Akşener Erdoğan’a sordu; Osmanlı tokadına ne oldu?
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Akşener Erdoğan’a sordu; Osmanlı tokadına ne oldu?

Facebook'ta paylaş
Partisinin İzmir İl Başkanlığı Binası açılışında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hükümetin dış politikasını eleştirdi. ABD Dış İşleri Bakanı’nın son Ankara ziyaretini sorgulayan Akşener “Osmanlı tokadı diyordunuz, görüşmeden ne çıktı? Tutanak dahi tutulmadı”dedi.
17/02/2018 , 19:55:38

 

İyi Parti İzmir İl Başkanlığı binası açılışı genel başkan Meral Akşener’in mini mitingine dönüştü.

 

İzmir’i Efe duruşuyla öven İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Efe İzmir, Ege´nin incisi İzmir, dağlarında çiçekler açan İzmir, Atatürk´ümüzün adını mücevher taşa yazan İzmir, işgalcilere karşı tek kurşunu atıp şehit olmayı göze alan Hasan Tahsin´in İzmir´i; İzmir´de olmaktan, cesur insanlarıyla birlikte olmaktan duyduğum heyecanı, mutluluğu ve onuru paylaşmak isterim. Her birinizi ayrı ayrı en derin saygı ve sevgiyle selamlıyorum” sözleriyle başladığı konuşmasında kentin merkezi hükümetten yeteri kadar hizmet almadığını söyledi.

 

Akşener şöyle devam etti; “Siz kepçeyle veren çay kaşığıyla alan bir şehirsiniz. Devlet hazinesine katkınız 36 milyar olurken aldığınız para  bir onda yedidir. Cezalandırılan İzmir. Pamuğuyla meşhur, en iyi kumaşın dokunduğu İzmir. Osmanlı´da bile sanayisiyle bilinen İzmir. Sanayi gitti. Pamuk gitti. Ekip biçilen alanlar düştü. Turist alan İzmir. ABD, Avrupa ve komşularımızla olan ilişkilerimizden dolayı bir yılda 330 bin yabancı turist eksik gelmiştir. Böyle bir İzmir. Türkiye´nin en büyük katma değerini üreten şehirlerimizden İzmir. İzmir´in sorunlarını, fırsatlarını da biliyoruz. İYİ Parti ile birlikte şehir şehir, ilçe ilçe projelerin yapıldığı yeni bir bakış açısıyla buluşacaksınız. İYİ Parti iktidar olacak. İzmir başta olmak üzere o şehrin imkânları fırsatları üzerinden değerlendirmeler yapılıp projeler üretilecek. Lüzumsuz, saymadan öğretmen yetiştiren fakülteler açtınız. Onları tayin edemiyorsunuz. Niye okuttunuz kardeşim? Niye bu çocukları iş bulacak insanlar halinde sağlamadınız? Kendi çocuklarınızı ABD okullarında çuvalla para vererek okuttunuz. Bu memleketin çocuklarını işsizliğe mahkûm ettiniz. Sorular çalındı. Kendi çocukları iş bulduğu için o çalıntı sorularla istihdam edilenlere hiçbir şey yapılmadı. Şimdi yeni bir üçkağıt çıkardılar. KPSS sonrası 95 puan almış gençleri sözlü sınava alıyorlar. Orada 20-30 puan veriyorlar ve o gençler tayin edilemiyorlar. Buradan size söz: İş başına gelir gelmez mülakat sözlü sınavını ortadan kaldıracağız.

 

Hükümeti dış politikasını adeta topa tutan Akşener görüşlerini şöyle dile getirdi;

“Üç ilimizde sormuştum. Amerika´ya terörist dedin, Osmanlı tokadı attın. Türkiye Cumhuriyeti Amerika ile dost mu düşman mı? Bunu bir söyle de bilelim. Ortada söylem çok ama somut bir şey yok. Eğer biz düşmansak Kürecik ve İncirlik´i kapat dedik. Amerika Dışişleri Bakanı geldi. Tutanak tutulmadı. Bir görüşme oldu. Hangi sonuç çıktı belli değil. PKK ile YPG´yi dövüştürelim demiş Amerika. Gerçekçi bir durum değil. Buradan uyarıyorum. Eğer o anlaşmada Fırat´ın doğusundaki kuşak  bir devlete dönüşecekse bununla ilgili söz verdiyseniz ensenizde olacağız. Nereye kaçarsanız oraya kadar kovalayacağız. Bugün Afrin´deyiz. Elbette ki bir zorunluluktu. Şanlı Mehmetçiğimizin arkasındayız. Ama ‘Türkiye bunları konuşabilseydi bugün Afrin´de olur muyduk?’ sorusunun cevabını vermek zorundalar. AK Parti Genel Başkanı bu sorunun cevabını vermek zorundadır…Gerekirse gideceklermiş. Kardeşim gerekirse değil haydi bakalım kalkın beraber gidelim, Afrin´de yiğitliğiniz görelim sizin. Gidemezler. Biri sandalyesini bırakmaktan diğer sarayı bırakmaktan korkar. Tayyip Bey diyor ki 20-25 şehidimiz var. Rakam değil, can, hayat, annenin çocuğu, kadının kocası, çocuğun babası… Ve siz onu bir rakam olarak görüyorsunuz. Benim bekam her şeyin üstündedir. Sarayda oturmak için her şeyi yaparım demenin sonucudur. Dış politikayı çukura ittiler. Ordumuz onu canıyla kanıyla o çukurdan çıkarmaya çalışıyor. Aynı 15 Temmuz´da yaptıkları ihanetin sonucu gibi. Yeter kardeşim düşün yakamızdan. Bu kadar aldatılan insanlar için kitaplar dolusu tanımlamlar var. Böyle bir şey olabilir mi? Sürekli kandırılıyorsunuz. Askerin belini kırdınız. Genelkurmayı terörist yaptınız. Sonra ben yapmadım FETÖ yaptı dediniz. Siz o davanın savcısı değil miydiniz? Zekeriya Öz´e zırhlı araç verdiniz mi? Verdiniz. Önce siz aldandınız, sonra bu milleti aldattınız. FETÖ, Apo, PKK, Merkel´i, Obama, Trump aldattı. Yeryüzünde sizi aldatmayan kim var? Bu kadar aldatılarak orada oturmaya devam ediyorsunuz. Oturur. Çünkü hiçbir bedel ödemiyor. Millet olarak siz bedel ödüyorsunuz arkadaş sarayda oturuyor. İYİ Parti ile bu işe ‘Dur’ diyoruz. İster 2018, ister 2019´da yapılacak seçimde hem iktidarı hem cumhurbaşkanlığını sizlerin inayetiyle alacağız…

Ege´deki adalar için `Evet işgal edildi ama bizim zamanımzda değildi´ denildi. Osmanlı ecdadıyız diyorlar ya. Ecdat mezardan çıksın bunların hepsini kovalar. Yalvarıyorum. Allah aşkına 100 sayfa tarih oku. Tarihimizi dizilerden öğreniyor. Fatih Sultan´ın dünyaya medeniyet getirme tasavvurundan haberi yok. Özellikle Orta Doğu´da Abdülhamit´in vizyonunu okumamışlar. Atatürk´ten zaten hoşlaşmıyorlar. Atatürk de yok. Bunların dış politikasında aziz İzmirliler ne var biliyor musunuz? Para var zaten. Kahire öğretisi dediğimiz gruplarla kurulan ideolojik birliktelikler var. Bu kafadan kurtulmaları mümkün değil. Dış politikada faydalı bir iş yapmaları imkânsız. Merkel´le konuşuldu. Tak dedi, bizimkiler şak diye yerine getirildi. Bir gazeteci niye tutuklandı belli değil. Niye serbest bırakıldı belli değil. Uçakla uçtu gitti. Ben cumhurbaşkanı olduğum sürece bu arkadaş yatacak. Elimizde belge var, PKK´lı diyordu. Peki Merkel görüşmesi sonrası ne oldu? Soru şu: Kişi PKK´lı değilse bu kişi niye 1 yıl yattı? PKK´lıysa niye salındı? Biz manda devleti miyiz? Müstemleke miyiz? Ey Türk milleti manda devleti olmamak için kan akıttın. Buna evet der misin? Buradan uyarıyorum: Mehmetçiğin canı kanı pahasına ABD ile anlaşıp operasyonu yarıda bırakmayın. Afrin zorunluluktur gideceksiniz, Membiç zorunluluktur gideceksiniz, Fırat´ın doğusu zorunluluktur gideceksiniz. O kendisi gidemez.”

 

 

Varol ZENGİNOBUZ
18/02/2018 , 19:59:43
başarılar diliyorum...
“Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.” “İnsan yaşadığı, bulunduğu ve çalıştığı muhit içinde, o devri sevk ve idare edenlerle beraber ve bir görüşte olursa aynı muhit ve devrin adamı olmaktan çıkamaz.” “Bence muhalefet saygıdeğerdir. Çünkü o da bir inceleme, bir inanç ürünüdür. Fakat yapılacak itirazlar akla uygun, ılımlı ve haklı sebeplere dayanmıyorsa muhalefet değersiz olur.” Mustafa Kemal ATATÜRK İYİ partiye İZMİR de ve TÜRKİYEDE başarılar diliyorum....

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin