Başkan Şenol’dan muhalefete “Merak etmeyin gelecek dönemde buradayım!”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Başkan Şenol’dan muhalefete “Merak etmeyin gelecek dönemde buradayım!”

Facebook'ta paylaş
Gaziemir Belediyesi’nin ve Gaziemir Belediye Başkanı’nın 2017 Faaliyet Raporu kabul edildi. Rapor hakkında yapılan eleştirilere tek tek cevap veren Başkan Şenol “Bu faaliyet raporu dönemler içindeki en iyi gerçekleşme oranını yakalayan bir dönem. İnsanı Geliştirme Vakfı’nın da ortaya koyduğu gibi Gaziemir en iyi yaşanan ilçelerden biri olarak Yeşil Bölge’de bununla gurur duymalıyız” dedi. Şenol muhaliflerine de göndermede bulundu: Kimse merak etmesin gelecek dönemde de buradayım!
08/04/2018 , 00:19:21

Gaziemir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ikinci toplantısında Gaziemir Belediyesi 2017 Faaliyet Raporu görüşülerek karara bağlandı.

 

Faaliyet Raporu görüşülmesi sırasında bir yıldır bu faaliyetleri yürütmekle görevli Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol Meclis Başkanlık Divanı yerine yasa gereği meclis üyelerinin sırasına geçti.

 

Meclis toplantısını Meclis 2.Başkanvekili Hüseyin Aslan yönetti. CHP’li 1.Başkanvekili Yılmaz Ağırtaş’ın sağlık durumları nedeniyle katılamadığı toplantıda Ak Partili 2.Başkanvekili Hüseyin Aslan görev yaptı. Dönem içerisinde faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında ilk kez muhalefet partisine mensup başkanvekili oturumu yönetmiş oldu. Söz hakkının kullanılmasında tarafsız bir yönetim ortaya koyan Aslan toplantı sırasında zaman zaman kendi partisinden meclis üyelerine de müdahale etmek durumunda kaldı.

 

Meclisin hararetli zamanları ise Ak Partili Yılmaz Akın ile bağımsız üye Ayşe Akın ile girdiği “ses tonu” polemiği oldu. Akın ile CHP’li genç meclis üyesi Emin Aksoy arasında da “müdürlere ayar verme” tartışması yaşanırken bir başka tartışma ise CHP’li meclis üyesi Birgül Değirmenci’nin Avukatlar Günü nedeniyle söz aldığında ülkede yaşanan OHAL sürecini ve tüm yasal erklerin tek adamda toplanmasının hukuksal karşılığının diktatörlük olduğu yönünde sözleriydi. Bir kez daha söz alan Ak Partili Akın “Kimse bu ülke diktatörlükle yönetilemez, cumhurbaşkanımıza kimse diktatör diyemez” diyerek tepki gösterdi. Değirmenci ise daha sonra söz alarak “Ben hiçbir kimseye diktatör demedim. Ne söylediğimi açın tutanaklardan bir kez daha okuyun. Ben hukuksal, sistemsel konuştum. Sizin zihninizde başka bir algı yaratıyorsa o sizin sorununuz” dedi.

 

2017 Faaliyet raporlarının görüşülmesi sırasında partiler adına CHP’den Neriman Balcı Türkeri, Ak Parti’den Yasin Mazlum konuştu. Ayrıca kişisel olarak Ak Parti’den Yılmaz Akın, Aytül Kurt Tok, bağımsız Ayşe Akın, CHP’den Emin Aksoy söz alarak faaliyet raporu hakkında görüşlerini ortaya koydu.

 

Genelde meclis üyeleri önlerindeki metinleri okuyarak görüşlerini açıklarken hararetli tartışmalar daha çok karşılıklı atışmalar sırasında yaşandı.

 

Ak Partililer yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu ve daha önce ortaya konulan vaatlerinin çoğunun yapılmadığını ileri sürdü.

 

Yapılan konuşmaların ardında son sözü eleştirileri yanıtlamak üzere Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol kürsüye geldi.

 

Başkan Şenol meclis üyelerinin yapılan çalışmaları yakından takip etmediği gibi yerinde görmeye zahmet etmediklerinden yakındı.

 

Gaziemir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların ilçe halkının yaşam konforunun gelişmesinde önemli paya sahip olduğuna vurgu yapan Şenol “Uluslar arası kriterler göz önünde bulundurularak yapılan bağımsız araştırmalarda da bu net bir şekilde ortaya konuluyor. Ortaya koyduğumuz hedefler doğrultusunda Gaziemir’i geleceğe hazırlıyoruz. Verdiğim vaatlerin yüzde 90’ını gerçekleştirdim. Yapamadığım kısımlar ise devlet kaynaklı. Sizde biliyorsunuz tekrar etmek durumunda kalıyorum. Yapılamayan işler ya maliye hazinesinin yada ormanın arazisinde kalan işler” dedi.

 

Şenol konuşmasında şunları söyledi;

 

“Göreve başladığım 2009 yılında Uzundere çöplüğünü kapattık. İnsanlar balkona çıkamıyor, çamaşır asamıyordu. Oradaki taş ocağını doldurduk, orman haline getirdik. Sizin zamanınızda bitmeyen camiyi 3 ay içerisinde bitirdik. İki tane istinat duvarı yapıldı. Yeşil alanlar yapılarak zeytin ağaçları dikildi. Bülent Ecevit Parkı yapıldı. Yeni halı sahanın yapımı tamamlandı. Şu anda yeni bir proje yapılıyor, mezarlığın altında 26 dönümlük Rekreasyon alanının yapımına başlandı… Nereden mi bahsediyorum? En küçük mahallemizden bahsediyorum. Bu şehirde nasıl devrim yaptığımı görmüyor musunuz? Siz cami yeri vermiyordunuz, ben cami yeri verdim iki tane. Hastane yeri bulamıyordunuz, hastane yeri verdim. Okul yeri bulamıyorsunuz, ben veriyorum. Eğitime, sağlığa nasıl destek veriyorsunuz ben anlamıyorum.

 

ÇIKIP GAZİEMİR’İ GEZİN!

 

Yeni proje üretilmediğini söylüyorsunuz. Gaziemir sokaklarını bir gezin. Şimdi gidin bakın Yeşil Mahalle’ye, inşaat halinde. Sanırım uzun zamandır gidip oraya bakmıyorsunuz. Beyaz Evlerdeki 10 dönümlük parkta 15 güne kadar bitiyor. Siz bunları takip edeceksiniz arkadaşlar, Faaliyet Raporuyla mı anlatacağım ben bunları size? Size ‘gezin’ diyorum gezmiyorsunuz. O zaman ‘ben gezdireyim’ diyorum kimseden ses seda çıkmıyor. Yeni yapılan açılışlara bile gelmiyorsunuz! Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanan, İnsani Geliştirme Vakfı tarafından Türkiye genelinde 186 ilçe içinde ‘Çok Yüksek İnsani Sınıf’ ile Yeşil Bölge’de 23. sırada yer alan bir belediye başkanı olmaktan ben gurur duyuyorum. Siz de duymalısınız! Bu kenti hep beraber yönetiyoruz. Düğün salonları, festival alanları, meydanlar sayamadığım onlarca proje hayata geçirdim ben bu kentte. Şimdi Binbaşı Reşat Bey Mahallemizde bir projeye başlıyoruz. Sadece yerine 2,5 milyon TL verdik. En fazla iki ay içerisinde yapımına başlayacağız. Biz de icraat durmaz. Biz günü birlik çalışmıyoruz. 5 yıl sonra nasıl seçileceğiz diye de düşünmüyoruz. Yazın bunları arkadaşlar, çabuk unutuluyor. O kadar çok iş yaptık ki ben bile unutuyorum bazen! Bu dönemin son Faaliyet Raporu. Bundan sonra da ben burada olacağım merak etmeyin!”

 

 BÜYÜKŞEHİR İLE ÇOK İYİ ANLAŞIYORUZ

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projelere destek olmadığı sözü doğru değil. Sarnıç Mustafa Kemal Atatürk Kapalı Spor Salonu’nu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle açtık. Yeni yapılan Kültür Merkezi’mizin yüzde 40’ını büyükşehir üstleniyor. Gaziemir’e İtfaiye yerini büyükşehir belediyesi getirdi. Daha sayamayacağım onlarca proje var. Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok, büyükşehir belediyesi ile çok iyi anlaşıyoruz.”

 

BİZ EURO İLE BORÇLANMIYORUZ

 

Gelir gider hesabını soruyorsunuz. Çok güzel, şu anda en iyi olduğumuz yıllardan birindeyiz. Bu arada Euro, Dolar fiyatlarını, devletin borçlarının nasıl katlandığını daunutmuyorsunuz değil mi? Onları aklınıza getirmiyorsunuz. Bereket ki biz Euro ile, Dolar ile borçlanmıyoruz. İller Bankası’ndan aldığım borçları da tıkır tıkır ödüyorum. Ama siz, biz ve çocuklarımız her gün biraz daha borçlanıyoruz. Yüzde 25 devletin borçlarının arttığını biliyoruz. Benim dolar hesabım yok, Euro hesabım da yok. Ben aylığımla geçinmeye çalışan bir adamım. Ben ve bürokratlarım 9 yıldır dürüstçe çalışıyoruz. Bu belediyede asla para dönmez! Bütün bürokrat arkadaşlarıma sonuna kadar güveniyorum. Hepsinin de alnından öpüyorum. 9 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Tüm soruşturmalardan ve ihalelerden alnımızın akıyla çıktık. Biz bu kente hizmet için geldik, hizmet etmeye de devam edeceğiz. İşimiz bu! Bu doğru yolda çalışmaya devam edeceğimize ant içiyoruz.(*Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un eleştirilere verdiği cevapları Yerel Haberci facebook sosyal paylaşımında videolar bölümünden takip edebilirsiniz.)

 

Yapılan konuşmaların ardından Gaziemir Belediyesi’nin 2017 Faaliyet Raporu Ak Parti grubunun karşı oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

 

 

 

 

Yapılan konuşmaların ardından Gaziemir Belediyesi’nin 2017 Faaliyet Raporu Ak Parti grubunun karşı oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

 

  

 

 

Murat Koç
06/04/2018 , 17:49:07
Ayşe Akın

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:17:19
AKTÜEL
14/04/2024 , 11:29:28
GAZİEMİR
08/04/2024 , 14:46:49
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin