SEYDİKÖYLÜLER ‘TAŞ GİBİ’ OYUN ÇIKARDI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

SEYDİKÖYLÜLER ‘TAŞ GİBİ’ OYUN ÇIKARDI

Facebook'ta paylaş
Seydiköylüler Derneği Türk Halk Müziği Korosu Konseri’nin ardından bir başka kültürel etkinlikle Gaziemirlilerin karşısına çıktı. Seydiköy'de Eski Yaşam adlı oyunlarını iki yıl sonra, iki gün üst üste sahneleyen amatör topluluk ilçe halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı.
07/04/2018 , 12:38:27

Abdülkadir Özalp’in yazdığı ve ilçenin eski yerleşim adı olan Seydiköy’ün eski günlerinden kesitleri işleyen hikaye, Gaziemir Belediyesi’nin kültür sanatçısı ve yönetmeni Mustafa Kurağ tarafından sahnelendi. Oyuncu kadrosunun tamamen ilçe halkından oluşan gönüllü amatör topluluk performanslarıyla izleyenlerden tam not aldı. Deyim yerindeyse Seydiköylüler Derneği Tiyatro Topluluğu ‘taş gibi’ oyun çıkardı.

 

İzmirli ünlü tiyatro sanatçılarından Özlem Tokaslan’ın da izlediği oyun Gaziemir halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 

Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat Merkezi Nazım Hikmet Salonu’nda sahnelenen oyunu bine yakın Gaziemirli izledi.

 

Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari dernek olarak gerçekleştirdikleri kültürel faaliyetlere Gaziemirlilerin yoğun ilgi göstermesinden hayli memnun. Hakan Süvari “Gerçektende özveriyle ortaya konulan etkinliklerimizin Gaziemir Halkımızdan karşılık bulduğunu görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Sanatta emeğin en büyük karşılığı şüphesiz ki alkış ve toplumun göstereceği takdir ifadeleri! Gerek Türk Halk Müziği Koromuz, gerekse Tiyatro Topluluğumuz halkımızdan alkış ve büyük takdir alıyor. Dernek yönetimi olarak bizde bundan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Konserin ve tiyatro oyunun yer aldığı bir film hazırladıklarını söyleyen Hakan Süvari yaz aylarında düzenleyecekleri bir programla Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’nda etkinliklerin dev ekranda yayınlanacağı müjdesini de verdi.

 

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
21/04/2024 , 15:51:55
SPOR
21/04/2024 , 15:48:12
YAŞAM / MAGAZİN
21/04/2024 , 15:40:21
YAŞAM / MAGAZİN
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin