Ganalılar İzmir'de “iş ortağı” arıyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

Ganalılar İzmir'de “iş ortağı” arıyor

Facebook'ta paylaş
Batı Afrika'nın dünyaya açılan kapısı olarak bilinen, bölgenin en önemli altın ve kakao üreticilerinden Gana Cumhuriyeti, İzmirli firmalarla işbirliği kurmak istiyor.
08/02/2018 , 10:16:28

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, zengin altın madeni ve petrol yataklarına sahip olan, dünyanın en önemli kakao üreticilerinden Gana Cumhuriyeti'nin temsilcilerini ağırladı. Heyette Gana Ankara Büyükelçisi Salma Frances Mancell-Egala ve Gana-Kumasi Belediye Başkanı Osei Assibey Antwi ile Ankara Büyükelçiliği Ticari Ateşesi Dr. John Hawkins Asiedu, Afrika Ticaret Merkezi - Afrimeks CEO’su Kristina Özkan ile Afrika Ticaret Merkezi-Afrimeks Yönetim Kurulu Başkanı ve Gana Ticaret Merkezi Türkiye Temsilcisi Süha Özkan da yer aldı.

Gana heyetine, ziyaretlerinden ve İzmir Enternasyonal Fuarı’na yıllardır etkin katılımlarından dolayı teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinin önemine değindi. Türk firmalarla ortaklık yapmak istediklerini söyleyen Gana-Kumasi Belediye Başkanı Osei Assibey Antwi, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu Gana’ya davet ederek “Türkiye gibi stratejik konumdaki bir ülkeyle ve İzmir gibi çok zengin potansiyelleri olan önemli bir kentle çok iyi işler yapacağımıza inanıyoruz” dedi. Başkan Kocaoğlu da, İzmir’de başarılı ve dinamik şirketlerin bulunduğunu ve işbirliğinin geliştirilmesi konusunda elinden gelen desteği vermeye hazır olduğu söyledi. Büyükelçi Salma Frances Mancell-Egala ise Başkan Kocaoğlu'na, Gana ile İzmir arasında bir & lsquo;İyi Niyet Protokolü’ imzalanması talebini iletti.

 

Altın, petrol ve kakao

Batı Afrika'nın "dünyaya açılan kapısı" olarak bilinen Gana Cumhuriyeti, başta altın olmak üzere zengin maden yataklarına sahip bir ülke.  Tropikal yağmur ormanlarıyla öne çıkan ülke, aynı zamanda dünyanın en önemli kakao üreticilerinden birisi.. İhracat kalemleri arasında petrol de önemli bir yer tutuyor. Bölgenin en gelişmiş ülkesi olan Gana Cumhuriyeti, Afrika kıtasında bağımsızlığını kazanan ilk ülke olarak biliniyor.

Varol ZENGİNOBUZ
08/02/2018 , 22:42:31
ziraat...
Son yıllardaki güçlüklere karşın Gana, hâlâ tropik Afrika'nın en zengin ve gelişmiş ülkesi durumundadır. Başlıca tarım ürünleriyle yeraltı kaynakları; kakao (dünyada birinci üretici, ihracatın değerce % 50'den fazlasını sağlar), tütün, kola, pamuk, bitkisel yağlar, mısır, pirinç, muz, kopra ve kahve; altın (Afrika'da ikinci üretici), manganez, boksit ve elmastır....Bunları araştırıp gördükten sonra,son 15 yılda ülkemizin neleri kaybettiğini görüyorum... “Ulusal ekonominin temeli ziraattır.” 1.11.1923 ATATÜRK......bilinmesi ve hatırlanması dileklerimle..

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin