Rumeli - Balkan Buluşması İzmir’deydi
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YAŞAM / MAGAZİN

Rumeli - Balkan Buluşması İzmir’deydi

Facebook'ta paylaş
Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’da katıldı.
14/01/2018 , 23:41:59

Avrupa’nın Balkanları’nda yüzyıllarca yaşadıktan sonra Balkan ayaklanmaları ve ortaya çıkan yeni bağımsız devletlerin içinde ölüm kalım mücadelesi veren Türkler her türlü acı ve zulme karşı inanç ve kültürlerini korumak için büyük gayret gösterdiler.

Atatürk’ün dediği gibi “Mübadiller Kaybedilmiş Toprakların Aziz Hatıralarıdır!”

Bugün Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Yunanistan ve Bulgaristan’da yaşayan Türklerin ortak adı olarak nitelenen Rumeli coğrafyasının geleneklerini Anavatan Türkiye’ye göç ettikten sonrada sürdüren Türkler açtıkları birçok derneklerle bu faaliyetlerine devam etmekteler. Birçok Balkan Rumeli derneğinin bir araya gelerek oluşturdukları ortak organizasyonlardan biri de Rumeli - Balkan Buluşması!

Bu yıl ikincisinin düzenlendiği Rumeli – Balkan Buluşması bu kez İzmir’de gerçekleşti. Kaya Termal Hotel’de İzmir’de faaliyet gösteren çok sayıda dernek temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen etkinliğin onur konuğu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’ydu. Çavuşoğlu İzmir’de yerel medya ile bir araya geldikten sonra, partisinin siyasi toplantılarına iştirak etti. Daha sonra 2. Rumeli - Balkan Buluşmaları’na katılan Çavuşoğlu gecede yaptığı konuşmada “Türkiye sadece Türkiye haritasından ibaret değildir. Orada bıraktığımız akrabalarımız, dostlarımıza karşı sorumluluğumuz var. Sınırlar çizilmiş olabilir ama gönlün sınırı yoktur” dedi.

Kendisininde bir Rumelili olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu şöyle devam etti;

“Türkiye'ye 11 yaşında geldim. Geldiğim ilk gün un çuvallarının üzerinde uyudum. Sağ olsunlar Türkiye'deki kardeşlerimiz bizleri kucakladı.  Türkiye hasreti çeken bir ailede büyüdüm. Buraya geldiğimde bazen ‘Müslüman mısın?’ bazen de  ‘ne güzel Türkçe konuşuyorsun’ sözleriyle karşılaştım. 240 kilometre uzaktan gelmiştim. Birilerini suçlamak için söylemiyorum. Ne yazık ki bir dönem, Türkiye kendi içinde problemlerle uğraşırken hemen yanı başında yaşayan kardeşlerine yeterince ilgi alaka gösterememiş. Türkiye'nin gücüyle alakalı bir durumdur. Onun için Türkiye ayakları üzerinde duruyorsa, oradaki kardeşlerimize alakası artıyor. Türkiye güçlü olmak, bir olmak, birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmek zorunda. Türkiye'yi güçlendirebilmeyi, soydaşları ve akrabaları sarıp sarmalayabilmeyi hedefliyoruz.”    

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin