. Milli Eğitim bakanlığına bağlı çeşitli okul tür ve kademelerinde bulundu.Halen İzmir’de rehber öğretmen olarak görev yapıyor.Evli ve 2 çocuk babası.
18/09/2021 , 12:12:17
AHMET SEYREK
25/07/2021 , 12:10:06
AHMET SEYREK
06/06/2021 , 18:25:16
AHMET SEYREK
20/05/2021 , 12:31:47
AHMET SEYREK
17/03/2021 , 20:28:25
AHMET SEYREK
11/05/2021 , 14:31:11
AHMET SEYREK
11/05/2021 , 14:31:43
AHMET SEYREK
11/05/2021 , 14:32:09
AHMET SEYREK
11/05/2021 , 14:32:20
AHMET SEYREK
11/05/2021 , 14:32:37
AHMET SEYREK
11/05/2021 , 14:32:57
AHMET SEYREK
Bütün yılın en güzel sabahlarıydı; heyecanla, sabırsızlıkla beklenen bayram sabahları. Bayramları bekler, bayramları yaşardık.
12/05/2021 , 12:25:43
AHMET SEYREK
“Yazlık Açık Hava Ferah Sineması, Slyvester Stallone’ nin Rocky 4 filmiyle bu yaz da kapılarını sizlere açıyor. İtalyan aygırı boksör Rocky Balbao ile Rus boksör Ivan Drago’nun karşı karşıya geldiği Rocky 4 filmi bu akşam saat sekizde Ferah Açık Hava Sineması’nda gösterime girecektir. Bütün sinema severleri bekliyoruz.’’
12/05/2021 , 12:25:57
AHMET SEYREK
11/05/2021 , 14:35:20
AHMET SEYREK
29/11/2020 , 12:15:45
AHMET SEYREK
29/12/2019 , 13:31:47
AHMET SEYREK
29/11/2020 , 12:16:21
AHMET SEYREK
Tahsin Amca ve süpürgesi yıllarca bir ''of'' bile demeden, gocunmadan bazen bir kuru yaprağın, bazen bir kağıt parçasının peşinden koşup durdular.
07/11/2019 , 19:37:35
Ahmet Seyrek
Türkiye'nin incisi olan Güzel İzmir, bağrında 7000 yıllık bir geçmişi olan dünyanın en büyük açık hava çarşısını barındırmaktadır.
11/05/2021 , 14:36:02
AHMET SEYREK
11/05/2021 , 14:36:37
AHMET SEYREK
29/11/2020 , 12:17:10
AHMET SEYREK
Prof. Dr. İhsan Turgut Hocamızın hatırasına…
11/05/2021 , 14:37:17
AHMET SEYREK
İkiçeşmelik’ten başlayarak Üçyol’a, Yağhanelere, Ballıkuyu’ya kadar uzanan ; Balkan Savaşları sonrası ve Nüfus Mübadelesi ile çoğunlukla Rumeli’den gelen Giritli, Selanikli, Rodoslu ve Kırım Tatarı göçmenlerin yerleştiği ,yurt edindikleri birçok mahalleden oluşan İzmir’in en eski semtlerinden biridir Eşrefpaşa!
11/05/2021 , 14:37:33
AHMET SEYREK
11/05/2021 , 14:37:46
AHMET SEYREK
11/05/2021 , 14:38:01
AHMET SEYREK
29/11/2020 , 12:18:38
AHMET SEYREK
29/11/2020 , 12:18:56
AHMET SEYREK
29/11/2020 , 12:19:34
AHMET SEYREK
29/11/2020 , 12:19:51
AHMET SEYREK
29/11/2020 , 12:20:06
AHMET SEYREK
...O zamanlar tatil için uzun uzun planlar, hazırlıklar yapılmaz her şey anlık, hayat günübirlik yaşanırdı.
29/11/2020 , 12:20:22
AHMET SEYREK
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
1965 yılında İzmir doğdu. İlköğrenimini İnkılap ve Eşrefpaşa Ömer Lütfü Aka...
1973 yılında Turgutlu’da doğdu. İlköğrenimini Turgutlu’da ,orta ve lise öğr...
1972 yılında İzmir de doğdu.İlk ,orta ,lise ve üniversite eğitimini İzmir d...
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin