FUTBOL İLAHLARI BÖYLE İSTEDİ!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

FUTBOL İLAHLARI BÖYLE İSTEDİ!

Facebook'ta paylaş
Çeşme Belediyespor ile Gaziemir Gençlik mücadelesi 1-1 berabere sonuçlandı.
16/01/2018 , 11:59:01

Çeşme Belediyespor ile Gaziemir Gençlik mücadelesi 1-1 berabere sonuçlandı. Galibiyete en yakın takım Gaziemir Gençlik Spor takımıydı. Çeşme deplasmanından rakibini ikinci devre sonlarına doğru geliştirdiği ataklarla sürklase eden Gaziemir Gençlik evine puanla dönerken yeni transferleriyle de göz doldurdu.

İzmir Süper Amatör Lig’de ikinci devre başladı. 14.Hafta karşılaşmalarından biri de renkdaş takımlar Çeşme Belediyespor ile Gaziemir Gençlik Spor arasındaydı.

Ligin ilk devresini kadrosunda yaşanan eksikler nedeniyle sıkıntılı bitiren Gaziemir Gençlik Spor ligin devre arasında gerçekleştirdiği yeni transferlerle çıktığı Çeşme deplasmanından puan çıkarmayı başardı.

14 hafta sonunda yenilmezliğini bu karşılaşmada da sürdüren Çeşme Belediyespor kendi evinde mağlup duruma düştükten sonra beraberliği zor yakaladığı maçta skoru korumaya çalışırken adeta ecel terleri döktü.

 

Adeta yazdan kalma bir havada karşı karşıya gelen Çeşme Belediyespor – Gaziemir Gençlik Spor arasındaki maç oldukça önem taşıyan bir maçtı. Futbol oynamaya elverişli bir çim zemin, her iki takımı izlemeye gelen 200’ü aşkın seyirci uzatmalarıyla birlikte 100 dakika keyif veren bir maç izledi. Maç sırasında en büyük eksikliği hissedilen dijital bir skorboardın Çeşme stadında bulunmayışıydı! Bu duruma Çeşme’nin yerel yöneticilerinin acilen bir çözüm bulması şart!

 

Karşılaşmanın ilk dakikaları her iki takım arasında karşılıklı atakları vardı.

İlk ciddi atak ise maçın 10.dakikasındaydı.

Çeşme Belediyespor’un geliştirdiği atakta top Gaziemir Gençlik Spor’un arkasına düştüğü sırada  topa vuran Çeşme oyuncusu Orhan Murat Aktürk’ün hareketlendiği gören Gaziemir kalecisi Ahmet Erbay müdahale ederek sahip olması sonrası sakatlandı. Çeşme oyuncusunun Orhan’ın dizi Ahmet’in yüzüne geldiğinde maçın hakemi Erdem Demirtaş faul düdüğü çaldı. Sağlık ekipleri hakemin çağrısıyla  Ahmet’e ilk müdahaleyi yaptı. Ahmet’in oyuna devam edemeyeceğinin anlaşılma sonrasında Gaziemir’in yedek kulübesinde bekleyen kalecisi Mustafa Ali Karaöz oyuna girdi. Sakatlanan kaleci Ahmet en yakın hastaneye acilen kaldırılırken , yapılan inceleme ve tetkiklerde burnunda kırıkların meydana geldiği haberi herkesi üzdü.

 

18.dakikada yine gelişen Çeşme atağında Bayram Bağrıyanık orta sahadan sürükleyerek getirdiği topa on sekiz dışından sert vurdu, kaleciyi de geçen top yan direğe çarparak auta çıktı.

 

Maçta dakikalar 22’yi gösterdiğinde atak geliştiren Gaziemir Gençlik Spor, sol kanattan organize bir atak geliştirdi. Egehan Doğandemir on sekiz içine kadar getirdiği topu, Mert Varnalı’ya kazandırdı. Mert’in kaleye sert şutu Çeşme defansından döndü. Dönen topu bu kez Gaziemir oyuncusu Abdullah Sarıkaya kazandı. Abdullah yine Mert’i gördü. Mert aldığı bu kez doğrudan kaleye vurma yerine, boşta kalan arkadaşı Uğurcan Erbaş’a pasladı. Uğurcan plase bir vuruşla Çeşme ağlarını havalandırdı:0-1

Gaziemir’in golü pozisyon gelişimi ve sonucuyla spor jeneriklerinde yer alacak nitelikteydi!

 

29.dakikada bir kez daha Gaziemir Gençlik golün sahibi Uğurcan ile Çeşme kalesinde tehlike yarattı. Uğurcan’ın vuruşunda top bu kez Çeşme kalecisi İbrahim Gören’de kaldı.

 

43.dakikada bu kez atak geliştiren ev sahibi Çeşme’ydi. Orhan’ın Gaziemir kelesine sert şutunu Gaziemir defansı çeldi.

 

Bu pozisyondan hemen iki dakika sonra bu kez Ömer Börekçioğlu ile gelişen Çeşme atağında, rakibin ayaklarına kapanarak gol vuruşu yapmasını Gaziemir kalecisi Mustafa engelledi.

 

Maçta meydana gelen sakatlıklar nedeniyle ilk devrenin sonuna 5 dakika eklendi. Uzatmanın son dakikalarında Gaziemir oyuncusu Tolgahan’ın sert şutu az bir farkla yandan auta çıktı.

 

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Gaziemir Gençlik Spor’du. Atağa kalkan Egehan topu Uğurcan’a verdi Uğurcan sol kanattan korner çizgisine kadar sürdüğü topu ceza sahasına ortaladı. Altı pas üzerine gelen topa Özdemir Sınur yetişemeyince Yeşil Beyazlar önemli bir ataktan yararlanamadı.

 

50.dakikada Gaziemir’in kazandığı faul atışını Abdullah kullandı. Abdullah’ın ortaladığı topa vuran Mert’in şutunu Çeşme kalecisi İbrahim son anda çıkardı.

 

53.dakikada yoğunlaşan Gaziemir ataklarına karşı atak geliştirmeye çalışan Çeşme oyuncularının bu çabası Gaziemir defans oyuncusu Safa Altuntaş’ın yerinde müdahalesiyle sonuçsuz kaldı.

 

60.dakikada bir kez daha serbest vuruş kazanan Gaziemir Gençlik Spor’da topun başına yine Abdullah geldi. Abdullah yaptığı şandel vuruşu fark eden Çeşme kalecisi topu son anda tokatlayarak ağlara gitmesini engelledi!

 

Maçta 62.dakikada bu kez serbest vuruş kazanan Çeşme Belediyespor’du! Topun başına gelen Fatih Kemikler güzel bir vuruşla önce barajın üzerinden ve ortada bekleyen kalecinin hemen solundan ağlara göndererek takımı adına maçta beraberliği getiren golü attı: 1-1

 

75.dakikada sağ kanattan Çeşme kalesine doğru hareketlenen Mert on sekiz içinden bir kez daha kaleyi yokladı. Mert’in şutunu kaleci İbrahim kurtardı.

 

Bu pozisyondan bir dakika sonra yine Gaziemir oyuncusu Mert sağ kanattan gelen topu şandel bir vuruşla Çeşme kalesine yolladı. Mert’in güzel vuruşunu kaleci İbrahim aynı şıklıkla yakaladı.

 

Çeşme kalesini adeta ablukaya alan Gaziemir Gençlik Spor oyuncuları maçta yeniden öne geçmek için yoğun çaba harcarken, yenilmezlik unvanın kendi evinde bırakmak istemeyen Çeşme oyuncularını sürklase etti.

 

77.dakikada Uğurcan orta sahadan sürüklediği topu arkadaşı Egehan’a pasladı. Egehan’ın set şutu Çeşme defansına çarparak dışarı çıktı.

 

88.dakikada Gaziemir Gençlik Spor’un formda oyuncusu Tolgahan Çeşme kalesine gönderdiği füze gibi şut, kaleci İbrahim’in bakışları arasında  yan direkte patladı!

 

84.dakikada Mert’in kaleye gönderdiği sert şuta Emre Aydın müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

 

86. dakikada yine Çeşme kaleci ile karşı kaşıya kalan Mert topa sert vurdu, kaleci İbrahim kurtardı.

 

Maçın oynanmamış süresinin 4 dakika olduğunu işaretin gelmesi sonrasında Gaziemir atakları hız kesmedi. Uzatma dakikalarının sonuna doğru Uğurcan onsekiz üzene doğru sürüklediği topu altı pasın içine kadar taşıdı. Rakibini şık bir bilek hareketiyle ekarte eden Uğurcan’ın çektiği sert şut çok fazla auta gitmesiyle birlikte maçın hakemi Erdem Demirtaş çaldığı bitiş düdüğü ile noktaladı.

 

Bitiş düdüğü ile kendini çimlerin üzerine bırakan Çeşme oyuncuları zorlu maçtan beraberlikle ayrıldıklarına şükreder bir havadaydı. Çeşme’nin bu zorlu beraberliğinde İbarhim’in başarılı kurtarışlarının yanı sıra şanslı bir gün yaşamasının da payı vardı!

 

Ligin ilk devresini takımdaki bazı oyuncularla yaşadığı sorunlar sonrası moralsiz ve sıkıntılı kapatan Gaziemir Gençlik Spor ilk devrenin ilk maçında üstelik evinde yenildiği Çeşme karşısında önemli bir mücadele ortaya koydu. Maçta galibiyete yakın taraf olduğu halde yakaladığı pozisyonlardan ancak bir gol çıkarabilen Gaziemir Gençlik Spor elde ettiği beraberlikle ligin ikinci devresine evine puanla dönerek iyi bir başlangıç yaptı. 

 

Özellikle ligin ilk devresinin son dört maçında üst üste kaybettiği puanlarla sıkıntılı bir dönem geçiren Teknik Sorumlu Özkan Kılıç için Çeşme maçı yeni bir sürecin başladığı bir maçtı. Devre arasını iyi değerlendiren genç hoca yapılan yeni ve yerinde transferlerle Gaziemir Gençlik Spor’un hücum gücünü arttırdı. İkinci devrenin ilk maçı için eski ve yeni oyunculardan oluşan yeni kadrosuyla ilk devreye oranla bambaşka bir on bir ortaya çıkaran Özkan Kılıç takımı adına umutlu bir başlangıca imza attı.

 

Atiker Konyaspor U 21’den Uğurcan Erbaş, Altınordu’da yetişmiş Ceyhan Altınyıldız’dan Mert Varnalı, Bayındırspor’dan Egehan Doğandemir ve İşçievleri Spor’dan Özdemir Sınur’u transfer eden Gaziemir Gençlik Spor Başkanı Hakan Süvari ve yönetimi takımlarını yerinde bir müdahale ile güçlendirdi. Yeni transferlerin ilk maçlarında göz doldurmaları ileri ki maçlar için Gaziemir Gençlik Spor taraftarını ümitlendirdi!

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin