GAZİEMİR GENÇLİK İÇİN ZOR BERABERLİK:2-2
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

GAZİEMİR GENÇLİK İÇİN ZOR BERABERLİK:2-2

Facebook'ta paylaş
20/12/2017 , 11:17:35

Yeşil Beyazlar ilk yarısını 1-0 önde bitirdiği karşılaşmanın ikinci yarısında üst üste iki gol birden yedi. Evinde oynadığı maçta Gaziemir beraberliği genç Furkan attığı golle sağladı.

 

İzmir Süper Amatör Lig 12.Hafta karşılaşmalarında Gaziemir Gençlik Spor evinde Buca’nın mütevazi takımlarından Kuruçeşme Spor’u konuk etti.

İlk yarısı kapalı ancak yağışsız havada oynanan karşılaşmada ikinci yarıda zaman zaman şiddetini arttıran bardaktan boşalırcasına yağmur altında oynandı.

Maç sonunda her iki takım karşılaştırıldığında mücadeleden istediğini alan taraf Kuruçeşmeli oyunculardı.

Ev sahibi Gaziemir açısından, son iki hafta üst üste alınan yenilgilerin ardından elde edilen zor beraberlik yetersiz olsa da iyi kötü bir puandı!

Gaziemir Gençlik Spor Kuruçeşme maçına önceki haftalardan alışılan ilk on birde Özkan Kılıç’ın yaptığı değişiklikle başladı. Önceki haftalarda maçın sonlarına doğru aldığı oyunculara bu maçta ilk on birde yer vermesi sürpriz olarak karşılandı. Gaziemir’de yaşanan bir başka sürpriz ise yedek kulübesinde bekleyen iki tecrübeli isimin takım kadrosunda yer almasıydı.

 

Gaziemir Gençlik Spor’un önceki sezonlarda değişmez oyuncuları olarak bilinen Onur Tevfik Yapıcı ve Ulaş Şırlancı bir sezonun ardından yeniden sahalara dönmüş olmalarıydı. Taraftarlar tecrübeli oyuncuların kadroda yer almasını ‘takımın ağabeylere ihtiyacı vardı’ diyerek yorumladı. Bu arada Gökhan Bazi’nin (Baziyar’ın) kulaklarını çınlatanlar da hayli fazlaydı.

Karşılaşmanın ilk on beş dakikalık bölümünde her iki takım adına kayda değer bir not yoktu.

18.dakikada gelişen Gaziemir atağında ilk on birde ilk kez oynayan genç Furkan Güney’in kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

24.dakikada bu kez Kuruçeşme atağında Rıza Can Elmas’ın sert şutunu Gaziemir kalecisi Ahmet Ebay çelerek kornere yolladı.

Bu pozisyondan iki dakika sonra yine Kuruçeşme atağında Fatih Demir’in vuruşu kaleci Ahmet’te kaldı.

28.dakikada ise Gaziemir atağında Atakan Atalan’ın kafa vuruşu Kuruçeşme kalecisi Hamza Kızılgün’ün kucağında kaldı.

36.dakikada Furkan’nın ara pasında hareketlenen Tolgahan Gök’ün topu sert bir vuruşla Kuruçeşme kalesine gönderdi. Kaleci topu ancak iki hamlede kontrol altına aldı.

42.dakikada ilk kez ilk on birde şans bulan Efecan Koman sağ kanattan Kuruçeşme sahasına girerek orta yapma düşüncesini sezen Kuruçeşme defansı topu kornere çıkardı. Pozisyon sonrasında her iki takım oyuncularının bir birleriyle itişmeleri maçın hakeminin uyarısıyla kartsız atlatıldı. Kazanılan köşe atışını Abdullah Sarıkaya kullandı. Abdullah’ın on sekiz içine yaptığı ortaya iyi yükselen Safa Altuntaş düzgün bir kafa vuruşuyla topu Kuruçeşme ağlarına yolladı:1-0

İlk yarısı 1-0 Gaziemir’in üstünlüğü ile biten karşılaşmanın ikinci yarısı sağanak yağmur altında başladı.

 

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Kuruçeşme’ydi.

50.dakikada Çağdaş Kılıç’ın çektiği sert şuta Gaziemir kalecisi Ahmet müdahale etti. Üst direğe çarpan top kornere çıktı.

Maçta baskısını iyice arttıran Kuruçeşme golü bulacağının işaretlerini vermeye başladı. 60 dakikada gelişen Kuruçeşme atağında on sekiz üzerine ortalanan topu Fatih göğsü ile kontrol etti. Fatih yüzünü kaleye döner dönmez güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı Gaziemir ağlarına yolladı:1-1

 

Maçta beraberliği yakalayan Kuruçeşme 62.dakikada Rıza ile yakaladığı ikinci gol şansını değerlendiremedi. Rıza’nın çektiği sert şut direğin hemen yanından auta çıktı.

 

Dakikalar 65’i gösterdiğinde oynadığı olumlu futbol ile günün yıldızı olan Fatih, Gaziemir ceza sahası içinde bir kez daha topla buluştu. Yeşil Beyazların yaptığı kademe hatasından yararlan Fatih düzgün ve güzel bir vuruşla Gaziemir kalesinin havalarını bir kez daha havalandırdı. 1-2

 

Evinde mağlup duruma düşen Gaziemir Gençlik Spor bu kez beraberliği bulma adına Kuruçeşme üzerinde baskı kurmaya çalıştı.  67.dakikada Atakan’ın şutu direğe çarparak dışarı çıktı.

 

69.dakikada Ali’nin sert şutu kaleci Hamza uzaklaştırmaya çalıştı. Havalanan topa yükselen Furkan kafayla topu Kuruçeşme kalesine yollamayı başardı.2-2

 

Gol sonrası üst üste atak geliştiren Gaziemir’in baskısı doldur-boşalttan öteye geçemedi. Kazandıkları topu organize atak geliştirerek kullanmak yerine şansını bireysel çabalarla denemek isteyen oyuncuların baskısı rakip oyuncu Hasan Civcivli’nin kırmızı kart görmesini sağladı. Maçın geri kalan yirmi beş dakikalık bölümünde Kuruçeşme 10 kişiyle mücadele etti.

 

79.dakikada gelişen Gaziemir atağında Tolgahan’ın vuruşu bir kez daha kaleci Hamza’da kaldı.

 

81.dakikada bu kez Abdullah’ın vuruşunda top direğe çarptı ve auta gitti.

 

Kuruçeşme oyuncuları skoru korumak için maçı yavaşlatmaya başladı. Buna karşın rakibini baskı altında tutmak isteyen Gaziemir oyuncuları maçı hızlandırma girişimlerinden sonuç alamadı.

 

Gaziemir hocası Özkan Kılıç berabere giden karşılaşmada Ulaş Şırlancı’yı oyuna aldı. Bir sezon sonra Ulaş yeniden formasına kavuşmanın sevincini yaşarken oynadığı on dakikalık sürede takımı adına verimli olmaya çalıştı.

 

Gaziemir ilk devrenin bitimine bir maç kala, elde etmeyi düşündüğü puanın gerisinde hedefinden bir miktar uzaklaştı.

 

Gaziemir seyircisi sağanak yağmura rağmen takımı yalnız bırakmadı. En ateşli taraftar her zaman olduğu gibi Hasan Pirinçci’ydi. Maçın sonlarına doğru heyecandan yerinde duramayan taraftarın naraları bu maçta sonuçsuz kaldı!

 

  

 

 

  

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin