TORBALI ÇAYBAŞI GAZİEMİR GENÇLİK’E DAYANAMADI: 0-2
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

TORBALI ÇAYBAŞI GAZİEMİR GENÇLİK’E DAYANAMADI: 0-2

Facebook'ta paylaş
05/11/2017 , 19:13:11

TORBALI ÇAYBAŞI GAZİEMİR GENÇLİK’E DAYANAMADI: 0-2

Gaziemir Gençlik Spor’un gollerini 16 dk kafayla Koray, 85.dk. Furkan attı. Ev sahibi ilk yarının son dakikasında kazandığı penaltı vuruşundan yararlanamadı. Sahanın yıldızı Gaziemir Gençlik’in kalecisi Ahmet Erbay’dı.

YER:TORBALI STADI

(*Başarıya göre yıldızlama 5 yıldız üzerinden yapılmıştır.)

Hakemler: Orta Hakem: Emin Özhacır (**), Fehmi Yıldırım (**) Denizcan Şahin (**)

TORBALI ÇAYBAŞISPOR: 0

Teknik Sorumlu: Baki Yılmaz (*)

Kaleci: Okan Akyüz (***), Furkan Yücel (***), Evren Özsu (**), Seçkin Uğrak (**), İlhan Alca (**), Okan Özkan (**), Gündüz Yılmaz (**), Fehmi Özparıltı (**), Serhat Tokdil (*), Emrah Demirkan (**), Murat Dayar (**). Oyuna sonradan girenler: Ali (?)

GAZİEMİR GENÇLİK SPOR: 2

Teknik Sorumlu: Özkan Kılıç (***)

Kaleci: Ahmet Erbay (****), Önder Sındıran (**), Tolgahan Gök (**), Kaptan Görkem Çıtak (***), Ali Yılmaz (**), Atakan Atalan (**), Mutlu Doğan (***), Abdullah Sarıkaya (***), Mustafa Çakmakçı (***), Koray  Şengül (****), Hasan Karakaş (***). Oyuna sonradan girenler: Efecan (**), Furkan Yücel (***).

GOLLER: 16.dk Koray Şentürk, 85.dk Furkan Yücel (Gaziemir Gençlik Spor)

Maçta Gösterilen Kartlar: 56. Dk.Hasan(Gaziemir Gençlik):SARI. 90+1 Ali (Çaybaşıspor): KIRMIZI

 

Gaziemir Gençlik Spor iki sezon aradan sonra bir kez daha Torbalı Stadyumu’ndaydı. 2014-2015 sezonunda Bölgesel Lig play-aut maçında Çiğli Belediyespor ile tarafsız saha olarak Torbalı’da sahaya çıkan yeşil beyazlar bu kez ilçenin takımı Çaybaşıspor ile oynadı.

Bir yönüyle yenilenme çalışmalarının sürdüğü Torbalı stadında iki yüz civarında taraftar maçı izlemeye geldi.

Gaziemir Gençlik Spor Başkanı Hakan Süvari, Genel Kaptan Erdal Fetvacıoğlu ve yöneticiler tribünlerde yerini alırken, saha için görevli yönetim kurulu üyesi Bilgin Arda her zaman olduğu gibi centilmenliği ve yardımseverliği ile kendini Torbalı’da da hissettirdi.

Maça hızlı başlayan ev sahibi Torbalı Çaybaşı Spor yanlardan getirdikleri toplarla etkili olmaya çalıştılar. Geçtiğimiz hafta deplasmandan farklı mağlup olan Kırmızı Maviler bu kez taraftarlarını memnun etme gayretindeydi.

Ancak maçta ilk pozisyonu yaratan Gaziemir Gençlik Spor’du. Sağ kanattan geliştirilen atak sonrasında topla buluşan Hasan’ın şutu çok az farkla kale direğini sıyırarak dışarı gitti.

Maçın 16.dakikasında köşe atışını kullanan Hasan kale sahası içinde Koray’ı gördü. Havadan gönderilen topu Koray ile Çaybaşı defansı birlikte kafaya çıktı. Koray’ın kafa ve fizik gücü şarjı sonrası top Çaybaşı ağlarına gitti: 0-1.

İlk yarıda gole ulaşarak maçı beraberliğe taşımak isteyen Çaybaşı oyuncuların atakları doldur boşaltan öteye geçemezken Gaziemir Gençlik Spor oyuncuları ev sahibinin orta alandaki top kayıplarından pozisyonlar üretti.

36.dakikada Mutlu Çaybaşı kalesinin hemen önünde gördüğü Koray’ı topla buluşturdu. Ancak Koray kötü bir vuruş yapınca top çok farklı şekilde auta gitti.

Maçın ilk yarısının son dakikasının oynandığı sürede sol kanattan atak geliştiren Çaybaşı oyuncu ceza sahasında kendini yere bırakınca maçın orta hakemi Emin Özhacır penaltı düdüğünü çaldı.

Ev sahibi takımının devre bitmeden beraberliği yakalama şansını Seçkin Uğrak’ın ayağından penaltı atışı ile kullanmak istedi. Topun üzerine gelen Seçkin’in sert şutu doğrudan Gaziemir Gençlik Spor kalecisi Ahmet Erbay’a çarptı. Penaltı noktasından gelen topu iyi takip eden Ahmet yere yattığı halde elleri ve bacaklarıyla topun kaleye gitmesini engelledi. Gaziemir kalecisi kurtardığı penaltının yanı sıra maçın ikinci yarısında da kalesine gelen atakların ağlarla buluşmasını izin vermeyerek maçın yıldızı oldu.

Maçın ikinci yarısında beraberlik golüne ulaşmak isteyen Çaybaşı’nın geliştirdiği ataklar doldur boşaltan öteye adeta şuursuz ataklardı. Tehlike yarattıkları birkaç pozisyon Gaziemir Gençlik’in orta saha ile defans arasında yaşamaya devam ettiği kademe hatalarından kaynaklandı. Çaybaşılı oyuncular bu hataları gole çevirmek isteseler de bu kez günündeki kaleci Ahmet’e takıldı.

77.dakikada Çaybaşılı Serhat’ın güzel şutunu yine aynı güzellikle Ahmet’in çıkarması ev sahibi ekip gol bulma ümidini yitirmesine yol açtı.

Bu pozisyonun hemen ardından yapılan oyuncu değişikliğiyle Gaziemir Gençli Spor’un en genç oyuncusu Furkan Yücel sahadaydı.

Maçın 85 dk’sında uzun bir topla Çaybaşı ceza sahasının sol taraftan atak yapan Gaziemir Gençlik Spor’da kale sahası bölgesinde topla buluşan Uğur şutu defans bloğunda durduruldu. Dönen topu sert bir vuruşla Furkan Çaybaşı kalesine yolladı. Çaybaşı kalecisi topu kale çizgisini geçtikten sonra çelse de maçın hakemi doğal olarak golü saydı: 0-2

Gaziemir Gençlik Spor Çaybaşı deplasmanında elde ettiği bu galibiyetle ligin ikinci haftasında üç puanla tanıştı.

MAÇ VE GAZİEMİR GENÇLİK’İN PERFORMANSI…

Torbalı Çaybaşıspor ile Gaziemir Gençlik Spor arasındaki mücadelede yaşanan pozisyonlar değerlendirildiğinde hayli ilginç bir maçtı. Ev sahibi ekibinin atacağı bir golle berabere bitebilecek, konuk takımın ilk yarıda Hasan’ın kendisinin attığı şut ve bireysel top becerisi ile buluşturduğu Koray ve Tolga ile yakalanan yüzde yüzlük pozisyonları değerlendirmesi halinde ise farklı galip gelebileceği maç olacaktı.

Gaziemir Gençlik Spor bireysel yetenekler bakımından üstün olduğu gözlenirken, takım oyununda henüz yeterli olmadıkları görüldü. Maçta oynanan oyundan skorun haricinde memnun olmayanlar arasında teknik sorumlu ve idarecilerde vardı.

Değerlendirmelerin sağlıklı yapılması anlık duygularla yerine ilk iki maçın ışığında ve Torbalı’da sahada yapılanların ve oyuncu performanslarının iyi okunmasında yarar var.

Başkan Süvari’nin Süt Kardeşler’den etkilenerek Süt Oğlan dediği Hasan’ın yeteneği ortada. Bu yeteneğini kullandığında, takımının pozisyona girmesi ve sonrasında golle buluşmasında etkili olduğu bir gerçek.

Diğer bir gerçek ise topa çabucak küsmesi, kaybettiği toptan sonra rakibini takipte isteksizliği herkesi çileden çıkardığı da bir başka gerçek. Başkan Süvari Süt oğlan dese de benim değerlendirmeme göre tarzıyla, tipiyle Acun Ilıcalı’nın yarışma programlarındaki Semih’i andırıyor. Genç oyuncuya biraz daha sabır gösterilmesi, onunda kendi eksikliklerinin üzerine gitmesi doğru olacaktır. Hasan’ın oyun dışı kalması sonrasında Gaziemir’in orta sahasından yaşanan sıkıntı, takımın gol umudu Koray’ın yeterince istediği pasları alamaması Yeşil Beyazların üstünlüğünü perdeledi. Maçın ilerleyen dakikalarında yapılan oyuncu değişiklikleri oturunca Gaziemir sağ ve sol kanatlarda özellikle uzun toplarla buluşturduğu Efecan, Tolgahan’ın yaptığı bindirmeler ikinci golün habercisiydi. Gaziemir’in üstünlüğünü pekiştiren golü atan genç Furkan’ın öz güveni gelecek için umut verdi.

Çeşme maçıyla Çaybaşı maçı karşılaştırıldığında ‘kötüydük’ değerlendirmeleri olsa olsa anlık değerlendirmeler olarak tanımlanabilir. Önceki maçtan kötü bir takımın galip gelmesi mümkün değildir. Kaybettiğin maçı ‘aslında iyiydik’ demeyi anlamlandırmak zordur. İyi olan iyi skor elde edendir. Futbolun temel kuralı budur. Son Türkiye-İzlanda maçı göz önünde bulundurursak topla oynama, pas yüzdesi Türkiye’nin lehineydi. Ancak isabetli pas, ve gol üstünlüğü ile maçı kazanan konuk İzlanda oldu. Futbol’da asıl olan sonuç ve bu sonuçla elde edilen başarıdır.

Gaziemir Gençlik Spor lige başlamadan önce yaptığım ilk değerlendirme takımın iddialı olması (Yeniden Bölgesel Lig’e yükselme başarısını göstermesi) için ilk üç maçta toplamda en az yedi puanı hedeflemesi gerektiğiydi. Çeşme, Çaybaşı ve Menderes karşılaşmalarından toplamda yedi puanla dönmesi takıma olan güveni arttıracağını değerlendirdim. Hazır olmadığı noktaları geliştirmesi ve bireysel yetenekli oyuncuların bir biriyle kaynaşmasında zaman kazandıracaktı. İlk maçı Gaziemir’in kendi sahasında en azından bir puanla bitirebilmesi önemliydi. Olmadı. Üç maçta yedi puan hedefini bir puan geride yakalaması mümkün. Bu da Menderes’i evine puansız göndermesi halinde olur.

Ardından gelecek deplasmandaki zorlu Narlıdere ve evindeki İzmirspor karşılaşmalarına kadar Yeşil Beyazların form seviyesinin yükseleceğine inanıyorum.  

 

  

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin