Gaziemir’de satranç heyecanı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Gaziemir’de satranç heyecanı

Facebook'ta paylaş
4. Gaziemir Belediyesi Satranç Turnuvası’na katılan 320 yarışmacı 5 grupta iki gün boyunca kıyasıya yarıştı. Dereceye girenler kupa, madalya ve ödüllerini Başkan Şenol’un elinden aldı
26/02/2018 , 12:39:08


Gaziemir Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) birlikteliğinde 4. Gaziemir Belediyesi Satranç Turnuvası yapıldı. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvaya İzmir, Ankara, Aydın, Muğla, Balıkesir, Çanakkale ve Denizli’den katılan 320 yarışmacı iki gün boyunca kıyasıya yarıştı. Turnuva; Süper Minikler Kategorisi (2010-2011 doğumlular), Minikler Kategorisi (2008-2009 doğumlular), Yıldızlar Kategorisi (2006-2007 doğumlular), Gençler Kategorisi (2004-2005 doğumlular), Açık Kategori (2003 ve öncesi doğumlular) olmak üzere 5 kategoride yapıldı. 24-25 Şubat tarihlerinde düzenlenen turnuvanın başhakemliğini ise Gaziemir Belediyesi Satranç Kursları Koordinatörü Aydın Kara yaptı.

Şampiyonlara ödül, madalya ve kupa
İki gün süren Gaziemir Belediyesi Satranç Turnuvası’nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Turnuvada derece kazanan yarışmacılar ödül ve kupalarını Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile TSF İzmir İl Temsilcisi Mustafa Ulusoy’un elinden aldı. Katılımcılara teşekkür eden ve dereceye giren sporcuları kutlayan Başkan Şenol, sporculara satrancı hiçbir zaman bırakmamalarını öğütledi.

Her kategorinin birincisine kupa, madalya, bisiklet; ikicisine kupa, madalya, satranç saati; üçüncüsüne kupa, madalya ve satranç takımı verildi. Ayrıca turnuvaya katılan tüm yarışmacılara katılım belgesi ve madalya verildi.

Turnuvanın şampiyonları
250 sporcunun yarıştığı turnuvada Süper Minikler Kategorisi’nin birincisi Seyyid Ahmed Erkol, ikincisi Deniz Gedik, üçüncüsü Sena Sinanoğlu oldu. Minikler Kategorisi’nin birincisi Mustafa Kadir Uçar, ikincisi Devran Ali Karabulut, üçüncüsü Defne Güneş oldu. Yıldızlar Kategorisi’ni ise; Burak Güldür birinci,  Deniz Özkurt ikinci, Deren Güneş üçüncülükle tamamladı. Gençler Kategorisi’nde ise Yiğit Bora Altundaşar birinci, Berra Kavukcu ikinci, Ünsal Üstünel üçüncülük kazandı. Açık Kategorisi’nde Ahmet Efeken Alaz birinci, Ozan Ali Nadi Ediz ikinci, Yaren Arkan üçüncü oldu.

Varol ZENGİNOBUZ
26/02/2018 , 18:43:17
satrançta savaşan kral?
Belediyemiz her dalda, her etkinliklerde farkındalığını göstermeye devam etmekte olup, başta sevgili belediye başkanım olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum....Halil başkanla HEDEF 2019....Bundan yaklaşık 1400 yıl evvel Hindistan’da savaşmayı çok seven bir kral varmış.Yıllarca süren bu savaşlar elbette halkı perişan eder ve içten içe isyanlara sürüklermiş Bunalmış halk isyan edememenin çaresizliği içerisinde Hindistan’ın en bilgili kişisi olan “Yüce Bilgin”e gider.Kralı savaşmamaya ikna etmesini istemişler.Yüce Bilgin “Benim eve kapanıp düşünmem lazım” demiş.Bir, iki, üç, dört derken bir hafta geçmiş ve Yüce Bilgin evinden çıkmış. “Beni krala götürün” demiş. Kralım siz savaşmayı çok seviyorsunuz. Bu sebeple size aynı gün içerisinde defalarca savaşma imkanı verecek bir oyun getirdim. Bu ufak taşlar askerleriniz. İki tane atlı birliğiniz ve iki tane de filli askerleriniz var. Yine aynı şekilde iki tane savaş arabanız var (kaleyi anlatıyor) Eh siz de oyunda şahsınız! Ve de yanınızda baş yardımcınız vezir olacak. – Bu gördüğünüz satranç tahtası üzerinde karşıdaki düşmanla savaşacaksınız! Kral hemen oyunla ilgilenmiş. Taşların nasıl hareket ettiğini öğrenmiş. Oyunu öyle sevmiş ki bir daha komşularıyla savaşmamış çünkü satranç tahtasında savaşmak hem masrafsız hem de daha eğelenceliymiş.İşte satrancın bulunuş hikayesi böylemiş. Aradan 1400 yıl geçmiş. Belki böyledir, belki de değildir! Bu satranç'ı gümüzde birilerine! önerselermi ACABA.?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:17:19
AKTÜEL
14/04/2024 , 11:29:28
GAZİEMİR
08/04/2024 , 14:46:49
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin