Yerel Haberci
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

TÜRKER KÜPCÜK

24 HAZİRAN’A DOĞRU İZMİR VE GAZİEMİR’İN SEÇİMLERİ

Toplam Görüntülenme: 403
Facebook'ta paylaş TÜRKER KÜPCÜK Kimdir ?

Son anda farklı bir değişiklik ve gelişme olmaz ise Milletvekilliği Erken Genel Seçimleri ve  Cumhurbaşkanı seçimlerine az bir süre kaldı.

YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı Seçimleri’nde (YSK’nın çektiği kura ile sırasıyla) 1-Muharrem İnce, 2- Meral Akşener, 3- Recep Tayyip Erdoğan, 4- Selahattin Demirtaş, 5- Temel Karamollaoğlu, 6-Doğu Perinçek aday olarak yarışacak.

Cumhurbaşkanı seçim esaslarına göre;

Seçmen cumhurbaşkanı adaylarının fotoğraf ve isimlerinin bulunduğu oy pusulasında bir tercihte bulunacak.

Adaylardan biri kullanılan geçerli oyların toplamından bir fazlasını bir başka deyiş ile kullanılan oyların yüzde 50,01’ini alması halinde seçimi Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Cumhurbaşkanı seçilmiş olacak.  

24 Haziran 2018 günü yapılan seçimde adaylardan hiçbiri geçerli oyların yarısından bir fazlasını alamaması halinde Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tura kalacak. Onbeş gün sonra 8 Temmuz 2018 Pazar Günü bir önceki turda en fazla oyu alan iki aday seçime katılacak. İkinci Tur’da en çok oyu alan aday Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Cumhurbaşkanı seçilmiş olacak.

Bunun yanı sıra ikinci tura katılacak adaylardan birinin çekilmesi halinde YSK’nın seçim takvimine göre üçüncü gelen yada bir sonra gelen adayın ikinci turda yarışması mümkün olacak.

Her türlü yasal süreden sonra ikinci turda ölüm, hastalık gibi mücbir bir sebepten dolayı bir adayın seçimden çekilmiş olması durumunda ise tek adayın kalması  durumunda Cumhurbaşkanı Seçimi referanduma dönüşecek. Bu durumda ikinci tura kalan tek adayın seçilebilmesi için kullanılmış geçerli oyların yarıdan bir fazlasını yani yüzde 50,01’ini alması halinde yeni Cumhurbaşkanı seçilecek. Aksi durumda 45 gün sonra Cumhurbaşkanı Seçimi tekrarlanacak.

 

TBMM seçimlerine gelince; 24 Haziran 2018 Milletvekili Erken Genel Seçimleri’nde son yapılan yasal değişikliklerin ardından partiler ittifak yaparak ta seçime girebilmeleri sağlandı. İsteyen partiler ittifak halinde, isteyen partiler kendi başlarına seçime katılacak.

 

YSK’ya bildirilen protokoller ile 24 Haziran 2018 Milletvekili Erken Genel Seçimleri’nde seçime katılmaya hak kazanan partiler arasında;

Ak Parti ve MHP seçimde Cumhur İttifakı adıyla birlikte yarışacak. Cumhur İttifakı oy pusulasında aynı çerçeve içinde yer alan Ak Parti ve MHP logosu, adı ve milletvekili aday listesiyle temsil edilecek.

CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi seçimde Millet İttifakı adıyla birlikte yarışacak. Millet İttifakı oy pusulasında aynı çerçeve içinde yer alan CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi logosu, adı ve milletvekili aday listesiyle temsil edilecek.

Oy pusulasında ittifaklar çekilecek kura ile ilk iki sırada yer alacak. Oy pusulası ittifak partilerinin ardından, yine kura çekilerek seçime tek başına giren partilerin logoları ve aday listeleriyle tamamlanacak.

24 Haziran 2018 Milletvekili Erken Genel Seçimleri’nde seçime girmeye hak kazanan diğer partilerden BBP kendi milletvekili adaylarını Ak Parti milletvekili aday listesinden göstermek suretiyle Cumhur İttifakı’na dahil olacak. Aynı şekilde Demokrat Parti’de kendi adaylarını İyi Parti milletvekili aday listesinden göstermek suretiyle Millet İttifakı’na dahil olacak.

24 Haziran 2018 Milletvekili Erken Genel Seçimleri’nde HDP, Vatan Partisi kendi listeleriyle seçimde yarışacak.

Seçime katılacak partilerden BTP ve Hüda Par’ın çok büyük bir olasılıkla ittifak partilerinin listelerinden seçime girmeleri bekleniyor.

24 Haziran 2018 Milletvekili Erken Genel Seçimleri’nde ittifakların ve seçime tek başına girecek partilerin milletvekili çıkarabilmeleri için yüzde 10 ülke barajını geçmeleri gerekiyor. (İttifak içinde yer alacak partilerin Türkiye geneli toplamında yüzde 10’u geçmeleri yeterli sayılıyor. Ancak partilerin seçim çevrelerinde milletvekili seçilebilecek oy sayısına ulaşmaları gerekiyor)

24 Haziran 2018 Milletvekili Erken Genel Seçimleri’nde seçmen oy pusulasında tercih edeceği bir parti ve aday listesine Evet mührünü basması yeterli olacak.

Oy sayımı esnasında ilk önce ittifak yapan partilerin oyu sayılacak. Örneğin ittifak yapan X partilerinin oyları toplam olarak bir sayılacak. İttifak yapan Y partilerinin oyları da toplam olarak bir sayılacak. Bir başka deyiş ile iki ayrı küme içerisinde toplanmış olacak. Seçime tek başına giren partilerin oyları da kendi hanelerine yazılacak. Seçim çevrelerinde milletvekili dağılımında D’hont sistemi uygulanırken X ve Y ittifakları ile seçime tek başına giren partilerin oyları pay edilecek. Örneğin İzmir 1.Bölge Seçim çevresinde toplam 14 milletvekili seçilecek. Bu vekiller D’hont sistemiyle bölünürken X ittifakını toplam oyu, Y ittifakının toplam oyu ve seçime tek başına giren partilerin toplam oyları üzerinden paylama gerçekleştirilecek. Paylama sistemi gereği o seçim bölgesinde toplam geçerli oylar önce 1’e daha sonra 2,3,4…ve 14’e kadar bölünerek paylanacak. Payı gelen ittifak ve seçime tek başına giren partilerin aldıkları oylar bu paya ulaşması halinde vekil çıkaracak. Örneğin 14 milletvekili çıkaracak seçim çevresinde yapılan paylama sonucu X ittifakı 4, Y ittifakı 10 vekil çıkarırken, ülke genelinde yüzde 10 barajını geçtiği halde seçim çevresinde yapılan paylamada az bir farkla seçime tek başına giren parti vekil çıkarması mümkün olmayacak. Bu seçim çevresinde 4 vekil çıkaracak X ittifakında, 10 vekil çıkacak Y ittifakında hangi partilerin milletvekili çıkaracağı ise her ittifakın kendi içinde aldığı oylar yine D’hont yöntemiyle paylanarak tespit edilecek. (X ittifakının o seçim bölgesinde elde ettiği 4 vekillik kendi aldıkları oy toplamının ilk önce 1’e sonra 2,3 ve 4 bölünerek oluşan paya ulaşan parti, ittifaka düşen milletvekili içinden kendisine düşen sayıyı alacak. Aynı ittifak içinde yer aldığı halde bir vekil payına ulaşamamış parti o seçim çevresinden vekil çıkaramazken, o seçim çevresinde ittifakın en fazla oyunu alan parti 4 vekili de kazanmış olacak!”   

 

Çok karışıkmış gibi görünse de oy sayımında ve tutanaklara hatasız bir şekilde geçirilmesi halinde sistem kendi içerisinde kendi mantığına göre adaletli bir sonuca ulaşabiliyor. Elbette yüzde 10 barajı ve uygulanan D’hont sisteminin seçmen iradesinin tam yansımasını engelleyen bir durum yarattığını söylemeliyiz. Kanun yapıcı bu durumu göz ardı ettiğinden bu seçimde de bu seçilme modeliyle sonuçlar ortaya çıkacaktır.

 

Seçimde hangi cumhurbaşkanı adayının kazanacağı, hangi ittifakların ve partilerin milletvekili çıkaracağına yönelik çok sayıda anketler ortalarda dolaşıyor. Bu anketlerin ne kadarına itibar edilip edilmeyeceği herkesin kendi takdiri olacaktır.

 

En büyük anket seçim sandığıdır.Daha önce seçimlerde elde edilmiş sonuçlar bire bir olmasa da bir fikir vermesi açısından önemli verilerdir.

 

Bizde buradan yola çıkarak İzmir özelinde ve Gaziemir özelinde son iki sandığın sonuçlarını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

 

Bu seçimlerin bir özelliği ilk kez ittifak yapılan seçimler olmasının yanında seçime İyi Parti’nin ilk kez seçime giriyor olmasıdır. Partisel anlamda ilk veri elde edilecek olmasına karşın İyi Parti’nin kurucu genel başkanı Meral Akşener’in önceki partisi MHP’de başlattığı muhalif sürecini 16 Nisan 2017 referandumu sonucuna etki eden bir tavır aldığı gözünde bulundurmak gerekiyor.

 

1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimi ve 16 Nisan 2017 Anayasa Değişiklikleri Referandumu’nda elde edilen sonuçları birlikte değerlendirirken, bugünün ittifak partilerinin o tarihlerdeki partisel oyları ve referandumdaki tutumları göz önünde bulundurarak üç ayrı kategoride yer vermek doğru olacaktır.

Cumhur İttifakı bileşenleri;

1 Kasım 2015 seçimleri İzmir 1.Bölge sonuçları;

Ak Parti: 426 bin 806 (4 Milletvekili), MHP:151 bin 521 (1 Milletvekili), BBP: 4 bin 922 (0 milletvekili)  

İzmir 2.Bölge sonuçları;

Ak Parti: 454 bin 239 (4 Milletvekili), MHP:160 bin 812 (1 Milletvekili), BBP: 5 bin 145 (0 milletvekili) :

Her iki bölgede 3 partini toplam oyu: 1 milyon 203 bin 445

16 Nisan Referandumu (Evet birleşenleri Ak Parti, MHP ve BBP)

EVET: 870 bin 671 (1 Kasım 2015’e göre Evet birleşenleri 332 bin 774 oy eksik almış)

Millet İttifakı bileşenleri:

1 Kasım 2015 seçimleri İzmir 1.Bölge sonuçları;

CHP: 608 bin 438 (7 Milletvekili), Saadet Partisi: 4 bin 468 (0 vekil), Demokrat Parti: 1336 (0 vekil)

1 Kasım 2015 seçimleri İzmir 1.Bölge sonuçları;

CHP: 668 bin 330 (7 Milletvekili), Saadet Partisi: 5 bin 382 (0 vekil), Demokrat Parti: 2 bin 917 (0 vekil)

(1 Kasım seçimlerinde, Millet İttifakı bileşenlerinden İyi Parti kurucuları MHP’de yer alıyordu.) 24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakını oluşturan partilerin listesinde yer alması muhtemel diğer partilerin oyu hesaba katılmaksızın 3 partini aldığı toplam oy: 1 Milyon 290 bin 871 oy.

 

16 Nisan 2017 (Hayır bileşenleri: CHP, MHP muhalifleri ve 24 Haziran Seçimleri’nde tek başlarına seçime girecek olan HDP ve Vatan Partisi)

HAYIR: 1 milyon 919 bin 828 oy. (Hayır bileşenleri 1 Kasım 2015 seçimine göre referandumda 628 bin 957 oy daha fazla almış)

 

SEÇİME TEK BAŞINA GİRECEK PARTİLERİN 1 KASIM 2015 OYLARI

HDP oyları: 1.Bölge 136 bin 011 (1 Milletvekili), 2.Bölge 111 bin 094 (1 Milletvekili)

Vatan Partisi: 1.Bölge 7 bin 267 (0 vekil), 2.Bölge 7 bin 384 (0 vekil)

 

GAZİEMİR ÖZELİ:

CUMHUR İTTİFAKI BİLEŞENLERİ:

1 Kasım 2015: Ak Parti 26 bin 712, MHP 12 bin 874 ve BBP 350 oy (İttifak bileşenleri toplam oyu: 39 bin 936 oy)

16 Nisan 2017 Referandumu: EVET Bileşenleri Toplamı: 27 bin 730 oy (1 Kasım’a göre Cumhur İttifakı bileşenleri referandumda Gaziemir’de 12 bin 206 eksik oyda kaldı)

 

MİLLET İTTİFAKI BİLEŞENLERİ

1 Kasım 2015: CHP 35 bin 976, Saadet Partisi: 264 ve Demokrat Parti: 68 oy (İttifak bileşenleri toplam oyu: 36 bin 308 oy)   

16 Nisan 2017 Referandumu: HAYIR bileşenleri Toplamı:58 bin 875 oy (1 Kasım’a göre Millet İttifakı bileşenleri referandumda Gaziemir’de 22 bin 495 daha fazla oy aldı)

24 HAZİRAN’DA SEÇİME TEK GİRECEK PARTİLERİN İZMİR GENELİ 1 KASIM 2015 OYLARI

HDP:247 bin 105 oy   

Vatan Partisi: 14 bin 651 oy 

1 KASIM 2015 GAZİEMİR OYLARI

HDP: 7 bin 171 oy.

Vatan Partisi: 474 oy.

 

Sonuç olarak;

Bu seçim elbette yeni bir seçim.

Seçmen Cumhurbaşkanı Seçimi ve Milletvekili Seçimi için iki ayrı oy kullanacak.

Sonuçları da elbette birçok yönden farklı olacaktır.  

 

 

 

 

     

 

 

 

  

Önceki Yazıları

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

1923 - 2022 Mübadele’nin 99’uncu yılı / Türker Küpcük

19/02/2022

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

“Ben bir ceviz ağacıyım, Gülhane Parkı’nda”

25/07/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

‘Günaydın, Hürriyet, Saklambaç’!

06/06/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Bak sen şu çocuklara!

23/04/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Yaşayan üstat, Seydiköylü mahalli sanatçı Nusret Taşçı

20/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Emek demek, Ekmek demek!

17/03/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Ayçiçeği tarlaları…

13/02/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

“Kurtlar, kuşlar, mahlukatlar içsin diye”

21/02/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Böyledir İzmir’in dayanışması

12/03/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

CHP’nin Gaziemir yerel iktidarında “Bütçe Baharı”!

30/11/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Gaziemir Meclis’indeki gerginlik ‘Bütçe’ye de yansır mı?

01/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Zaman akıp giderken…

25/01/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

“Kimsin sen? Yoksa sen kahin misin!”

01/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

İzmir’de Yaz! Yakın Yerler 1

01/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Kısmette koronalı bayramda var imiş

01/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Sosyal Devlet ilkesinin önemi artık kavrandı, sanırım!

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Zirvedeki Aşklar

01/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Gaziemir ile Menderes, Zeytinyağı ve Süt alanında bir teşekkül oluşturabilse!

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

2019’a güle güle, 2020’ye merhaba derken…

11/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Geçmişten bir anı ve Adile Naşit!

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Şehir ve başkanlar…

05/11/2019

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

PARTİLERDE KONGRE SÜREÇLERİ

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Önce elimizdekini sokağa, parka, dağa denize atmamayı öğrensek!

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

"Allah'ın başka 100 günü mü yok!"

11/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Seçmenin Gaziemir tercihi neydi?

03/07/2019

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Gaziemir'de bir tarihi güne daha tanıklık ederken...

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Adayların seçim kampanyaları ve bir düzeltme!

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Tanzim Satış yetmez,1580 ve 3030’a da geri dönülmeli!

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Halil Arda ve önümüzdeki süreç!

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

İyi Parti CHP’yi bekliyor Ak Parti meclis belirliyor

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Ak Parti’de Yılmaz adaylığı aldı, gözler şimdi CHP’de!

07/01/2019

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Aday adayları artık gün sayıyor

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Atatürk ve kıssadan hisseler

07/12/2020

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Tanzim Satışlar’ın önemi bir kez daha ortaya çıktı

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Üretim, üretim, üretim için de önce Eğitim

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

24 Haziran seçimleri ve belediyelerin etkisi

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Temmuz sıcağında meraklısına Gaziemir seçim sonuçları

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

OY KULLANIRKEN “NASIL “KULLANACAĞIM” DİYE SORMANIN GEREĞİ YOK!

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

24 HAZİRAN’A DOĞRU İZMİR VE GAZİEMİR’İN SEÇİMLERİ

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Şenlik ve Sandık!

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

CHP liderinin yerel seçim mesajları…

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

2018’i karşılarken…

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

CHP Gaziemir Kongresi Notları…

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

SİYASETİN DİLİ

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

'ATATÜRK'E SALDIRMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ’

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

9 Eylül ve Gaziemir. Topbaş, amatör ligler

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Fuarlar, bayramlar, O güzel insanlar…

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

VURDUMDUYMAZLIKLAR ÜZERİNDE SÖRF..

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

Bunaltıcı Haziran ve Bayram...

12/05/2021

TÜRKER KÜPCÜK

Yerel Haberci

GÜNDEM ÜZERİNE KÜÇÜK DOKUNUŞLAR..

12/05/2021

Facebook'ta paylaş

TÜRKER KÜPCÜK

1965 yılında İzmir doğdu. İlköğrenimini İnkılap İlkokulu ve Eşrefpaşa Ömer Lütfü Akat İlkokulu'nda, orta öğrenimini Çimentepe Beştepeler ve Karabağlar Cumhuriyet Lisesi’nde gördü. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’nde ön lisans eğitimi aldı. Basın Yayın hayatına 1995 yılında Buca’da yayınlanan Çağdaş İzmir Gazetesi’nde Haber Müdürü olarak başlayan Türker Küpcük daha sonra 2001 yılında kendi çıkardığı Yeni Görüş Dergisi’nde devam etti. 2002-2006 yılında Bölge Life Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevinin ardından 2006 yılında Yerel Haberci adlı internet sitesi yayıncılığına başlayan Türker Küpcük 2007 yılında Yerel Haberci Dergisi’ni kurdu. Yerel Haberci Dergisi’nin İmtiyaz Sahipliği ve Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Türker Küpcük dergi yayıncılığının yanı sıra ayrıca 1994-1999 döneminde Buca Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Meclis üyeliği sırasında Belediye Başkanvekilliği, Encümen Başkanvekilliği ve Encümen Üyeliği görevlerinde bulundu. Buca Belediye Meclisi'nde Divan Katibi Üyeliği, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Bütçe Komisyonu ve Kesin Hesap Komisyonu'nda görev aldı. Türker Küpcük evli ve bir çocuk babasıdır.
19/02/2022 , 18:24:24
TÜRKER KÜPCÜK
25/07/2021 , 12:09:39
TÜRKER KÜPCÜK
06/06/2021 , 18:25:50
TÜRKER KÜPCÜK
23/04/2021 , 13:04:15
TÜRKER KÜPCÜK
20/05/2021 , 12:31:04
TÜRKER KÜPCÜK
17/03/2021 , 20:29:27
TÜRKER KÜPCÜK
13/02/2021 , 22:08:23
TÜRKER KÜPCÜK
21/02/2021 , 17:32:50
TÜRKER KÜPCÜK
12/03/2021 , 23:02:52
TÜRKER KÜPCÜK
30/11/2020 , 23:01:28
TÜRKER KÜPCÜK
CHP Gaziemir özelinde, çok partili döneme geçilmesinin ardından 59 yıl sonra elde ettiği yerel iktidar tecrübesinde, meclis çalışmaları ayrı bir süreç olarak ilerliyor.
01/12/2020 , 10:19:57
TÜRKER KÜPCÜK
25/01/2021 , 13:32:17
TÜRKER KÜPCÜK
01/12/2020 , 10:20:13
TÜRKER KÜPCÜK
01/12/2020 , 10:20:31
TÜRKER KÜPCÜK
01/12/2020 , 10:20:50
TÜRKER KÜPCÜK
Ülkemizde dahi epey bir dönem herkesin imrendirilmeye çalışıldığı, ABD vb. ülkelerde hüküm süren kapitalist anlayışın kapitalist sağlık versiyonunun, koronavirüs salgınında çuvalladığına şahit olduk.
07/12/2020 , 11:42:51
TÜRKER KÜPCÜK
01/12/2020 , 10:22:09
TÜRKER KÜPCÜK
Gaziemir’den başlayan ve bir ucu Torbalı, bir ucu (Menderes) Ahmetbeyli bir başka diğer ucu ise Seferihisar Ürkmez, Payamlı, Doğanbey’e uzanan bu verimli coğrafyadaki ‘ürün deri’ değerlendirilmeyi bekleyen güçlü bir tarımsal ekonomi potansiyeline sahiptir.
07/12/2020 , 11:42:26
TÜRKER KÜPCÜK
11/05/2021 , 14:23:25
TÜRKER KÜPCÜK
07/12/2020 , 11:41:46
TÜRKER KÜPCÜK
05/11/2019 , 21:33:17
Türker Küpcük
07/12/2020 , 11:41:26
TÜRKER KÜPCÜK
(*Türker Küpcük)Şurası bir gerçek ki; Doğa ve çevre bilincini yerleştirmeden doğal zenginliğimiz olan ormanlarımızı, canlılarımızı korumak asla mümkün değildir!
07/12/2020 , 11:41:08
TÜRKER KÜPCÜK
11/05/2021 , 20:15:22
TÜRKER KÜPCÜK
03/07/2019 , 11:59:48
Türker Küpcük
Gaziemir'in yeni belediye başkanı Halil Arda görevini Halil İbrahim Şenol'dan devraldığı sırada gözümün önünden son 10 yılık süreç adeta bir film şeridi gibi hızla geçti!
07/12/2020 , 11:40:32
TÜRKER KÜPCÜK
07/12/2020 , 11:40:13
TÜRKER KÜPCÜK
07/12/2020 , 11:39:53
TÜRKER KÜPCÜK
07/12/2020 , 11:39:37
TÜRKER KÜPCÜK
Gaziemir özelinde Millet İttifakı’nda gözler CHP genel merkezinde..Başkan adayını belirleyen Ak Parti’de ise meclis listesi için çalışmalar şimdiden başladı.
07/12/2020 , 11:39:21
TÜRKER KÜPCÜK
07/01/2019 , 21:53:57
Türker Küpcük
07/12/2020 , 11:37:47
TÜRKER KÜPCÜK
07/12/2020 , 11:37:29
TÜRKER KÜPCÜK
Yaşamsal önemdeki gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları dar ve orta gelir grubunun belini bir kez daha büktü. … 1970 sonlarında İzmir'de yaşanan bakkal-toptancı siyaseti sonucunda tezgah altından verilen gıda maddeleri söz konusuydu. Keyfe göre hareket eden tüccar-esnaf kesimi istedikleri gibi 'yok' satıyorlardı! ... O günün İzmir Belediye Başkanı İhsan Alyanak geniş halk kitlelerinin temel gıda ürünlerini bulabilmesi ve uygun fiyata alabilmeleri için Tanzim Satışlar'ı (TANSA'yı) kurdu. …Bugün ülkemizdeki dev market zincirlerinin çok büyük bir bölümü yabancı şirket ve sahiplerinin elinde bulunuyor. … Serbest piyasada en önemli kural rekabettir! Rekabeti önleyecek ve ortadan kaldıracak tiröstleşmeye izin verilemez.
12/05/2021 , 12:23:28
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:23:15
TÜRKER KÜPCÜK
24 Haziran'da ilçelerde çıkan seçim sonuçlarına göre belediye başkanını elinde bulunduran partilerin elde ettiği sonuçlar diğer ilçelerde aldıkları sonuçlara göre yukarı yönde farklılık gösteriyor!
12/05/2021 , 12:22:59
TÜRKER KÜPCÜK
24 Haziran seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan ‘kesin’ sonuçlarına göre Gaziemir’de ilginç verilerde ortaya çıktı.
12/05/2021 , 12:22:36
TÜRKER KÜPCÜK
Hemen öncelikle belirtelim ki seçmen olarak sizin için farklı yeni bir durum yok.
12/05/2021 , 12:22:11
TÜRKER KÜPCÜK
En büyük anket seçim sandığıdır.Daha önce seçimlerde elde edilmiş sonuçlar bire bir olmasa da bir fikir vermesi açısından önemli verilerdir.
12/05/2021 , 12:21:58
TÜRKER KÜPCÜK
Hani her seçim dönemi siyasilerden çok duyduğumuz, o alışılagelen 'bu seçim ülkemizin için çok önemli!' pelesenk cümlesinden hepimize 'gına' geldiği doğrudur! Ancak bu kez gerçektende bu seçimde ortaya konulacak tercihler çok ülkemiz için önemli!
12/05/2021 , 12:21:42
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:21:23
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:21:11
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:20:56
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:20:38
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:20:22
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:20:07
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:19:47
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:19:27
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:19:16
TÜRKER KÜPCÜK
12/05/2021 , 12:19:05
TÜRKER KÜPCÜK
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin