CHP liderinin yerel seçim mesajları…
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

CHP liderinin yerel seçim mesajları…

Facebook'ta paylaş
12/05/2021 , 12:21:23 Hit: 519

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Nisan ayının ikinci haftasında iki önemli toplantıda birçok mesajlar verdi.

Haftanın son gününde Konya’da partisinin tüm belediye başkanlarını topladığı toplantıda konuştu. Bu toplantıda ülkenin içinde bulunduğu durumu, gündemi değerlendirirken Mart 2019’daki yerel seçimlere yönelik mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlere yönelik verdiği ilk mesaj; CHP’li belediyelerin merkezi hükümetin tüm baskılarına ve engellemelerine rağmen büyük hizmetler ürettiğini söyledi. CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde halkın daha özgür ve eşit hizmet aldığını ifade ederek “CHP’li belediye başkanlarımızın hepsi başarılı. Onların başarılarıyla gurur duyuyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun verdiği diğer mesajda CHP’nin önceki seçimlerde kazanamadığı yerlerde seçimi kazanacak en iyi adaylarla yarışacağını ifade ederek, İstanbul, Ankara, Antalya ve Bursa gibi büyükşehirleri kazanacakları iddiasını ortaya koydu.

 

CHP Genel Başkanı hafta sonunu ise İzmir’de geçirdi. Tire’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

 

Kılıçdaroğlu Tire’de de yaptığı konuşmada başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere tüm belediye başkanlarının yaptığı hizmetlerden memnuniyetini bir kez daha dile getirdi.

 

CHP Genel Başkanı’nın partisinin belediye başkanlarının başarısından sık sık söz etmesi Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için önemli bir mesaj olarak değerlendiriliyor. Bu mesajlar aynı zamanda parti yönetiminin yerel seçimlere giderken izleyeceği ve benimsediği yol konusunda önemli ipuçları ortaya koyuyor.

 

Anayasa referandumunun ardından yapılan değişiklikler sonrasında yeniden Ak Parti’nin genel başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “metal yorgunluğu var” diyerek istifa ettirdiği İstanbul, Ankara ve Bursa büyükşehir belediye başkanlarının yerine atma yaptığı sırada CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun eleştirileriyle karşılaşmıştı. Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı seçimle gelen belediye başkanlarını el çektirmekle suçlarken kendisine  yönelik karşı eleştirileri de “Bizim belediye başkanlarımızın hepsi başarılı” diyerek cevaplıyordu.

 

Anlaşılan o ki Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlere yönelik adaylık stratejisinden en önemlisi seçilmiş belediye başkanlarına sahip çıkarak onların yeniden aday yapılması şeklinde yorumlayabiliriz. Kılıçdaroğlu’nun partisinin belediye başkanlığı kazandığı yerlerde aynı başkanlarla devam etme tercihi ortaya koyması büyük sürpriz sayılmaz. Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi aday belirlemede en çok dikkat kesileceği yerler partisinin önceki yerel seçimlerde başarısız olduğu yerler olacak.

 

İzmir özelinde de süreç genel süreçten farklı olmayacak. Genel merkez ağırlığını 2009 seçimlerinde belediye başkanlığını elde tuttuğu halde, 2014 seçimlerinde parti içinde yaşanılan aday tercihi hataları sonrasında kaybedilen ilçelerin 2019 seçimlerinde kazanılması Kılıçdaroğlu ve yönetiminin en önemli hedefi olacak.

 

   

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18/03/2024 , 11:13:17 Hit: 519
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47 Hit: 519
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50 Hit: 519
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00 Hit: 519
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00 Hit: 519
SİYASET
15/03/2024 , 12:31:36 Hit: 519
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin