Okuyanla okumayan bir olur mu?
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Okuyanla okumayan bir olur mu?

Facebook'ta paylaş
Sarnıç Adnan Menderes İlkokulu öğrencileri Kütüphaneler Haftası’nda Gaziemir İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Çocuklar yaşadıkları sevinci söyledikleri şarkıyla dillendirdi!
28/03/2018 , 21:53:32

Hani bir zamanlar bir çocuk şarkısı vardı. Öğrenciler hep bir ağızdan söylerdi ya; “Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür. Gitmesek te kalmasak ta o köy bizim köyümüzdür!”

Bu neşeli ve umut veren çocuk şarkısı içinde biraz da hüznü ve burukluluğu da barındırır...

Günümüzün gelişen teknolojileri karşısında, bir anda sanki atıl durumda olan bilgi kaynağı kütüphanelerin durumu da hayli hüzünlü...

Sanki “Orda bir kütüphane var, hayli de yakının da! Gitmesek bile o bizim kütüphanemizdir” şarkılarının yazılacağı bir zaman dilimi yaşansa da yine de kutlanan bir Kütüphaneler Haftası var. Bir de; Gaziemir İlçe Halk Kütüphanesi ve O’nun var olmayı sürdürebilmesi için çaba harcayanlar var.

Atilla Aküzüm’ ler var, çalışanlar var, öğrenciler var. Öğrencilerine ısrarla kitap okumayı sevdirmeye, özendirmeye çalışan öğretmenler var. Her biri iyi ki de varlar!

Gaziemir Sarnıç Adnan Menderes İlkokulu öğrencileri başlarında öğretmenleriyle birlikte Kütüphaneler Haftası’nda Gaziemir İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret ettiler. Ellerinde kitap okumayı işleyen dövizler ve mini tiyatro oyunları ve dillerinde şiirlerle kütüphanelerine sahip çıktılar.

Ziyaretlerini “Dost Kitap” şarkısıyla yaptıkları danslarıyla noktaladılar:

Okuyanla okumayan bir olur mu söyle?    

 

 

Türkan
30/03/2018 , 22:54:07
Gaziemir İlçe Halk Kütüphanesi Bizim Okuma Eviniz
Gitmeyi en çok sevdiğimiz yerlerden biri, Gaziemir İlçe Halk Kütüphanesi. Kütüphane personeli her zaman güzel yüzle karşılıyor okurlarını ve ziyaretçilerini. Ayrıca başta kütüphane müdürü Atilla Aküzüm olmak üzere tüm kadro kütüphanenin daha çok okura ulaşabilmesi için üstün gayret sarf etmekteler. İlgilerinden dolayı hepsine sonsuz teşekkürler!
Varol ZENGİNOBUZ
28/03/2018 , 23:49:34
tebrikler...
Kitap okumak, kendini geliştirmenin yolu olduğu gibi, eğlenmenin, güzel vakit geçirmenin de güzel bir yoludur. Okuduğumuz güzel bir kitap, bizi çoğu defa farklı dünyalara götürür. Kendimizi ona kaptırır, orada yaşananları adeta kendimiz de yaşarız. Başarılı insanlar, zeki insanlar olmak istiyorsak, kendimize ve çevremize daha fazla yararlı olmak istiyorsak kitap okumayı alışkanlık haline getirmemiz şarttır. Bu alışkanlığı bir kere edindik mi zaten artık istesek bile okumaktan, onun verdiği hazdan ayrılamayız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin