Gaziemir Gençlik Spor yaralı!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Gaziemir Gençlik Spor yaralı!

Facebook'ta paylaş
Ligin ilk devresinin son maçında Balçova Belediye Termal Spor ile oynayan Gaziemir Gençlik Spor eksik kadrosu ve gördüğü kırmızı kartlarla sahadan 2-1 yenik ayrıldı.
16/01/2018 , 11:56:07

Yirmi üç haftalık İzmir Süper Amatör Lig maratonunda on üç hafta tamamlandı. İlk devrenin sonunda ligi Çeşme Belediye Spor lider kapadı. 29 puan toplayan liderin ardından, 28 puanla Bayındırspor, 25 puanla Güzelbahçe Belediye Spor sıralandı. Ligde uzun bir zaman liderlik koltuğunda oturan ve grubun favorisi gösterilen İzmirspor 24 puanla dördüncü, son üç haftada toparlanan Alaçatıspor 21 puanla beşinci sırada yer aldı. Ligde genç kadrosuyla dikkat çeken, en az gol yiyen üç takım arasında yer alan Gaziemir Gençlik Spor ilk devreyi altıncı tamamladı.

13.Hafta maçında Balçova Belediye Termal Spor ile Gaziemir Gençlik Spor İzmir Atatürk Stadı 1.Nolu Yan Saha’da karşılaştı.

Karşılaşma öncesi hafta içinde, takımda meydana gelen eksiklikler nedeniyle zor günler yaşayan Gaziemir Gençlik Spor’da Teknik Sorumlu Özkan Kılıç maç kadrosunu oluşturmada zorlandı. Haftalarca ilk on birde yer alan Hasan Karakaş, Mutlu ve Koray Şengül’ün takımdan ayrılmaları sonrasında ideal kadrosunda sıkıntılar yaşayan Yeşil Beyazlar’da Uğur Kurar’ın sakatlığı nedeniyle forvette Atakan Atalay’ı oynattı. Bir sezon futbola ara veren takımın tecrübeli oyuncuları Onur Tevfik Yapıcı ve Ulaş Şırlancı’yı göreve çağıran yönetim ilk devreyi az kayıpla kapatmanın yolunu aradı.

Balçova – Gaziemir maçının oynandığı Atatürk Stadı 1.Nolu Yan Saha zemini ve tesisiyle futbol oynamaya elverişli olsa da, Aralık ayının üçüncü haftasında esen sert rüzgarda top oynamak ise dile kolaydı! Her iki takım oyuncuları maçın hakem üçlüsünü sahada beklerken zordaydı! Her biri üşümemek için ısınma hareketleri yaparken hayli çaba harcadı!

Oyuna hızlı başlayan taraf Gaziemir Gençlik Spor takımıydı. Gaziemir Gençlik atağında tola buluşan Atkan’ın vurulunda top Balçova kalecisi Salih Menteş’te kaldı.

11.dakikada Balçova atağında Ahmetcan Erdoğan’ın taşıyıp ortaladığı topa on sekiz içinde Ahmet  İlbey sert vurdu. Gaziemir kalecisi Ahmet Erbay topa dokunarak kornere çıkardı.

30.dakikada Gaziemir atağında Ulaş Şırlancı’nın sert şutu, Balçova kalecisi Salih’te kaldı!

38.dakikada yine gelişen Gaziemir atağında ara pasına hareketlenen Efecan Koman güzel bir aşırtma vuruşla topu Balçova ağlarına yolladığında yan hakemin bayrağı havaya kalktı! Yan hakeme uyarak ağlara giden topu ofsayt olarak saymayan maçın hakemi Can Çakır’ın kararı hatalıydı!

40.dakikada gelişen Balçova atağında on sekiz içine atılan ara pasına hareketlenen Taylan Yolal’ın kaleye göndermek istediği topa müdahale eden Gaziemir defans oyuncusu Safa Altuntaş büyük tehlikeyi kalesinden uzaklaştırdı.

İlk yarının son dakikasında Gaziemir atağının başladığı noktada, Balçova oyuncusu bilinmeyen kendini yere bıraktı. Oyunun durması için Gaziemir oyuncularının topu dışarı atmasını bekleyen Balçova oyuncuları seslenerek hakemi uyardı. Doğal akışa hakemin müdahale etmediğini gören Gaziemir oyuncusu ayağına gelen topla on sekiz içine yöneldiği sırada rakibinin müdahalesi nedeniyle yere düştüğünde hakem faul düdüğü çaldı.

Oyunun durmasıyla birlikte bir biri üzerine yürüyen Gaziemir oyuncusu Ulaş ve Balçova oyuncusu Yusuf Büküşoğlu’nu arkadaşları ayırdı. Gaziemir’in faul atışı kazandığı bir pozisyonda topu dışarı çıkarıp atmadığı için sarı kart görmeyi hak etse bile Ulaş’a gösterilen kırmızı kart biraz ağır kaldı!

İlk devre golsüz sona erdi.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan bu kez Balçova Termal’di. 51.dakikada Ahmetcan’ın tehlikeli ve sert şutu az farkla auta çıktı.

65.dakikada Gaziemir’in kazandığı serbest vuruşu kullanan Abdullah topa çok güzel ve sert vurdu. Top doksan olarak tabir edilen çatal noktasında direğe çarpıp auta çıktı.

68.dakikada yine bir başka Gaziemir atağında on sekiz içine giren Ali Yılmaz sert vurdu. Kaleci Salih güçlükle çıkardı.

70.dakikada bu kez Balçova atağında Okan Vurmaz topu köşe gönderine kadar taşıdı. Ortaladığı top oyunun ikinci yarıda giren Hamit Güzelkan güzel bir plase ile Gaziemir ağlarına yolladı:1-0.

75.dakikada orta saha mücadelesi sırasında Gaziemir oyuncusu Mustafa Çakmakçı’nın müdahalesini maçın hakemi tarafından bir kez daha kırmızı kartla cezalandırdı. Mustafa’nın oyun dışı kalmasıyla Gaziemir maçta geride kalan 9 kişi oynamak zorunda kaldı.

9 kişiyle maçta berberliği yakalamak isteyen Gaziemir Gençlik Spor oyuncuları girdikleri pozisyonlardan yararlanamadıkları noktada teknik sorumlu Özkan Kılıç Efecan’ı çıkararak yedek kulübesindeki tecrübeli oyuncu Onur Tevfik Yapıcı’yı oyuna aldı. Gaziemir rakibinin üzerine yüklendiği esnada kaptırdığı toplarda Balçova kontratakları tehlike yaratmaya başladı.

80.dakikada yine kontratak geliştiren Balçova’dan Ali İçeli klas bir topuk hareketi ile topu önüne aldı. Onsekiz içinde gördüğü Hamit’e pasladı. Altıpas içinde yaptığı vuruşla Hamit bir kez daha Gaziemir ağlarını havalandırdı:2-0.

Maçta 2-0 yenik duruma düşen ve 9 kişiyle mücadele eden Gaziemir Gençlik Spor oyuncuların gol arayış çabası ve hırsı takdire şayandı!

Gaziemir özlediği gole maçın 84.dakikasında yakaladı. Gaziemir’in kullandığı serbest atış sonrasında oluşan karambolda seken meşin yuvarlağı iyi takip eden Onur zor pozisyonda güzel bir vuruşla Bayındır kalesine golü attı:2-1.

Maçın ilerleyen dakikalarında başka bir gol olmayınca ligin ilk devresinin son maçı 2-1 Balçova’nın galibiyetiyle sonuçlandı. 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin