GAZİEMİR’İN GÜNDEMİ CHP KONGRESİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

GAZİEMİR’İN GÜNDEMİ CHP KONGRESİ

Facebook'ta paylaş
11/12/2017 , 20:26:34

10 Aralık Pazar günü gerçekleşecek ilçe kongresinde ilçe başkanlığı için Elif Becek’te aday olduğunu açıkladı.

Uzun bir süredir siyasi yaşamın stabil olarak seyrettiği Gaziemir’de siyasi hareketlilik CHP ilçe kongresiyle start aldı.

10 Aralık 2017 günü Pazar günü Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılacak olağan ilçe kongresi yerel iktidar partisi CHP’de olduğu kadar, diğer siyasi partilerinde yakından kongreyi yakından takip ediyor.

Son üç dönemdir ilçe başkanlığı görevinde bulunan Umut Tekin aday olmadığı kongrede şu ana kadar iki isim aday olduğunu açıkladı.

Kasım Özkan’dan sonra kongrede ilçe başkan adayı olacağını açıklayan bir başka isim de Elif Becek oldu.

Yerel Haberci’nin Kasım 2017 sayısında ve internet sitesinde yer verdiği kulis haberlerinde ifade edildiği gibi Kasım Özkan ve Elif Becek aday olduklarını resmen açıkladılar.

2009 seçimleri öncesinde hemşirelikten emekli olduktan sonra siyasi yaşama atılan Elif Becek CHP’nin 58 yıl aradan sonra ilk kez kazandığı Gaziemir Belediye Başkanlığı seçiminde alan çalışmalarında aktif görev almıştı.

Elif Becek daha sonra yerel seçimlerin ardından yapılan ilçe kongresinde dönemin ilçe başkanı Yüksel Demirsoy’un listesinden yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti.

Demirsoy’un 2011 genel seçimleri öncesinde adaylık istifası nedeniyle görevini bırakmasının ardından, yönetim kurulu içinden yapılan seçimle ilçe başkanı olan Elif Becek yapılan ilk ilçe olağan genel kuruluna kadar görevini sürdürmüştü. 2012 yılında yapılan olağan kongrede ilçe başkanlığına aday olan Elif Becek birlikte yarıştığı Umut Tekin’e karşı az bir oy farkı ile seçimi kaybetmişti.

2014 seçimleri öncesinde yapılan ön seçimlerde partililerin desteği ile belediye meclis üyesi adayı olan Elif Becek, 2014 Mart yerel seçimleriyle birlikte CHP Gaziemir belediye meclis üyesi seçildi.

Elif Becek 10 Aralık 2017 Gaziemir Olağan Kongresi’nde aday olduğunu kendi sosyal paylaşım sitesinden açıkladı.

“PARTİMİN BAŞARILI OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

İlçe Kongresi’nde başkan adayı olacağını açıklayan Elif Becek Yerel Haberci’ye yaptığı kısa değerlendirmede “Ülkemizin  zor  ve sancılı bir süreç yaşadığı günlerde CHP’liler olarak bizlere çok büyük görevler düşüyor. Bu süreçte partime katkı ve güç vermek adına göreve talip oldum”dedi.

Elif Becek adaylığa karar vermesinin ardından ilk temasını Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’le yaptığını söyledi.

Becek “Umut Tekin başkanıma bu düşüncemi paylaşmak için görüştüm. Kendisine aday olup olmadığını sordum. Olmayacağını ifade etti. Kongrede aday olma düşüncemi söyledim. Destek istedim.  ‘Hayırlısı olsun’ temennisini dile getirdi.

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’in ziyaretinden sonra Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u da ziyaret ettiğini söyleyen Elif Becek “Belediye başkanımızla görüştüm. Kongrede aday olacağımı ifade ettim. Belediye başkanımız ‘ilk kez aday olan bir arkadaşımız gelip benden düşüncemi sordu’ diyerek memnuniyetini dile getirdi. Ben ilçe kongresinde tüm partililerimizin desteğine talibim. Bu kongre CHP için çok önemli bir kongre. Önümüzde yapılacak üç büyük seçim var. CHP Gaziemir’i bu seçimlere hazırlayacak tecrübeye sahip olduğuma inanıyorum. Pazar günü bizim ayrılığa düştüğümüz bir kongre asla olmayacak. Hepimiz demokratik bir şekilde yarışacağız. Tüm partililerimizi kucaklayan bir anlayışa sahip olduğumuzu göreceksiniz” dedi.        

 

Saffet Helvacı
09/12/2017 , 11:08:33
Hayırlısı olsun KAZANAN CHP OLUR Elif hanımın bu görevi layikiyle yapacağına inanıyorum. ...Tüm adaylara başarı diliyorum sandıktan çıkan sonuca saygı duyuyorum slmlar sevgilerimle
nurtaç taşkın
09/12/2017 , 08:34:08
başkanlık
elif becek hanımefendi gaziemirde çok sevilen sayılan güzel bir insandır kendisine başarılar diliyorum ve kazanıcağına inanıyorum allah yar ve yardımcınız olsun elif hanım
Varol ZENGİNOBUZ
09/12/2017 , 00:26:19
destekliyorum
Kadınların siyasi alanda düşük temsili, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de söz konusudur. Bu durum sorun olarak görülmediği sürece kadın–erkek arasında olması gereken temsil dengesini bulmak uzun yıllar alacak gibi gözükmektedir. Yetersiz ve dengesiz temsil sorununun üstesinden gelebilmek için hem birey olarak kadınların, hem de içinde yaşadıkları toplumun birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Toplum destek vermedikçe kadının çabası yeterli olmayacak, kadın istemedikçe siyasette yeterince sesi duyulmayacaktır. Son olarak şunu diyebiliriz kadının seçilmesi için üç evet gerekmektedir;(1) Kendinin eveti. Yani kadın “ben ilgim, bilgim ve donanımla siyaset yapabilirim” (2) Siyasi partinin eveti. (3) Seçmenin eveti. Kadının,temsilini artırmaya yönelik bütün stratejiler, uygulamalar, politikalar bu üç eveti sağlamaya yönelik olmalıdır. Siyasette başarılı olan kadınların evlerini, ailelerini ihmal ettiği konusu konuşulur; ancak siyasette başarılı olan erkeklerin bu ihmallerinden pek söz edilmez.Kadın siyasetçilerin sayısının artması durumunda Türkiye’nin gelişeceğine, daha iyi bir toplum haline geleceğine inananların oranı, yüzde 56 ile yarıdan fazladır.SONUÇ OLARAK; Sn.Elif hanımın ilçe başkanlığı adaylığını çok önemsiyor ve destekliyorum.Hayırlı olsun kazanan CHP olsun. saygı ve sevgilerimle,

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
15/04/2024 , 11:27:01
AKTÜEL
15/04/2024 , 11:21:27
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin