ATATÜRK’ÜN ÇOCUKLARI DUYGULANDIRDI GURURLANDIRDI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

ATATÜRK’ÜN ÇOCUKLARI DUYGULANDIRDI GURURLANDIRDI

Facebook'ta paylaş
10/11/2017 , 15:33:56

Gaziemir’de 10 Kasım duygulandırdı. Gaziemirliler Atatürk’ü anmak için Arda Meydanı’nda saygı duruşunda bulundu. Kipa 10 Yıl Anadolu Lisesi öğrencilerinin Gaziemir AKM’de düzenledikleri Atatürk'ü Anma ve Anlama Etkinliği herkesi duygulandırdı, gururlandırdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Başkanı, Milli Kurtuluş Mücadelesi’nin Başkumandanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yılında, Türk Milleti O’nu saygı, şükran ve rahmet duygularıyla andı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir Gaziemir’de de Aziz Atatürk yapılan törenlerle anıldı.

10 Kasım törenlerinin ilki Mustafa Kemal Atatürk’ün Abdullah Arda Meydanı’ndaki anıtı önünde yapıldı.

Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Garnizon Komutanı Hava Kurmay Albay Alpaslan Yücelsoysal, Belediye Başkanı Hali İbrahim Şenol ve sırasıyla siyasi partilerin ilçe başkan ve temsilcileri, ilçedeki esnaf temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Koyulan çelenklerin ardından saat 9’u 5 geçtiği sırada Atatürk için iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu sırasında sirenler çaldı. İstiklal Marşı okundu.

Arda Meydanı’ndaki törenler sonrasında resmi heyet ve vatandaşlar, Kipa 10.Yıl Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı Atatürk’ü Anmak ve Anlamak adlı etkinliği izlemek üzere Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki yerini aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Okul Müdürü Aydın Doğmuş, günün önemini anlatan konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Usman yaptı. “Atatürk’ü anlamak ve anlatmak Türk Milleti olarak her bireyin görevi” diyen Usman’ın konuşmasının ardından ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtımına geçildi.

Atatürk’ün “Mevzu bahis Vatan’sa” adlı şiiriyle ilçede birinci olan Kipa 10.Yıl Anadolu Lisesi öğrencisi Ferhat Karakoç yazdığı şiiri okudu. Kompozisyon alanında Atatürk ile Mülakat yapan genç bir gazeteciyi tasvir eden Rota Koleji Fen Lisesi öğrencisi Berfin Bozkurt yazdıklarını Gaziemirlilerle paylaştı. Dereceye giren tüm gençler salondaki katılımcıların alkışları arasında ödüllerini Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Garnizon Komutanı Hava Kurmay Albay Alpaslan Yücelsoysal, Belediye Başkanı Hali İbrahim Şenol’un elinden aldı.

Ödül merasimin ardından Kipa 10.Yıl Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Atatürk’ü Anlamak Oratoryosu sahnelendi.

Gençlerin yürekleriyle ortaya koydukları performans izleyenleri çoğu zaman duygulandırdı. Verdikleri mesajlarla herkesi gururlandıran Atatürk’ün çocukları güzel bir iş başarmanın mutluluğunu yaşadı.   

  

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin