KONAK MEYDANI’NDA OHAL TEPKİSİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

KONAK MEYDANI’NDA OHAL TEPKİSİ

Facebook'ta paylaş
CHP Türkiye’nin 81 vilayetinde Olağanüstü Hal uygulamasının kaldırılması yönünde eylem gerçekleştirdi. İzmir İlçe Örgütü’de Konak Meydanı’nda oturma eylemine destek verdi.
16/04/2018 , 22:36:25

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in çağrısıyla Konak Meydanı’nda toplanan CHP’lilere, İzmir Milletvekilleri’nin yanı sıra CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve belediye başkanları da destek verdi.

Yerel Haberci köşe yazarlarından Varol Zenginobuz’unda takip ettiği oturma eyleminde basın açıklaması yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi;

“Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürmek amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden 1 yıl geçti. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gidilen referandum, meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında 'evet' demenin, devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, 'hayır' demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır. Yaklaşık 21 aydır süren OHAL ile ülkemizdeki baskı rejimi kurumsallaşmıştır. Demokrasi ve hukuk sistemine bir saldırı halini alan OHAL, insan özgürlüğünü kısıtlamanın bir aracı olmuştur. Kanun hükmünde kararnameler ile parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye'yi tek tipe sokmak için sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, odalara yapılan operasyonların ardı arkası kesilmemiştir. Hiç kimsenin can güvenliği kalmamıştır. OHAL nedir? OHAL, ekmeğinin peşinde olan tütün üreticisine vurulan coptur. OHAL, hayatını FETÖ ile mücadeleye adamış başta Ahmet Şık olmak üzere gazetecileri zindanlara atmaktır. OHAL öğrencileri üniversitelerden atmaktır. OHAL, tiyatro oyunlarını yasaklamaktır. OHAL, tüm muhaliflerini terörist ilan edebilmektedir. OHAL, on binlerce taşeron işçiyi işsiz bırakmaktır. 16 Nisan referandumunda hayır propagandası yapan vatandaşın kolunun kırılmasıdır. OHAL, seçilmiş milletvekillerini esaret altında tutmaktır. Suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı düzene son verilmelidir”

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin