SON ON YILDA GAZİEMİR ÇOK DEĞİŞTİ, HIZLA GELİŞTİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

SON ON YILDA GAZİEMİR ÇOK DEĞİŞTİ, HIZLA GELİŞTİ

Facebook'ta paylaş
Yerel Haberci Mart 2018 sayısı yayınlandı. Derginin bu ayki kapağı Gaziemir ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol oldu. 2019 Yerel seçimlerine bir yıl kala, ikinci dönemin son yılına giren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un yaptığı çalışmalara yer verilen söyleşinin de yer aldığı Yerel Haberci Mart 2018 Sayısı’nda; On yıl öncesi Gaziemir ile bugünkü Gaziemir arasındaki gelişmeler irdelendi.
20/03/2018 , 20:45:29

Bugün İzmir’in en hızlı gelişen ve yatırım yapılan ilçeleri arasında Gaziemir oldukça önemli yere ve paya sahip bir ilçe konumunda!

 

Bu gelişimin ana motoru konumuna gelen kurumların en başında ise belediye kurumu geliyor. Gaziemir Belediyesi geliştirdiği kurumsal alt yapı ile ilçenin gelecek vizyonun belirlenmesinde başrolü oynuyor.

 

Gaziemir’in bugün ulaştığı noktayı daha iyi kavrayabilmek için 10 yıl öncesi durumunu hatırda tutmak gerekiyor.

 

ON YIL ÖNCESİ

 

Gaziemir’de 10 yıl önce belediye hizmetleri; 1960’ların sonuna doğru dönemin belediye reisi merhum Abdülhamit Yavuz tarafından yapılmış, yine merhum belediye başkanlarından İsmet Kılıç tarafından belediye binasının bahçesine yapılan ek binalarda hizmet veriliyordu. Yetersiz ve verimsiz birçok binaya ve semte yayılmış birimleriyle belediye hizmeti sürdürülmeye çalışılıyordu. Belediye toplamda bir şantiyeye ve bir fidanlığa sahip iken, buralardaki ekipman ve tesisi oldukça yetersizdi. Gaziemir sınırlarında ancak belde belediyesi statüsünde bulunan Sarnıç bölgesi yeni çıkan ‘Bütünşehir’ olarak kamuoyunda adlandırılan yasa değişikliğiyle birlikte 1 Nisan 2009 itibariyle Gaziemir Belediyesi’ne bağlandı.

 

Gaziemir’de yaşantı kalitesi ortaya çıkaran ana hizmet noktalarından çok kısa özetleyerek ifade edersek; Sağlık hizmetleri semt poliklinikleriyle verilmekteydi. İlçe, 30 civarında çeşitli kademelerde eğitim veren okul ve dersliklere sahipti. Bir adet özel kolej faaliyet göstermekteydi.İlçe genelinde İlçede biri Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu, diğeri Esbaş Kapalı Spor Salonu olmak üzere iki adet kapalı spor salonu bulunmaktaydı. Gaziemir’e bağlanan Sarnıç’ta ise bölge halkı kapalı spor salonu ile henüz tanışmamıştı! Dışarıdan ilçeye gelen konukların, konaklayacağı biri 3 diğer 4 yıldızlı otele ve iki adet pansiyona sahipti.

 

2018’İN GAZİEMİR’İ

 

Aradan geçen on yılın ardından biraz önce çok kısa özetleyerek verdiğimiz bilgileri karşılaştıracak olur isek;

 

Gaziemir Belediyesi ilçenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan Hastane’nin yapılması için büyük özveri ortaya koymuştur. Gaziemir Belediyesi kendisine ait çok değerli tapulu arazisini düzenleme yapmış ve bedelisiz hastane yapımı için bağışlamıştır. Hastane yapımı protokolü gereği hastane inşaatının başlaması için, maddi değeri hastane yapımına eş değer nitelikli kaynak gerektiren kazı işlemlerini ve daha sonra istinat duvarlarının yapım işini üstlenmiş ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirmiştir. Gaziemir Devlet Hastanesi yerel yönetim ve merhum hayırseverler Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından yapımı tamamlanmış ve Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli kadro ve ekipmanların sağlanması sonrasında 2014 yılında hizmete açılmıştı! Eğitim alanında ise Gaziemir’de bugün 6’sı özel kolej olmak üzere 52 eğitim kurumu hizmet vermektedir. Bunun yanında bir o kadar kurs vb. özel eğitim kurumuda ilçede faaliyet göstermektedir. Gaziemir Belediyesi’nin Eğitim Gençlik Merkezi GAZİGEM Projesi ise üniversite, lise ve ortaokul sınavlarına hazırlık sürecine en fazla öğrenci hazırlayan ve bu hizmetiyle öğrenci ailelerinin eğitimdeki ekonomik yükünü bir nebze hafifleten önemli bir işlevi yerine getirmektedir.

 

Gaziemir’de Sarnıç’ta açılan Mustafa Kemal Atatürk Çok Amaçlı Spor Salonu ile birlikte kapalı spor salonu sayısı 3’e ulaştı. Sarnıç bu salonla ilk spor salonuna kavuştu.

 

Bugün Gaziemir’de 4 adet beş yıldızlı, birer adet dört ve üç yıldızlı olmak üzere toplamda 6 otel faaliyet gösteriyor.  

 

İlçede yeni konut ve işyeri projelerinde yaşanan artışlar , Esbaş ve Sarnıç sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren firmaların sayısında ve kapasitelerinin artışından da anlaşılacağı üzere Gaziemir her yönüyle gelişen ve giderek zenginleşen bir kent. İzmir’in diğer ilçeleri başta olmak üzere İstanbul, Ankara gibi diğer büyük kentlerinde yatırım yapılacak, konut ve işyeri alınacak yerler arasına adını yazdırmış durumda! Konut ve işyeri alımlarından en olumlu yararlanan toplum kesimiyse doğal olarak burada çok eskiden arsası bulunan vatandaşlar! Kentsel yenileme ile eski evlerin yenilenerek değerini ikiye-üçe katladığı Gaziemir’de konut üretiminin sağladığı ekonomik hareketlilik bir çok sektörde apayrı bir katma değer yaratıyor.  

 

 

KENTİN GELİŞİMİNE ŞENOL’UN ETKİSİ

 

İşte bu noktada Gaziemir kentini iki dönemdir başarıyla yöneten, görev süresinin 9.yılını geride bırakan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yaptığı ve yapacağı hizmetler ilçe için çok büyük önem taşıyor.

 

Yerel Haberci Dergisi ve www.yerelhaberci.com.tr internet sitesi olarak kaymakamlığın ardından kentin seçilmiş en yüksek kurumsal temsilcisi konumundaki Başkan Şenol ile söyleşi gerçekleştirdik. Göreve geldiği ilk günden bugüne, çalışma arkadaşlarıyla neler yaptıklarını konuştuk. Yapımı devam eden projeleri ele aldık. Geleceği konuştuk. Yerel Haberci yazarları Ali İhsan Erdenilgen, Varol Zenginobuz ve bendeniz (Yerel Haberci İmtiyaz Sahibi Türker Küpcük) birlikte yapılanları yerinde gördüğümüz 3,5 saatlik bir hizmet turu gerçekleştirdik. Şunu ifade edelim ki 3,5 saatlik süre tüm yapılanları görmeye yetmedi! Bunun için bir kaç günü ayırmak gerekirdi! Zaman herkes için kıymetli gerçeğinin altını çizerek bunu bölerek ileriki günlere taşıma kararını verdik!

 

 

Yaptığımız hizmet turu ve ardından yaptığımız söyleşiden elde ettiğimiz izlenim: Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol bu görevini bir dönem daha sürdüreceği özgüveniyle hareket ediyor!

 

YILLARIN SÜRÜNCEMEDEKİ KONULARINA EL ATIYOR

 

Başkan Şenol, Gaziemir’de 10 yıl önce ifade ettiği ve kendi dönemine kadar sürüncemede kalmış el atılmamış tüm konulara eğilerek çözümü konusunda zamana yaydığı adımları atmanın ve sonuca ulaşmış olmanın haklı gururunu yaşıyor. Yerel ve genel siyaset yapanların çoğu kere kapıldıkları bir dönem daha seçilip, seçilememe kaygılarıyla hareket etme yerine zamanını en iyi şekilde değerlendirmekle meşgul oluyor. Gelecekteki projelerin alt yapısını şimdiden hazırlamaya girişirken, akıllı stratejiler ortaya koyarak, bugün var olan ve gelecekte çoğalacak olan olası rakiplerinden şimdiden birkaç adım önde başlayacağının işaretlerini veriyor.

 

ŞENOL’UN, BAŞKAN SEÇİLMEDEN ÖNCE SÖYLEDİKLERİ VE SEÇİLDİKTEN SONRA YAPTIKLARI

 

Halil İbrahim Şenol, daha henüz belediye başkanlığına seçilmediği, CHP adayı olarak yarıştığı 2009 seçimleri öncesinde ileri sürdüğü, Gaziemir’in ihtiyacı olarak gördüğü ve uzun yıllardır sürüncemede duran, çözülmesi o ana kadar imkansız gibi görülen konuları şöyle sıralamıştı;

 

Bugün Gaziemir’de ihtiyaca cevap veremeyen, hizmet birimleri dağınık bir belediye yapısı var. Onlarca yıl belediyeyi yönetenler Gaziemir’e bir hizmet binası kazandıramadılar. Başkan olduğumda Gaziemir’e yeni bir belediye hizmet binası kazandıracağım

---

Uzun yıllar önce daha henüz Bornova’da yapımına başlanmamış olan Ege Üniversitesi ve kampüsü Gaziemir’de yapılmak istendiğinde o günün ileri gelenleri, belediye başkanı çeşitli sebeplerle buna karşı çıkmışlar. Bugünleri düşünemeden hareket etmişler. Azalan yerler dikkate alındığında bir üniversiteyi Gaziemir’e getirmek mümkün olmayabilir. Ancak ben belediye başkanı olduğumda Gaziemir’e iki yıllık yüksek okul kazandırmak için çalışacağım.

---

Gaziemir’in eski adı Seydiköy’dür. Buraya adını veren ve gerek bizler gerekse geçmişte burada yaşamış olan yerli Rum halkının saygıyla andığı Seydi Baba’sı var. Seydi Baba Türbesi Seydiköylüler için çok önemli. Ancak türbenin bugünkü hali içler acısı. Başkan seçildiğimde Seydi Baba Türbesini ele alacağım ve yapacağım.

---

Gaziemir Meydanı ve çevresi hepimizin. Meydan ve çevresi şimdiki haliyle Gaziemir’e yakışmıyor. Belediye başkanı olduğumda buralarını yeniden düzenleyeceğim.

---

Sarnıç Belediyesi Ak Parti hükümetinin çıkardığı yasa ile kapatıldı. Belde belediyelerinin kapatılmaması için CHP olarak elimizden gelen mücadeleyi ortaya koyduk. Belediye başkanı seçildiğimde Sarnıç’ı hizmet üssü haline getireceğiz. Sarnıç’taki dört mahallemiz hak ettiği hizmeti bizim dönemimizde görecek.

---

Halil İbrahim belediye başkanı olduğunda işçi çıkaracak diye söylenti yaymaya çalışıyorlar. Gaziemir Belediyesi’nin maddi olarak bir açmazda olduğunu biliyorum. Çalışanlarımızın içeride dört, beş aylık alacakları birikmiş. İş yaptırdığı çevrelerinde hayli alacağı var. Ben bugüne kadar hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Belediyecilikte elde ettiğim terbiye buna müsaade etmez. Kaldı ki 2004 seçimlerinde başkan adayı olduğum ve kaybettiğim halde, Konak belediye başkan yardımcısı olarak kurduğum diyaloglarla 300 kişiyi Büyükşehir’e aldırdım. Arkadaşlar biz insanların ekmeğiyle oynamak için değil yeni ekmek kapıları açmak için bu göreve talibiz.

 

Halil İbrahim Şenol Mart 2009’da Yerel Haberci Dergisi’nde de yayınlanan mülakat ve seçim çalışmalarında, belediye başkanı olarak seçildiğinde yönetim anlayışını ve neler yapacağını bu ifadelerle dile getirmişti. Yerel Haberci’nin kapağında yer alan “Başkanlığa Hazırım” ifadesi gerçekten de dikkat çekiciydi.

 

Şenol dediği gibi, gerçektende başkanlığa hazır olduğunu yaptığı ilk icraatlarla ortaya koydu.

 

Önce işçinin alacağı” diyen Başkan Şenol belediyecilikte tecrübesini kullanarak birikmiş işçi alacaklarını birkaç aylık zaman içerisinde sıfırladı. Belediyenin mali yapısında gerçekleştirdiği yerinde müdahaleler ile bütçe kullanım verimini arttırdı. Başkan Şenol’un bu zor günlerinde en çok destek aldığı kişi “Ağabeyim” olarak nitelediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Kocaoğlu ile geçmişten gelen birlikteliğini, uyumuyla pekiştiren Başkan Şenol, ilçedeki fen işleri çalışmalarında Büyükşehir’in imkanlarından yararlanmasını bildi. Sağladığı tasarruflarla bütçesini rahatlatırken soluk aldı. Bu arada ilçede kendisine yöneltilen ‘birçok işi Büyükşehir’e yaptırıyoreleştirilerini ciddiye almadı. “Belediye başkanı hizmeti ille de kendi bütçesinden yapacak diye bir şey yok. Kanunda ne diyor ‘belediye başkanı yapar veya yaptırır!’ Ben hizmetin yapılmasını sağlıyorsam bunda ne yanlış var!” diyen Başkan Şenol diğer bir yandan da, temel projelerini başlatmanın hesabını yapıyordu!

 

 

YEREL HABERCİ İLE HİZMET TURU

Yerel Haberci olarak Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’la son yaptığımız Hizmet Turu’nda o günlere döndük. Bu kez konumuz Sarnıç’taki kendi döneminde gelen ve eğitim veren Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Eğitim Tesisi!

 

GAZİEMİR YÜKSEK OKUL İLE ŞENOL DÖNEMİNDE TANIŞTI

 

---- Sayın Başkan! Sarnıç’taki yüksek okulun yeri bildiğiniz gibi belde belediyesi iken kültür, spor kompleksi olarak ayrılmış ve kaba inşaatın bir bölümü tamamlanmıştı. Siz burayı üniversiteye devrederek tamamlanmasını sağladınız ve yüksek okulu kazandırdınız. Size yapılan bir eleştiri var. ‘Burası yine kültür spor kompleksi kalsaydı da, şimdi yapılarak hizmete giren kapalı spor salonunu burada yapsaydınız’ diyenler var! Ne dersiniz?  

 

Başkan Şenol; “Sarnıç Belediyesi zamanında evet burada kaba inşaat halinde bir proje vardı. Ege Üniversitesi ile geliştirdiğimiz samimi diyalog neticesinde, Gaziemir’e yüksek okul kazandırma zemini oluştu. Belediyeyi yeni toparlamaya çalıştığım maddi zorlukların yaşandığı bir zaman dilimiydi. Ege Üniversitesi’nin o dönem rektörlüğünü yapan Prof. Candeğer Yılmaz’dı. Bu konuya sağ olsun çok sıcak yaklaşıyordu. Projeci bir rektörle kurulan iletişim çok güçlüydü. Belediye Başkanı olarak bir daha böyle bir fırsatın doğmayabileceğini gördüm. Konuya her iki tarafta samimi yaklaştı. Biz arazimizi önce Ege Üniversitesi’ne devrettik. Hayırsever Eroğlu ailesinin de desteğiyle kaba inşaatı tamamlandı. Hep birlikte Gaziemir’e eğitim alanında önemli bir hizmet ürettik. Bugün buradan mezun olan gençler ESBAŞ’taki uçak alanında üretim yapan kurumlar başta olmak üzere bir çok kurumdan iş teklifi alarak iş hayatına atılıyor. O gün hızlı bir karar vermek durumundaydım. Üniversitelerin bugünkü içinde bulundukları durumu dikkate aldığınızda doğru ve olumlu bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Ayrıca Sarnıç’ı spor salonsuz bırakmadım! İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi olarak yapım maliyetini birlikte karşıladığımız Sarnıç Mustafa Kemal Atatürk Çok Amaçlı Spor Salonu’nu da hizmete açtık. Bunun yanı sıra Sarnıç Kültür Merkezi inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

 

Şenol ile röportajımızın Sarnıç bölümünü daha sonra ele almak üzere diğer başlıklarla devam edelim!

 

HİZMET BİNASI SÜRECİNDE YAŞANANLAR, ŞANTİYELER VE EKİPMANLAR

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un ortaya koyduğu en önemli projelerden biri yeni Belediye Hizmet Binası projesiydi.

 

Seçildiği ilk günden itibaren proje için çalışmaya başlayan Başkan Şenol’un bu işin üstesinden nasıl kalkacağı ise oldukça merak ediliyordu. Kullanılmakta olan belediye binasının bahçesinde, kendisinden önceki dönemlerde TEK’in ardından GEDAŞ biriminin çıkarılmasının sorun olacağı görülüyordu. Bu öngörü zamanla gerçek olduğu ortaya çıktı. Başkan Şenol kararlıydı. Yeni belediye hizmet binası projesinin gerçekleşebilmesi için Şenol’un önünde hayli uzun ve aşması gereken problemler vardı. Bunu zamana yaymak durumunda olduğunun farkındaydı.

 

Şenol’un hizmet üretimi için gerekli gördüğü temel konuların başında teslim aldığı ve yetersiz imkana sahip şantiye çalışmalarıyla işe başladı. Sarnıç’ta yeni Fen İşleri Şantiyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Şantiyesi, Temizlik İşleri Şantiyesi ve Makine İkmal Şantiyesi olmak üzere Gaziemir Belediyesi’ne 4 yeni şantiye kurdu. Eski şantiye alanında düzenlemeye giderek buranın bir bölümünü Veterinerlik Müdürlüğü olarak hizmete açtı.

 

Yeni aldığı iş makineleri ve çeşitli araçlarla Gaziemir Belediyesi araç ekipmanlarını geliştirirken diğer bir yandan araçları yeniledi.

 

2008 yılında 112 bin 146 nüfuslu Gaziemir’de belediyenin elinde 53 araç varken, aradan geçen  on yılda Gaziemir’in nüfusu 136 bin 273’e ulaştığında Gaziemir Belediyesi’nde araç sayısı 116’ya ulaştı. 2008 yılında çalışan personel sayısı 115’i belediye kadrosunda olmak üzere şirket işçileriyle birlikte 366’ydı. Gaziemir Belediyesi 2017 yılı itibariyle bugün 213’ü belediye kadrosunda olmak üzere toplam 653 çalışanla hizmet vermektedir. Şenol’un belediye başkanı olmasından önceki dönemde işçilerin belediyeden 4 ayın üzerinde maaş alacağının yanı sıra toplu sözleşmeden doğan ikramiye alacakları bulunmaktaydı. 2018 itibariyle Gaziemir Belediyesi’nde işçilerin birikmiş maaş alacakları bulunmadığı gibi maaşlarını ve sözleşmeden doğan alacaklarını vaktinde almanın huzurunu yaşamaktalar! Başkan Şenol 2009’da seçilmeden önce söz verdiği gibi, ‘toplu işçi çıkaracakiddialarını icraatlarıyla boşa çıkartırken ‘yeni ekmek kapılarını bulmasözünü oluşturduğu CV BANK ile yerine getirdi. CV BANK aracılığıyla iş arayanla, işçi arayanların buluşması sonucunda Şenol döneminde 500’den fazla kişi çeşitli özel kurum ve işletmelerde işe girme imkanı elde etti.

 

GAZİEMİR BELEDİYESİ’NİN AKILLI HİZMET BİNASI

 

Bilime önem verdiğini yeni hizmet binasının projelendirme çalışmalarında da ortaya koyan Başkan Şenol Gaziemir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Projesi’ni İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Mimarlık ve Mühendislik Bölümü öğrencilerine çizdirdi. İYTE bölümlerinin Akıllı Bina olarak tasarladığı binanın yapımı için kolları sıvayan Başkan Şenol öncelikli olarak inşaatın başlaması için belediye hizmet binası birimlerini geçici olarak taşıyacağı kiralık bina arayışına girdi.  Akçay Caddesi üzerinde daha önce mobilya üretim fabrikası daha sonra iş merkezi olarak kurulan binada karar kılınmasının ardından yeni binada gerekli tadilatları ve bilgi iletişim ağlarını kurdu! Daha sonra belediye binasını Akçay Caddesi’ndeki yeni yerine taşıyan Başkan Şenol eski belediye binasının yıkımına geçti. Hızla eski belediye binasının yıkımına geçen Başkan, inşaat alanındaki GEDAŞ biriminin taşınmamakta ısrar etmesine aldırış etmeden binanın etrafındaki her yeri yıkarak onların çıkmama inadını kırma mücadelesine girişti! Birkaç aylık gecikmenin ardından GEDAŞ birimine eski şantiyedeki bir bina tahsis edilerek boşaltmalarını sağlayan Başkan Şenol Hizmet Binası İnşaatı’nın yapımına girişti. 2012 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun temelini attığı, 14 bin metrekarelik alanda iki kat yer altı otoparkına sahip 5 katlı Belediye hizmet binası 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete girdi. Akıllı Bina özelliği sayesinde belediye hizmet binasında tüketilen elektriğin yüzde 30’unu kendi üreterek enerji tasarrufu sağladı. Gaziemir’in yeni Belediye Hizmet Binası görenleri etkileyen bir eser olarak Başkan Şenol’u ilçe tarihine yazdırdı. Bina, bugün 136 bin nüfusa sahip Gaziemir’in ileride ulaşabileceği 250 bin nüfusa hizmet üretecek kapasitesiyle belediye hizmetlerinin uzun yıllar sağlıklı yürütülebilmesinin zeminini hazırladı.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise yeni hizmet binasıyla ilgili şunları söyledi;

 

Gerçekten gelişen Gaziemir’e yakışan bir hizmet binasını yaptık. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile birlikte çok güzel ve örnek bir proje yaşama geçti.Akıllı Bina teknolojisiyle Gaziemir Belediye Hizmet Binası için hepimiz büyük emek harcadık. Bugün birçok yerden ve kesimden gruplar projeyi yerinde incelemek ve görmek için Gaziemir’ geliyorlar. Bina içerisinde Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nu çok az belediyede görebilirsiniz! Burada meclis toplantısının dışında gerek belediye olarak bizler, gerekse ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları olarak yıl içerisinde çok sayıda toplantı gerçekleştiriliyor. 30 yıldır özlenen bir projeyi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

Gaziemir’in tarihi geçmişi ve kültürünün yaşaması için çaba gösteren Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol göreve geldiğinde ilk yaptığı işlerden biri ilçenin tarihi ile ilgili konulara el attı. İlçe için yazılmış az sayıda kitap sayısını çoğaltmak isteyen Başkan Şenol kültür hizmetlerine ayrı bir önem verdi. Arkeolog ve Seydiköy tarihçisi olarak kabul edilen Ercan Çokbankir’in katkılarıyla bugün çok sayıda Seydiköy’ü anlatan kitaba sahip Gaziemir’de eski tren istasyonu binası aslına uygun olarak restore edilerek Anı Evi’ne dönüştürüldü. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun Gaziemir kent merkezi olarak bilinen meydan ve çevresinde  yer alan SİT yapılarını restore ederek günümüzün yeni sosyal kullanım mekanlarına dönüştürme önerisini hayata geçirmeye hazırlanan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol bu konuda önemli adımlar attı. Şenol’un bu adımlarını yeni meydan projesi ile ilgili bölümde paylaşacağız.

 

SEYDİKÖY’ÜN ZEYTİN KÜLTÜRÜ VE ŞENOL’UN AĞAÇLANDIRMA ÖZENİ

 

Seydiköy’ün üretim kültüründe yer alan önemli bir başlığı da geçmişte ve günümüzde halen meyvesini veren zeytin ağaçları ve ağaçlandırma çalışmaları…

 

Belediye başkanı seçilmeden önce alacağı her oy için bir ağaç dikme sözü veren Halil İbrahim Şenol son dokuz yılda Sarnıç alanı, pirenlik bölgesi, Evka 7 Uzundere bölgesinde 100 bin civarında ağaç dikimi gerçekleştirdi. Her yıl dünya çevre gününde Gaziemirlilere binlerce meyve ağacı dağıtan Şenol çevreci bir başkan olduğunu da ortaya koydu.

 

ZEYTİN HASADI

 

Göreve geldiğinde, endüstri meslek lisesi bitişiğinde yer alan 23 Nisan Dostluk Ormanı’nda diktiği 1000’i aşkın zeytin ağacından son üç yıldır meyve almaya başlayan Başkan Şenol çeşitli düzenleme alanlarında ve yollarda kalarak köklenmek durumunda kalan asırlık zeytin ağaçlarını Sarnıç ve ilçenin çeşitli parklarına yeniden diktiği 500 civarındaki ağaç, yeni yerlerinde de zeytin vermeye başladı. Son olarak Ege Serbest Bölgesi genişleme sahasında kalan zeytin ağaçlarını da yeni yaptığı Adalet Parkı Rekreasyon Alanı’na diken Şenol’un ekipleri bundan da yüzünün akı ile çıktı.

 

Zeytin bizim bir kültürümüz ve sağlıklı yaşam için tüm insanlar için çok önemli. Diktiğimiz ağaçlardan son üç yılda yaklaşık iki bin ton zeytin hasadı yaptık. Zeytinleri daha sonra sıktırarak 500 litre yağ aldık. Seydiköy Zeytin Yağı’nı 250 ml şişeler halinde yurt dışından ve yurt içinden gelen konuklara hediye ederek Seydiköy’ün zeytin kültürünü yaşatıyoruz” diyen Şenol ağaç dikiminin önemini vurgularken ağaç dikmeyi sürdüreceğini söyledi.

 

SEYDİ BABA

 

Seydiköy’ün el atılması gereken bir başka konusu ise Seydi Baba Türbesi’ydi. Başkan Şenol gerçekleştirdiği Seydi Baba Rekerasyon Alanı ile bu konuda da çözüm ve proje üretti. Mülkiyeti belediyeye ait 7 dönümlük arazi içerisinde gerçekleşen projede, Anıt Mezar, 5 bin 500 metrekarelik yeşil alanda 25 adet zeytin ve çınar ağaçları ile çok sayıda bitki dikildi. Bunun yanı sıra rekreasyon alanında bir de amfi tiyatro ile birlikte otoparkta yer alıyor!

 

Şenol proje ile duygu ve düşüncelerini şöyle paylaştı;

“Burada doğan ve yaşayan her Seydiköylü’nün gönlünde Seydi Baba’nın ayrı bir önemi vardır. Bizden önce burada yaşayan yerli Rum halkının da öyle! Biz nasıl manevi olarak Seydi Baba’yı biliyorsak onlarda Seydi Baba’yı hala saygıyla anıyorlar. Hatta buradan Yunasitan’a göç edenler gittikleri yerde O’nun anısına Şapel bile yapmışlar. Belediye Başkanı olmadan önce söz vermiştim. Seydi Baba Türbesi’ni düzenleyeceğim diye! Benden önce Seydi Baba Türbesi’nin içler acısı hali için el atan olmamıştı. Önce bulunduğu alanda bir şeyler yapabilir miyiz diye baktık. Türbenin çevresini istimlak yapmaya bizim gücümüzün yetmeyeceğini gördük. Bizde daha uygun bir yerde Seydi Baba Türbesi Rekreasyon Alanı Projesi’ni gerçekleştirdik. Daha sonrada türbeyi buraya taşıdık. Bu projemiz manevi değerlerimizi koruduğumuzu göstermesi ve yeşil dokusuyla örnek bir proje olarak takdir gördü.

 

GAZİEMİR MEYDANI VE ÇEVRESİ

Halil İbrahim Şenol’un belediye başkanı seçilmeden önce dile getirdiği konulardan biri de, Gaziemir Meydanı çevresinde şu an kahvelerin bulunduğu atıl vaziyetteki alan ve SİT binalarının harap görüntüsüydü! Şenol, başkan olduktan sonra ilk döneminde burada uygulanabilecek bir proje örneği sunmak için İzmir Yüksek Tenoloji Enstitüsü (İYTE) Mimarlık ve Mühendislik bölümleriyle işbirliği yaptı. Enstitü öğrencileri bölgeye gelerek mülkiyet sahiplerinin isteklerini belirlemek üzere anket yaptı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda ortaya çıkarılan proje örneğini gösteren maket hazırlattı! Başkan Şenol maket görselini Gaziemir Meydanı’nda herkesin görüşüne açtı. Bölgede Gaziemir Belediyesi başta olmak üzere 60 kadar irili ufaklı (Bir çoğunun yasal varislerinin de bulunduğu) tapu sahiplerinin düşünmesi için zamana ihtiyaç vardı. Başkan Şenol konunun maksimum uzlaşmayla çözümünden yana olduğunu sık sık vurgularken hak sahipleriyle çok sayıda toplantı gerçekleştirdi. Son olarak 2018 Şubat ayının sonunda Gaziemir Belediye Meclisi toplantı salonunda mülkiyet sahipleri ve temsilcileriyle bir toplantı yapan Başkan Şenol gelinen son durumu bürokratlarıyla mülkiyet sahiplerine aktardı. 7 bin metrekarelik alanda bulunan iki adet SİT binası korunarak bölge, daha önce Anıtlar Kurulu’nun önerdiği üzere Özel Proje Alanı ilan edilerek, tek düzenleme sahası ilan edilerek uygulama yapılması öngörüldüğü bilgisi paylaşıldı. Projede 5 bin 491 metrekarelik inşaat alanına sahip olurken, taksın 0,50 olarak belirleneceğini, projede inşaat alanının hisseleri oranında mülkiyet sahiplerinin olacağı bilgisi verildi. Mal sahiplerinin önceki duruma göre mülkiyet zayiatlarının ise yüzde 7 ile 8 arasında olacağı ifade edildi. Toplantıda alınan karar ile mülkiyet sahipleri büyük projeyi gerçekleştirecek müteahhitle anlaşarak projenin uygulamaya geçmesi planlandı. Başkan Şenol, yüklenici firma karşısında, mülkiyet sahiplerinin hakları belediyenin koruyacağı ve garantisi olacağı güvencesini verdi. SİT Alanı’ndaki binaların mülkiyeti Gaziemir Belediyesi’nde bulunuyor. Gaziemir Belediyesi SİT binalarını aslına uygun olarak restore ederek içinde müzenin de bulunacağı kültürel sosyal donatı alanı olarak halkın kullanımına açmayı planlıyor.

 

Yerel Haberci ile yaptığı söyleşide Başkan Şenol konuyu şöyle değerlendirdi;

Bu Gaziemir için uygulayacağımız çok önemli projelerden biri olacak. Buraya geçmiş dönemlerde el atan olmadı. Konu biraz uğraş isteyen ve çözümü zaman isteyen bir konu olduğundan kimsenin cesaret edemediği bir sorun! Ancak bugün buranın harap görüntüsünün Gaziemir’e hiç yakışmadığı herkes tarafından kabul ediliyor. Orada on yılardır oturan, işyerleri bulunan vatandaşlarımız var. Tapu sahipleri var. Elbette onların bu konuda mutabakatı çok önemli. Ortaya hiç kimsenin mağdur olmayacağı bir proje koymak gerekiyor. Kimi hak sahipleri konut, kimileri ise işyeri istiyor. Bu her iki isteği yerine getirirken, bölgede bulunan SİT binaları nedeniyle Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayı olması gerekiyor. Buranın Özel Düzenleme Sahası ilan edilmesi önerisi zaten Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun böyle uygun göreceğini belirtmesinden kaynaklanıyor. Projede hayli yol kat etmiş durumdayız. Arsa sahiplerinin zaiyatları yüzde 8’i bile bulmuyor. 13 bin metrekarenin üzerinde inşaat alanı olacak.    Arsalarında çekme payları zaten kendi mülkiyetlerinin kullanım alanları içinde. Bölgede bundan daha iyi bir düzenleme yapma şansı yok!

 

GAZİEMİR MEYDANI’NA YENİ, KÜLTÜREL BİR ÇEHRE

 

Eski Şarap Fabrikası ve Halk Evi olarak kullanılan SİT binalarının mülkiyeti zaten GaziemirBelediyesi olarak bizde. Buraları aslına uygun olarak restore edeceğiz. Buraları kültürel mekanlar, sosyal kullanım alanları olarak kullanacağız.

 

Biliyorsunuz eski Seydiköy tren istasyonu çevresinde gerçekleştireceğimiz Gençlik Kültür Merkezi projemiz var. Gaziemir Karakolu’nun önündeki eski istasyon caddesi 5 sokaktan başlayıp, meydana çıkan Lozan Caddesi üzerinde yayalaştırma işlemi için buraya ‘otomatik baba’lar yerleştirildi. Burada bir iki ay içinde başlayıp, bitireceğimiz düzenleme sonrasında burası yayaların yürüyüş yolu haline gelecek. Bu proje dahilinde getirdiğimiz Tren ve kompartımanları işlevsel hale getirilecek. Buranın bir kompartımanında aileler oturup çay içebilecek. Diğeri Atatürk Müzesi haline dönüştürülecek. Burada Seydiköy’ün eski fotoğrafları ve çeşitli figürleri yer alacak. Bu alanın içinde SİT binası olarak tescil edilmiş eski bir köşk var. Gaziemir Belediyesi olarak burasını istimlak edeceğiz ve sosyal donatı alanı olarak Gençlik Kültür Merkezi projesi içinde yer alacak. Anı Evi’ne dönüştürdüğümüz eski istasyon binası çevresinde yaptığımız kamulaştırmaların ardından proje detayları ortaya çıkmaya başlayacak. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun öngördüğü şekilde Gaziemir Meydanı ile Lozan Caddesi bölgesinde uygulayacağımız Gençlik Merkezi Projesi ve diğer projeler bir bütünün parçaları olacak. Gaziemir’e yakışan kültürel bir meydan yaratmış olacağız.

 

ŞAHİN TEPESİ BÖLGESİ’NİN DURUMU!

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ilçede uzun yıllardır bir şekilde sürüncemede kalmış tüm konulara, kendi döneminde el atmaktan çekinmedi. Tüm sorunların çözümünde bir ilçe belediye başkanının yetkilerinin ve gücünü yasal sınırlarının farkında olmasına karşın, bu yolda çaba harcamayı sürdürdü.

 

Bilindiği gibi maliye hazinesine ait olduğu için, adeta mezbelelik durumda ve atıl durumdaki, Gaziemir’in en hakim tepesi, halk arasındaki adıyla Şahin Tepesi Bölgesi’ne düzenleme izni verilmesi yetkisi maliye hazinesine bir başka deyişle merkezi idarenin sorumluluğunda!

 

Burada çözüm üretilebilmesi için söz konusu yerler, kiralama şeklinde dahi olsa Gaziemir Belediyesi’ne devredilmesi gerekiyor!

 

Bu konuda hayli dertli olan Başkan Şenol şunları söyledi;

“Şahin Tepesi olarak bilinen bölgedeki yaklaşık 650 dönümlük arazi bildiğiniz gibi maliye hazinesine ait! Burada bir düzenleme yapalım, sahip çıkalım diye bize tahsis edin diyoruz; ‘olmaz’ diyorlar. Bize kiralayın diyoruz yine ‘olmaz’ diyorlar. Kamuya vermedikleri arazileri isteyen şahıslara kiralamayı daha uygun görüyorlar! Ben burayı kendim için değil Gaziemir Halkı’na hizmet etmek için talep ediyorum. Derdimi anlatamıyorum!”

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ilçenin diğer bölgelerinde yaptıkları çalışmalar ile ilgili olarakta şunları ifade etti;

 

EVKA 7 BÖLGESİ!

 

Zafer Mahallesi’nde, merhum başkanlarımızdan İsmet Kılıç’ın adını vereceğimiz Huzur Evi projemiz için  yer tahsisi sağlamamız ise yıllar aldı. Nasıl olduysa daha yeni tamam dediler! Kılıç ailesinin de destekleyeceği proje için ancak şimdi çalışmaya başlayabileceğiz!

 

Göreve geldiğimizde Evka 7’de binaların hemen yakınında taş ocağı vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu taş ocağını faaliyetlerini sonlandırdık. Buraları molozlardan arındırdık ve bölgeyi düzenleyerek ağaçlandırdık!

 

Doktorlar Sitesi olarak bildiğimiz bölgede Büyükşehir Belediyesi ile birlikte halkın piknik yapabileceği güzel vakit geçireceği bir rekreasyon alanı hazırlıyoruz. Bölgede ağaç budamaları bittikten sonra hızla düzenlemeye gireceğiz.

 

Yine Zafer Mahallesi’nde gençlerimizin isteğini yerine getirerek Halı Saha yapıyoruz. Sahanın tamamı bitmek üzere.

 

Suni çimle kapladıktan sonra hizmete girecek. Evka 7’ye Gaziemir Belediye Başkanı olarak her zaman büyük önem verdim. Vermeye de devam edeceğim. Burada eskiden insanların bir araya geleceği bir yer yoktu. Cumhuriyet Semt Evi’ni açtım. Burada başta kadınlar olmak üzere, açtığımız kurslardan herkes yararlanıyor. Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştiren merhum Başbakan Bülent Ecevit’in anıtını burada düzenlediğimiz parka diktik. Yine Zafer Mahallesi’nde yıllarca inşaat halinde bitirilemeyen cami bizim verdiğimiz desteklerle tamamlandı.

 

İLÇEYE CAMİİLER KAZANDIRDIK, BAKIMLARINI ÜSTLENDİK!

 

Gaziemir’e belediye başkanı seçildiğimde yaptığım ilk işlerden biri eski Tanşaş bölgesinde Yeni Camii kompleksi için yaptığım düzenleme oldu. Burada eski bir cami ve hemen yanında eski bina içinde ilçe müftülüğü binası vardı. Buranın mülkiyeti Gaziemir Belediyesi’ne aitti. Benden önceki dönemde istedikleri halde belediye müftülüğe izin vermemiş. Başkan olunca ilk işim burada modern bir cami kompleksi yapılması için belediyenin yerini onlara tahsis ettmek oldu! Yaptığım düzenlemeler ile bugün Gaziemir modern bir cami ve müftülük binasına kavuştu. Başkan olarak camilerimizle her zaman yakından ilgilendim. Bakımlarını ve onarımlarını, boya işlerini Gaziemir Belediyesi olarak biz yaptık. Ne zaman bizden yardım talep edildinde her zaman yanlarında olduk! Şimdide Sosyal Konutlar’da takas yöntemiyle oradaki Camii’de düzenleyeceğiz.

 

GAZİEMİR’E TEMALI PARKLAR KAZANDIRIYORUZ!

 

Irmak Mahallesi’nde çok sayıda ve temalı parklar yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

 

Gazi Umur Bey Parkı, Gezi Parkı ve adını henüz koymadığımız çok sayıda basketbol oyun sahasını bölgeye kazandırdık. Şimdi buna 3 Fidan adını verdiğimiz genç yaşta asılan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anısını yaşatan bir park hazırlıyoruz.

 

Bölgede inşaat projelerini gerçekleştiren çok sayıda firma bize bu parkların yapımında katkı veriyor. Bu firmalardan ARYOM İnşaat özel olarak hazırladığı 500 metrekarelik tanıtım ve satış ofisini Gaziemir Belediyesi’ne terk edecek. Bizde burasını Sami Denktaş ustamızın yaptığı maketlerinde sergilendiği, El Emeği Müzesi haline dönüştüreceğiz. Yine aynı firma Türkiye’de şu an eşi benzeri olmayan temalı bir park yaparak Gaziemir Belediyesi’ne devredecek.

 

HALI SAHALAR, FESTİVAL ALANI!

 

Gaziemir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Sosyal Konutlar’da yaptığımız Halı Saha’yı gençlerimizin ve kulüplerimizin kullanımına açtık. Şehir Stadı’nın suni çiminin yenilenmesi için Aziz Başkan’dan söz aldık. Çevresini de biz yapacağız. Şu an orada bir kapalı salon yapımı devam ediyor. Gaziemir’e en büyük Çim Konser alanını kazandırdık. Festival Alanı özgün mimarisiyle düzenlediğimiz sosyal etkinliklere ev sahipliği yapıyor. “

 

 

SARNIÇ’A YAPILANLAR VE PARKLAR!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile gerçekleştirdiğimiz Hizmet Turu’nda, yapımı tamamlanarak hizmete giren Sarnıç Mustafa Kemal Atatürk Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nu ve ardından yapımı devam eden Sarnıç Kültür Merkezi inşaatını da gezdik.

 

Şenol başkan olmadan önce ifade ettiği ‘Sarnıç’ı hizmet üssü haline getireceğim’ sözünü hatırlattı ve şöyle konuştu;

 

Bugün bu sözümü fazlasıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Hizmet üretim şantiyelerimizi buraya taşıdık. En büyük sorunlardan biri olan alt yapı yağmur kuşaklama kanallarını gerçekleştirdik. Yollarda asfaltlama çalışmaları yaptık. Şimdi yazın beldenin en önemli caddelerinden Menderes Caddesi’nde çalışmalar gerçekleştireceğiz. Yıpranmış ve çökmüş parke taşı sıkıntısını ortadan kaldıracağız. Kaldırım düzenlemeleri ardından asfaltlama yaparak caddenin yolunu yenileyeceğiz.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi birlikteliği bölgenin temel sorunların aşılmasında büyük rol oynuyor. 2B’den kaynaklanan sorunların çözümü için her zaman taşın altına elimizi koyduk. Maliye hazinesinde kalan yerlerin tapu sorunun çözümü belli. Buraların önce belediyeye devri ardından da vatandaşa satışı gerçekleşecek. Sarnıç’ın hakim tepesine yaptığımız Seyir Terası başta olmak üzere bölgede bizim dönemimizde çok sayıda park yapıldı. Eski parklar yenilenerek, modernize edildi.

 

Biz göreve geldiğimiz 2009 yılında  (Sarnıç Beldesi hariç) Gaziemir’de toplam 98 park vardı. 266 bin 582 metrekarelik alanda 36 fitness 55 oyun grubunun bulunduğu parklardan yalnızca 3’ü otomatik sulanıyordu. Sarnıç’ta ise toplam 13 park vardı. 47 bin 750 metrekarelik alanda 2 fitness, 11’de çocuk oyun seti bulunuyordu.

 

2018 yılı itibariyle (Sarnıç hariç) Gaziemir’de park sayısı 126’ya çıktı. Bugün Gaziemir’de (Sarnıç hariç) 386 bin 970 metrekarelik alanda 62 fitness, 66 çocuk oyun setine sahibiz. 76 parkımız otomatik sulama sistemiyle sulanıyor.

 

2018’de Sarnıç’taki park sayımız: 28. Bugün Sarnıç’ta 143 bin 418 metrekarelik alanda 13 fitness, 19 çocuk oyun setine sahibiz. Sarnıç’ta 5 park otomatik sulama sistemiyle sulanıyor.

 

Gaziemir’in tüm mahallerinde bugün tüm parkların toplam sayısı:154’e çıktı. Bu parkların 76’sı otomatik sulama yöntemiyle sulanıyor. Gaziemir’de 578 bin 138 metrekare parkımız oldu. Bunların içinde 75 fitness, 85 çocuk oyun setimiz bulunuyor.

 

Bölge tarihinde ilk kez kültür sanat merkeziyle tanışacak! Sarnıç Kültür Sanat Merkezi yapımı hızla devam ediyor.

 

Öte yandan Sarnıç Piknik Alanı ve bizim dönemimizde yaptığımız Mümin Gençoğlu Tesisleri ve Kır Düğün Salonu Bölgesi’ni kapsayan alanda Gaziemir için yeni bir sosyal kullanım alanı yaratacağız. Orman İşletmeleri’nden 25 yıllığına kiraladığımız alanda halkımızın hoşça vaktini geçirebileceği tesis ve işletmeler yapmayı amaçlıyoruz. Bunun için gerekli izinlerin gelmesini bekliyoruz. Bu izinler sonrasında bölgede bir de olimpik yüzme havuzu yapacağız.

 

SAĞLIK KÖYÜ!

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un ilçede son dokuz yılda yaptığı çalışmaları anlatmaya bu sayımızda ayırdığımız sayfa sayısı yeterli olmadığını ifade etmemiz gerekiyor! Bir çok konuyu kısaca özetleyerek anlatmaya çalıştık! İleri ki sayılarımızda farkı konuları ve yapılanları Başkan Şenol ile konuşmayı sürdüreceğiz.

 

Bunun yanında Şenol’un hayata geçirmeye çalıştığı önemli bir projeyi kısaca ele almak istiyoruz: Sağlık Köyü Projesi!

 

Mülkiyeti Gaziemir Belediyesi’ne ait olan alanda ESBAŞ ile Gaziemir Belediyesi’nin birlikte gerçekleştireceği Sağlık Köyü Projesi’nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

 

Şenol ile gerçekleştirdiğimiz Hizmet Turu’nu Beyazevler’de yapılan Sağlık Köyü inşaat alanında tamamladık.

 

Başkan Şenol Sağlık Köyü Projesi’yle ilgili olarak şu bilgileri bizimle paylaştı;

 

Yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik alana kurulacak Sağlık Köyü’nde Alzheimer ve Demans hastaları için danışma merkezi, çocuk-aile diş sağlığı merkezi ile kadın sağlığı merkezi yer alacak. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar Sağlık köyündeki verilen hizmetle sağlık alanındaki ihtiyaçlarına cevap bulabilecek.”   

 

Şenol projenin yaz aylarında hizmete açılmasını planladıklarının altını çizdi!

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol sağlık konusunda belediyenin bugüne kadar geliştirdiği çok sayıda örnek projenin olduğuna dikkat çekerek “Biz belediye olarak hemşerilerimizin sağlığına büyük önem verdik. Bizim yetki alanımızdaki hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Bunun yanı sıra ilçemize devlet hastanesi kazandırılmasında arsamızla, imkanlarımızla büyük destek verdik. Şimdi hastanemizin genişlemesi içinde üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz”dedi.

 

Gelecek söyleşide buluşmak dileğiyle!..

 

 

 

  

 

       

    

 

 

  

 

   

 

GAZIEMIRLI
22/03/2018 , 13:40:33
BARDAK
SIZ BARDAGA DOLU YERINDEN BAKIYORSUNUZ

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:17:19
AKTÜEL
14/04/2024 , 11:29:28
GAZİEMİR
08/04/2024 , 14:46:49
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin