Yerel Haberci
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

TÜRKER KÜPCÜK

CHP Gaziemir Kongresi Notları…

Toplam Görüntülenme: 467
Facebook'ta paylaş TÜRKER KÜPCÜK Kimdir ?

10 Aralık 2017 CHP Gaziemir İlçe Kongresi beklendiği gibi iki adayın yarışına sahne oldu.

2012-2015 ve 2015-2017 dönemlerinde olmak üzere 5 yılı aşkın sürede ilçe başkanlığı görevi yapan Umut Tekin'in aday olmadığı ilçe kongresinde Kasım Özkan ve Elif Becek medeni bir şekilde yarıştılar.

Mevcut yönetim beklendiği gibi Kasım Özkan'ı destekledi. İlçe Başkanı Umut Tekin kongrede yaptığı konuşmada doğrudan Özkan'ı destekleyin sözünü etmese de verdiği net mesajlarla kendisinden sonra gelecek ismin Kasım Özkan olması gerektiğini vurguladı.

Elif Becek ise kongrede birilerinin adayı olarak değil “Ben Elif Becek olarak kendi irademle adayım” ifadeleriyle oy istedi.

Kongrede konuşmuş olsa da üzerinde en fazla spekülasyon yapılan isim Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'du. Şenol kongre öncesinde ve kongre yapıldığı gün “adayım Elif Becek” dememiş olsa da, salonda hakim olan görüş “Şenol Becek'i destekliyor” görüşüydü!

İlçe Başkanı Umut Tekin'in yönetim faaliyetleri ve hesaplarının görüşüldüğü gündemin son konuşmacısı olarak hitap ederken söylediği sözler Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gergin bir hava yarattı.

Tekin belediyede işçi olarak çalışan bazı CHP'lilerin işten atılmakla tehdit edildiği yolundaki duyumları kongre salonuna taşıdı.

Tekin'in konuşması sona erdikten sonra, Kongre Divan Başkanı Ednan Aslan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'u kürsüye davet etti. Başkan Şenol kürsü platformuna çıktıktan sonra yaptığı konuşmada “Hiçbir işçiyi benim destelediğim adaya oy vermezseniz sizi işten atarım diye tehdit etmedim. Bu bir iftiradır. Benim haberim olmadan belediyeden her hangi biri bu tehdidi yaptıysa çıksın söylesin. Tehdit alan birisi varsa çıkıp buradan söylesin. Bende özür dileyim. Böyle bir şey asla olamaz”dedi. Umut Tekin'in başarılı bir ilçe başkanı olduğunu ve kendisinin de bir dönem ilçe başkanı olmasında ısrarcı olduğunu hatırlatan Şenol “Tekin başkan istemedi. Şimdi iki değerli arkadaşımız ilçe başkanlığı için yarışacak. Kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu. Şenol bu konuşmasının ardından Umut Tekin'e Türk Bayrağı ve Atatürk Halı Dokuma Portresi hediye etti.

 

Başlama saati 11 olarak duyurulan kongre bir buçuk saat gecikmeyle saat 12.30'da başladı.

Kongre divan başkanlığına oy birliği ile Ednan Aslan seçildi. Yardımcılığına Gaziemir Belediye Meclisi Üyesi Neriman Balcı Türkeri ve yazmanlığa Burcu Özalp seçildi.

Kongreye aralarında İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purcu ve Ali Yiğit, Parti Meclis Üyesi Özkan Yıldız, eski PM üyesi ve eski İzmir milletvekillerinden Mustafa Moroğlu, il yönetim kurulu üyeleri ve CHP ilçe başkanlarının da bulunduğu isimlerde takip etti.

CHP Gaziemir İlçe Kongresi'ni takip edenler arasında Ak Parti Gaziemir ilçe başkan yardımcılarından Hasan Acar ve Kadın Kolları İlçe Başkanı Didem Baysal'da vardı. Vatan Partisi Gaziemir İlçe Başkanı Mustafa Altıntaş ve Sayman İzzet Aydemir'de CHP kongresini bir süre takip etti.

Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari, TEMAD şube başkanı Coşkun Özen, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen CHP kongresini takip eden sivil toplum kuruluşları arasındaydı.

Kongrede konuşan milletvekili ve PM üyelerinin söylediklerini yazımızın sonuna bırakarak yerel ölçekteki kongre konuşmalarını öne alalım!

 

Son üç kongrede ilçe başkanı görevine seçilen 10 Aralık kongresinde aday olmayacağını ısrarla söyleyen Umut Tekin'in konuşmasının ilk bölümleri oldukça duygusaldı.

Tekin, Karadeniz'in yetiştirdiği ve genç yaşta kaybettiğimiz sevilen sanatçı Kazım Koyuncu'nun bestesine gönderme yaparak “İşte gidiyorum bir şey demeden. Bir şey istemeden, şikayet etmeden…” sözlerini sarf ettiği sırada kendisini heyecanla takip eden eşi Özden Hanım oldukça duygulu anlar yaşadı. Özden Hanım gözyaşlarının boşalmasına hakim olmayı başarsa da, salonda o anda bir çok kadın elinde mendillerle gözünü siliyordu.

 

Umut Tekin kongredeki konuşmasını iki bölüme ayırmak mümkün!

İlk bölüm duygusal ve vefa duygularının vurgu yapıldığı bir bölümdü.

Tekin ilk bölümde “Son altı yılı sizlere özetledim. Tekrardan seçilebileceğinizi bilseniz de bu koltuklardan kalkmak gerek. Geçtiğimiz kongrede de aynı düşüncedeydim. O gün siz beni yeniden aday olmam için ikna ettiniz. Şimdi sıra ben sizi ikna edeceğim!

Bu da benim siyaset tarzım.

Bugüne kadar son yirmi beş senede partide emeği olanları Vefa itapçığında değerlendirdik.

Böylesine vefalı bir örgütte delege seçimlerini aynı anlayışla gerçekleştirmek gerekirdi, bunun gereğini yaptık.

Bugün Gaziemir parti ilçe örgütleri arasında örnekle gösterilecek bir kongre gerçekleştiriyor.

Artık yoruldum.. Eşimden çocuğumdan ve ailemden artık daha fazla fedakarlık bekleyemeyeceğimi anladım.

Eşim 'Umut seni son zamanlarda hem mutsuz görüyorum. Seni mutsuz gördüğümüz ve suratını asık görmek bizi çok üzüyor. Ben senin mutlu olmanı, yüzünü gülerken görmek istiyorum. Yeniden aday olup kazanmak seni mutlu edecek ise, yüzün gülecek ise biz senin için her zaman fedakarlık yapmaya hazırız' dediğinde onlara daha fazla ihmal etmemek gerektiğinin farkına vardım.

Sizden bugün helallik istiyorum. Benim sizler üzerinde hiçbir hakkımın bulunmadığını biliyorum. Ancak varsa o hakkımı helal ediyorum” diye konuştu.

 

Tekin'in konuşmasının diğer bölümünde hala hırslı ve mücadeleci olduğunu gösteren mesajların verildiği bir bölümdü.

Tekin bu bölümde aday çıkması için elinden geleni yaptığını ancak iki ay boyunca kimsenin aday olarak çıkmadığını söyledi. Kendisinden sonra gelenin CHP'yi gelinen noktadan daha iyi noktalara taşınmasına olanak verilmesi için çaba gösterdiğini ifade etti.

 

 

Kongrenin havasını yakalamak adına başkan adaylarının ve diğer konuşmacıların neler söylediğini de özetleyelim.

CHP ilçe kongresiyle ilgili yazdığımız notları uzun bulan ve okuyucularımız ve CHP dışında diğer partilere gönül vermiş okuyucularımız şüphesiz olacaktır.

Ancak şunu da belirtmek gerek. CHP kongreleri siyaset dersi olabilecek deneyimlerin ve pratiklerin görüldüğü önemli etkinlikler olduğunun altını çizmeliyiz. Son dönemlerde hiçbir siyasi parti kongresinde göremediğimiz, uygulama, çekişme ve mücadele örneklerini ancak CHP kongrelerinde bulabiliyoruz.

Seçimler blok veya çarşaf liste ile mi yapılacağına karar veren CHP dışında bir başka parti kongresinde yapıldığına henüz şahit olmadık. 

Bu yüzden konuyu biraz geniş işliyoruz.

 

CHP Gaziemir İlçe Kongresi'nde iki aday yarıştı bildiğiniz gibi. Kasım Özkan ve Elif Becek.

 

 CHP tüzüğü gereği kongrelerde seçimler çarşaf liste ile yapılmak zorunda. Ancak tüzükte genel kurulun karar vermesi halinde blok liste ile yani tek liste ile seçime gitme imkanı da bulunuyor.

 

Kongre divan başkanı Ednan Aslan seçimlerin blok liste ile yapılması yönünde verilen önergeyi oylamaya sundu. Önerge bir oyun dışında oy çokluğu ile delegeler tarafından kabul edildi.

 

CHP kongrelerinde en önemli çelişki de zaten burada. Deniz Baykal döneminde tüzük değiştirilerek seçimlerin 'blok liste' ile yapılması, genel kurulun karar verilmesi halinde çarşaf liste ile de yapılabilmesi kararlaştırılmıştı. Çokça işittiğimiz bu değişikliğin parti içindeki seçme ve seçilme hakkını engellediği şikayetiydi! Aradan zaman geçti Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan oldu. Kendisi de bir süre bu tüzükten yararlandı. Ardından 2015 seçimleri sonrasında yapılan olağanüstü kongrede Kılıçdaroğlu'nun tüzük değişikliği önerisiyle yeniden eski duruma yani seçimlerin çarşaf liste ile yapılacağı maddesi geri geldi. Hatta ilçe ve il kongrelerinin tersine son kurultayda (büyük kongrede) çarşaf liste ile seçime gidildi. Gelin görün ki, ilçe kongrelerinde halen blok liste ile seçimlere devam ediliyor. Kimse nedense çarşaf liste istemiyor! Son Gaziemir İlçe Kongresi'nde de öyle oldu.

 

Kongrede adaylardan ilk konuşmayı kimin yapacağı kura ile belirlendi. Kura sonucu ilk konuşmayı Elif Becek yaptı.

Elif Becek heyecanlıydı. 2012 kongresine göre de biraz tutuktu. Önceden hazırladığı notları gözden geçirirken biraz sıkıntıydı. İrticalen konuşmayı daha çok tercih etti. Her iki tarzı birleştirecek kurgu bütünlüğünü sağlamakta zorlandı. Konuşmasının önemli bir bölümünü neden aday olduğunu vurgulamaktan çok ne şekilde aday olduğunun üzerinde durmayı yeğledi. Bunu açıklarken de misafir bölümünde oturan Umut Tekin ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'dan onay isteme tümceleri konuşmasına olan ilginin azalmasına neden oldu. Elif Becek'in bir başka şansızlığı kongrede önceden yapılan konuşmaların uzaması ve konuşma sırasının Umut Tekin'den hemen sonra yapıyor olmasıydı. Becek yerine Özkan önce konuşsaydı, kendine olan güveni daha da artabilirdi.

 

Konuşmasında ayrıştırıcı değil, birleştirici olacağını söyledi. “Bugüne kadar koltukla, makamla işim olmadı. Bundan sonra olmaz” derken bir kadın ilçe başkanı olarak CHP'ye daha çok faydalı olacağına inandığı için aday olduğunu ifade etti. Kasım Özkan'ı kıracağı düşündüğü hiçbir sözü söylememeye özen gösterdi. Heyecanla başladığı konuşmasını kadınca bitirerek “Hepinizi çok seviyorum” diye bitirdi.

 

Ancak şu bir gerçek ki kongrede yapılan seçim iki adayın konuşmaları ve vereceği mesajlardan çıkacak bir sonuçtan çok delegelerle yapılan görüşmelerdi. Kongredeki çekişme sanki başka isimler üzerindeydi. Kararlar konfederal yapılanmaların 2019 seçimleri için hesaplaşmaları ve durumlarını parti içinde daha elverişli hale getirme mücadelesiydi.

 

Kongrede ikinci aday konuşmasını yapan Kasım Özkan dobracı olduğuna ve tecrübeli olduğuna vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirme çabasındaydı. O da yazılı not yerine irticalen konuşmayı tercih etti. Babacan tavrını koymak adına konuşmasının başında “Umut başkan aman beni bu işten uzak tutun. Ben öyle hitap etmeyi bile beceremem başta söyleyeyim” kendi özeleştirisini yaptı.

Özkan 3 dönem Afyon Dinar'da Kadılar Belediye başkanı olarak görev yaptığını, Afyon'da CHP adının zor telafuz edildiği zamanlarda partisini temsil ettiğinden söz etti.

Kasım Özkan'da Elif Becek gibi neden aday olduğundan çok nasıl olduğunu anlatmayı daha çok tercih etti.

Adaylık sürecini açıklarken kürsüden Yerel Haberci olarak bizlerden de söz etmesi ilginçti!

Kasım Özkan “Türker bey ile hafta başı belediyede karşılaştığımızda kendisine kesinlikle aday olma düşüncemin olmadığını söyledim. Gerçektende öyle düşünüyordum. Birkaç gün sonra partili arkadaşlarımı bana geldiler ve 'kimse aday çıkmıyor. Biz seni aday çıkarmak istiyoruz' dediler. Hatta Ünal Işık arkadaşıma dedim ki Ünal gel beni bu işten kurtar. Ekonomik ve aile sebeplerinden dolayı ilçe başkanlığı yapmasının mümkün olamayacağını söyledi. Ben bunları söylerken sakın ilçe başkanlığı görevini yapamayacağım düşüncesi çıkarılmasın. Çok ta iyisini yaparım. Genç arkadaşlarım bu görevi alsın istedim. 'Başkan biz senin yönetiminin zaten çoğu genç olacak' dedikleri için kabul ettim. Sizin desteğinizi bekliyorum” dedi.

 

Özkan'ın konuşması kısa bir aday konuşması oldu. Bu arada konuşurken ellerini sık sık kullanması hatalıydı. Konuşmasında toparlayıcı bir anlayış sergileyeceği düşüncesini vurgulaması önemliydi.   

 

Kongrede adayların dışında delegelerde söz alarak düşüncelerini açıkladılar. Süre kısıtlamasına gidilmeksizin düşüncelerini ifade eden Varol Zenginobuz, Nur Dilsiz, Yüksel Demirsoy, Ekrem Karaca, Emin Aksoy ve Cemal Çalışkan genel olarak birlik beraberlik mesajı verdi.

 

Yüksel Demirsoy yaptığı konuşmada isim vermeden Kasım Özkan'a destek vereceğini ifade ederken, parti içinde karşılaştığı vefasızlıklardan Umut Tekin'in payını almamasını diledi.

Geçmişte gençlik kolları başkanı olarak görev yapmış olan Ekrem Karaca ve Emin Aksoy ilçe örgütünde kendilerini yetiştirdiklerini, hitabet yeteneği kazandıklarını gösterdi.

 

Geç başlayan kongrede seçimlere geçilmesi de doğal olarak gecikti.

 

Seçimlere 392 delegeden 344'ünün katılması dikkat çekti. İki ay önce kendisine delegelik görevi verilen 48 kişi kongrede oy kullanmaması mesaj olarak değerlendirilse de mesajın hangi yöne verildiği ise belli değildi!

Sandığa gittiği halde biri boş oy atan ve çift oy kullanan toplam 7 delege vardı. CHP Gaziemir İlçe Kongresi'nde muziplik olsun diye Bülent Ersoy'a, Zeki Müren'e oy atanlar çıkmadı (!)

 

Kongreyi rakibine büyük fark atarak kazanan Kasım Özkan'ın listesiydi. Kasım Özkan 256 oy aldı. Elif Becek 81 oyda kaldı.

 

Oylama biter bitmez her iki aday samimiyetle bir birini tebrik etmesi, onları oylamanın sonuna kadar bekleyen ilçe başkanı Tekin'in alkışlarla tebrik etmesi güzel bir demokrasi tablosu gibiydi. Seçim sonucu Kadın delegeler halaylar çekerek kongrenin bittiğini ilan etti.

 

Kasım Özkan'ın yönetim listesine girenler arasında genç isimler dikkat çekiciydi. Yasin Ergül, Ekrem Karaca, Emin Kuş, Ekrem Karaca, Semih Kalfa dikkat çekti.

 

Tecrübesiyle dikkat çeken bir başka isim Gülen Özcan'dı. Partisinin muhalefet dönemi olan 2004-2009 döneminde Gaziemir Belediye Meclis Üyesi olan ve 2012-2015 döneminde Umut Tekin’in yönetiminde yer alan Gülen Özcan bir dönemin ardından aktif siyaset hayatına geri döndü.

İzmir İl Kongresi'nde Gaziemir'i temsil edecek olan 17 il delegesini de Kasım Özkan'ın listesinden çıkan isimler oldu.

İl delege seçimlerinde hem Özkan'ın hem de Elif Becek'in listesinde yer alan Umut Tekin toplam 337 oyla il delegesi seçilmiş oldu.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un da her iki listede il delegesi adayı gösterilmesi beklenirken Şenol yalnızca Becek'in listesi yer aldı. Özkan listesinde Şenol'a yer vermediğinden Şenol ilk kez il delegesi seçilemedi.

 

Halil Arda, Yüksel Demirsoy, Abdurrahim Nursoy, Cem Koç, Sadık Dinler, Bengü Sayköse, Murat Hüdaverdi Sönmez, Özkan'ın listesinde dikkat çeken isimler arsında yer aldı.

 

Kongrede ilk konuşan eski PM üyesi Mustafa Moroğlu Kudüs olaylarına değinirken Filistin Davası'na vurgu yaptı. Geçmişte Türkiye'de Filistin davasına ilk sahip çıkanların bu ülkenin devrimcileri ve solcuları olduğunu söyleyen Moroğlu “Filistin davası bugün Kudüs olayı ile bir kez daha gündeme geliyorsa Filistin Kurtuluş Örgütü sayesindedir. Filistin Kurtuluş Örgütü'nün haklı Filistin mücadelesini ilk tanıyan hükümet CHP iktidarda olduğu hükümettir. Rahmetli Bülent Ecevit Başbakan iken Ankara'da Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) bürosunun açılmasına izin vermiştir. O gün Ecevit'in karşısında Amerika'yı tutan anlayışlar bugün Filistin'in haklı davasına sahip çıktığını iddia edenlerdir” dedi. CHP PM üyesi Özkan Yıldız'da yaptığı konuşmada partililer olarak kutuplaştırıcı bir dil kullanmaktan kaçınmaları gerektiğine vurgu yaptı. Özkan Yıldız “Önümüzdeki seçim parlamenter sistemde başbakan seçme sistemi değil. Tek adamlığa gidişten kurtulma seçimleridir. Bu süreç tek başına CHP'nin üzerinden kalkacağı bir seçim değil! 16 Nisan referandumunda olduğu gibi CHP'nin moderatörlüğünde tek adam rejimine karşı bir araya gelen partilerin seçimidir”dedi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'da yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu'nun Man Adası iddialarına değindi. Bayır “Ben bunca yıllık iş adamıyım. Hiç 2,5 milyon doları bir arada görmedim. Bir günde 2,5 milyon doları yurt dışına göndermiş değilim. Bakıyorsunuz eğitim emeklisi bir işadamı kalkıyor 8 sterlin sermayeli Man Adası diye bir yerde faaliyet gösteren şirkete 2,5 milyon doları gönderebiliyor. Genel başkanımız bunu kürsüden eliyle gösterdiği dekontlara hemen sahte diyorlar. Sonradan ise bu bir ticari faaliyettir diyorlar. Savcılara suç duyurusunda bulunuyorlar.  “Burada suç unsuru bulunmamıştır” denirse kimse şaşırmasın. Biz bu ticari faaliyetin nasıl olduğunu, nasıl geliştiğinin peşindeyiz” dedi.

 

 

 

 

Önceki Yazıları

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

1923 - 2022 Mübadele’nin 99’uncu yılı / Türker Küpcük

19/02/2022

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

“Ben bir ceviz ağacıyım, Gülhane Parkı’nda”

25/07/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

‘Günaydın, Hürriyet, Saklambaç’!

06/06/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Bak sen şu çocuklara!

23/04/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Yaşayan üstat, Seydiköylü mahalli sanatçı Nusret Taşçı

20/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Emek demek, Ekmek demek!

17/03/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Ayçiçeği tarlaları…

13/02/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

“Kurtlar, kuşlar, mahlukatlar içsin diye”

21/02/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Böyledir İzmir’in dayanışması

12/03/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

CHP’nin Gaziemir yerel iktidarında “Bütçe Baharı”!

30/11/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Gaziemir Meclis’indeki gerginlik ‘Bütçe’ye de yansır mı?

01/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Zaman akıp giderken…

25/01/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

“Kimsin sen? Yoksa sen kahin misin!”

01/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

İzmir’de Yaz! Yakın Yerler 1

01/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Kısmette koronalı bayramda var imiş

01/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Sosyal Devlet ilkesinin önemi artık kavrandı, sanırım!

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Zirvedeki Aşklar

01/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Gaziemir ile Menderes, Zeytinyağı ve Süt alanında bir teşekkül oluşturabilse!

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

2019’a güle güle, 2020’ye merhaba derken…

11/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Geçmişten bir anı ve Adile Naşit!

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Şehir ve başkanlar…

05/11/2019

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

PARTİLERDE KONGRE SÜREÇLERİ

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Önce elimizdekini sokağa, parka, dağa denize atmamayı öğrensek!

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

"Allah'ın başka 100 günü mü yok!"

11/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Seçmenin Gaziemir tercihi neydi?

03/07/2019

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Gaziemir'de bir tarihi güne daha tanıklık ederken...

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Adayların seçim kampanyaları ve bir düzeltme!

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Tanzim Satış yetmez,1580 ve 3030’a da geri dönülmeli!

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Halil Arda ve önümüzdeki süreç!

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

İyi Parti CHP’yi bekliyor Ak Parti meclis belirliyor

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Ak Parti’de Yılmaz adaylığı aldı, gözler şimdi CHP’de!

07/01/2019

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Aday adayları artık gün sayıyor

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Atatürk ve kıssadan hisseler

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Tanzim Satışlar’ın önemi bir kez daha ortaya çıktı

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Üretim, üretim, üretim için de önce Eğitim

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

24 Haziran seçimleri ve belediyelerin etkisi

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Temmuz sıcağında meraklısına Gaziemir seçim sonuçları

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

OY KULLANIRKEN “NASIL “KULLANACAĞIM” DİYE SORMANIN GEREĞİ YOK!

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

24 HAZİRAN’A DOĞRU İZMİR VE GAZİEMİR’İN SEÇİMLERİ

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Şenlik ve Sandık!

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

CHP liderinin yerel seçim mesajları…

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

2018’i karşılarken…

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

CHP Gaziemir Kongresi Notları…

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

SİYASETİN DİLİ

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

'ATATÜRK'E SALDIRMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ’

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

9 Eylül ve Gaziemir. Topbaş, amatör ligler

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Fuarlar, bayramlar, O güzel insanlar…

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

VURDUMDUYMAZLIKLAR ÜZERİNDE SÖRF..

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Bunaltıcı Haziran ve Bayram...

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

GÜNDEM ÜZERİNE KÜÇÜK DOKUNUŞLAR..

12/05/2021

Facebook'ta paylaş

TÜRKER KÜPCÜK

1965 yılında İzmir doğdu. İlköğrenimini İnkılap İlkokulu ve Eşrefpaşa Ömer Lütfü Akat İlkokulu'nda, orta öğrenimini Çimentepe Beştepeler ve Karabağlar Cumhuriyet Lisesi’nde gördü. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’nde ön lisans eğitimi aldı. Basın Yayın hayatına 1995 yılında Buca’da yayınlanan Çağdaş İzmir Gazetesi’nde Haber Müdürü olarak başlayan Türker Küpcük daha sonra 2001 yılında kendi çıkardığı Yeni Görüş Dergisi’nde devam etti. 2002-2006 yılında Bölge Life Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevinin ardından 2006 yılında Yerel Haberci adlı internet sitesi yayıncılığına başlayan Türker Küpcük 2007 yılında Yerel Haberci Dergisi’ni kurdu. Yerel Haberci Dergisi’nin İmtiyaz Sahipliği ve Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Türker Küpcük dergi yayıncılığının yanı sıra ayrıca 1994-1999 döneminde Buca Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Meclis üyeliği sırasında Belediye Başkanvekilliği, Encümen Başkanvekilliği ve Encümen Üyeliği görevlerinde bulundu. Buca Belediye Meclisi'nde Divan Katibi Üyeliği, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Bütçe Komisyonu ve Kesin Hesap Komisyonu'nda görev aldı. Türker Küpcük evli ve bir çocuk babasıdır.
19/02/2022 , 18:24:24
TÜRKER KÜPCÜK
25/07/2021 , 12:09:39
TÜRKER KÜPCÜK
06/06/2021 , 18:25:50
TÜRKER KÜPCÜK
23/04/2021 , 13:04:15
TÜRKER KÜPCÜK
20/05/2021 , 12:31:04
TÜRKER KÜPCÜK
17/03/2021 , 20:29:27
TÜRKER KÜPCÜK
13/02/2021 , 22:08:23
TÜRKER KÜPCÜK
21/02/2021 , 17:32:50
TÜRKER KÜPCÜK
12/03/2021 , 23:02:52
TÜRKER KÜPCÜK
30/11/2020 , 23:01:28
TÜRKER KÜPCÜK
CHP Gaziemir özelinde, çok partili döneme geçilmesinin ardından 59 yıl sonra elde ettiği yerel iktidar tecrübesinde, meclis çalışmaları ayrı bir süreç olarak ilerliyor.
01/12/2020 , 10:19:57
TÜRKER KÜPCÜK
25/01/2021 , 13:32:17
TÜRKER KÜPCÜK
01/12/2020 , 10:20:13
TÜRKER KÜPCÜK
01/12/2020 , 10:20:31
TÜRKER KÜPCÜK
01/12/2020 , 10:20:50
TÜRKER KÜPCÜK
Ülkemizde dahi epey bir dönem herkesin imrendirilmeye çalışıldığı, ABD vb. ülkelerde hüküm süren kapitalist anlayışın kapitalist sağlık versiyonunun, koronavirüs salgınında çuvalladığına şahit olduk.
07/12/2020 , 11:42:51
TÜRKER KÜPCÜK
01/12/2020 , 10:22:09
TÜRKER KÜPCÜK
Gaziemir’den başlayan ve bir ucu Torbalı, bir ucu (Menderes) Ahmetbeyli bir başka diğer ucu ise Seferihisar Ürkmez, Payamlı, Doğanbey’e uzanan bu verimli coğrafyadaki ‘ürün deri’ değerlendirilmeyi bekleyen güçlü bir tarımsal ekonomi potansiyeline sahiptir.
07/12/2020 , 11:42:26
TÜRKER KÜPCÜK
11/05/2021 , 14:23:25
TÜRKER KÜPCÜK
07/12/2020 , 11:41:46
TÜRKER KÜPCÜK
05/11/2019 , 21:33:17
Türker Küpcük
07/12/2020 , 11:41:26
TÜRKER KÜPCÜK
(*Türker Küpcük)Şurası bir gerçek ki; Doğa ve çevre bilincini yerleştirmeden doğal zenginliğimiz olan ormanlarımızı, canlılarımızı korumak asla mümkün değildir!
07/12/2020 , 11:41:08
TÜRKER KÜPCÜK
11/05/2021 , 20:15:22
TÜRKER KÜPCÜK
03/07/2019 , 11:59:48
Türker Küpcük
Gaziemir'in yeni belediye başkanı Halil Arda görevini Halil İbrahim Şenol'dan devraldığı sırada gözümün önünden son 10 yılık süreç adeta bir film şeridi gibi hızla geçti!
07/12/2020 , 11:40:32
TÜRKER KÜPCÜK
07/12/2020 , 11:40:13
TÜRKER KÜPCÜK
07/12/2020 , 11:39:53
TÜRKER KÜPCÜK
07/12/2020 , 11:39:37
TÜRKER KÜPCÜK
Gaziemir özelinde Millet İttifakı’nda gözler CHP genel merkezinde..Başkan adayını belirleyen Ak Parti’de ise meclis listesi için çalışmalar şimdiden başladı.
07/12/2020 , 11:39:21
TÜRKER KÜPCÜK
07/01/2019 , 21:53:57
Türker Küpcük
07/12/2020 , 11:37:47
TÜRKER KÜPCÜK
07/12/2020 , 11:37:29
TÜRKER KÜPCÜK
Yaşamsal önemdeki gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları dar ve orta gelir grubunun belini bir kez daha büktü. … 1970 sonlarında İzmir'de yaşanan bakkal-toptancı siyaseti sonucunda tezgah altından verilen gıda maddeleri söz konusuydu. Keyfe göre hareket eden tüccar-esnaf kesimi istedikleri gibi 'yok' satıyorlardı! ... O günün İzmir Belediye Başkanı İhsan Alyanak geniş halk kitlelerinin temel gıda ürünlerini bulabilmesi ve uygun fiyata alabilmeleri için Tanzim Satışlar'ı (TANSA'yı) kurdu. …Bugün ülkemizdeki dev market zincirlerinin çok büyük bir bölümü yabancı şirket ve sahiplerinin elinde bulunuyor. … Serbest piyasada en önemli kural rekabettir! Rekabeti önleyecek ve ortadan kaldıracak tiröstleşmeye izin verilemez.
12/05/2021 , 12:23:28
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:23:15
TÜRKER KÜPCÜK
24 Haziran'da ilçelerde çıkan seçim sonuçlarına göre belediye başkanını elinde bulunduran partilerin elde ettiği sonuçlar diğer ilçelerde aldıkları sonuçlara göre yukarı yönde farklılık gösteriyor!
12/05/2021 , 12:22:59
TÜRKER KÜPCÜK
24 Haziran seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan ‘kesin’ sonuçlarına göre Gaziemir’de ilginç verilerde ortaya çıktı.
12/05/2021 , 12:22:36
TÜRKER KÜPCÜK
Hemen öncelikle belirtelim ki seçmen olarak sizin için farklı yeni bir durum yok.
12/05/2021 , 12:22:11
TÜRKER KÜPCÜK
En büyük anket seçim sandığıdır.Daha önce seçimlerde elde edilmiş sonuçlar bire bir olmasa da bir fikir vermesi açısından önemli verilerdir.
12/05/2021 , 12:21:58
TÜRKER KÜPCÜK
Hani her seçim dönemi siyasilerden çok duyduğumuz, o alışılagelen 'bu seçim ülkemizin için çok önemli!' pelesenk cümlesinden hepimize 'gına' geldiği doğrudur! Ancak bu kez gerçektende bu seçimde ortaya konulacak tercihler çok ülkemiz için önemli!
12/05/2021 , 12:21:42
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:21:23
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:21:11
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:20:56
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:20:38
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:20:22
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:20:07
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:19:47
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:19:27
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:19:16
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:19:05
TÜRKER KÜPCÜK
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin