Bol vitaminli tuzlu kek yapar gibi pişireceğiniz bir yemek..
Malzemelerimiz;
2 tane patates
Bir tutam taze ıspanak
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
1 çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı (tepeleme) un
5 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Önce patatesleri soyup ince ince doğruyoruz. Yumuşayana kadar haşlıyoruz ve süzüyoruz. Soğumaya bırakıyoruz (patateslerin soğuk olması gerekiyor…eğer bir gece önceden artan haşlanmış, fırınlanmış, kızarmış veya püre olan patates varsa, çok daha iyi olur)
Geniş bir kapta bütün malzemeleri karıştırıp yağlanmış fırın kabına alıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişiriyoruz. Sıcak olarak her öğünde servis yapabileceğimiz bir tarif. Afiyet olsun!
Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?