POMAKLAR GECESİ’NE YOĞUN İLGİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YAŞAM / MAGAZİN

POMAKLAR GECESİ’NE YOĞUN İLGİ

Facebook'ta paylaş
PODEF ile İZPOD tarafından Kuşadası’nda düzenlenen Birlik ev Dayanışma Gecesi’nde Tımraş Cumhuriyeti’nin 140.Yıldönümü kutlandı. Dernek Başkanı Gürbüz Öngören’in terörle mücadele eden Mehmetçikleri ve Şehitleri andığı konuşma davetlilerden büyük alkış aldı.
05/03/2018 , 12:06:32

Pomak Dernekleri Federasyonu ile İzmir Pomaklar Derneği’nin birlikte düzenledikleri 5.Birlik Dayanışma Gecesi’ne 600’ün üzerinde davetli iştirak etti.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, PODEF Başkanı Bayram Erat, İzmir Cumhuriyet savcılarından Taner Şimbil, Eskişehir, İnegöl, Bursa, Soma, Gönen, Biga, Çan,  Çanakkale, İstanbul olmak üzere Pomak dernekleri başkan ve temsilcileri, İzmir Balgöç Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy, Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Taşkın, Sarnıç’ın kurucu belediye başkanı İsmail Acar, CHP Gaziemir’in önceki ilçe başkanı Umut Tekin, CHP Gaziemir İlçe yönetim kurulu üyeleri de Pomaklar Gecesi’ne katılım gösterenler arasındaydı.

 

Gecenin ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan İzmir Pomaklar Derneği Başkanı Gürbüz Öngören tüm katılmcılara teşekkür ederken, Osmanlı’nın kaybettiği Rusya (93 Harbi) Savaşı sonrası, Balkanlar’dan çekildiği noktada Pomaklar olarak 4 Mart 1878 tarihinde (Balkanlar’da kurulan ilk bağımsız Türk Devleti olarak ta bilinen) Tımraş Cumhuriyeti’nin 140’ncı yılını kutladıklarının altını çizdi. Tımraş Cumhuriyeti’nin kurucularını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını şükranla andıklarını belirtti.  Öngören “Bugün Afrin’de ve her yerde devletin bekası için mücadele veren Mehmetçiklerimize selam olsun”dedi. Öngören davetlilerce yoğun alkış alan konuşmasını şöyle tamamladı; “Vatanı için kanı, canı pahasına mücadele veren Şehitlerimizi, Gazilerimizi minnetle saygıyla anıyoruz. Pomaklar olarak ve hep birlikte diyoruz ki; Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez!”  

 

Gecede selamlama konuşması yapan PODEF Başkanı Bayram Erat ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol birlik ve beraberlik mesajları verdi.

 

Gecenin geleneksel pastasını birlikte kesen her bölgeden gelen Pomak temsilciler birlik ve beraberlik fotoğrafı verdiler.

 

Aileleriyle birlikte güzel bir gece yaşamanın keyfini çıkaran davetliler, Anadolu’nun bir çok yöresinden ve Seydiköy’e özgü halaylarını çektiler, Udi Şahin Karademir, Seydiköylü Nusret Taşçı, Halil İbrahim Alkış (Monşer)’den dinledikleri türküler ve şarkılara eşlik ettiler.   

(***GECEYLE İLGİLİ FOTOĞRAFLARA VE VİDEOLARA YH KULÜP facebook sayfasında erişebilirsiniz!)

 

 

Mustafa Tayfuroğlu
05/03/2018 , 15:56:05
Pomak
Tüm ekibi tebrikliyorum.Pomak evladı Halil ibrahim başkana başarılar diliyom

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin