"İller Bankası’ndan 8,5 yıldır 1 lira bile kredi alamıyoruz"
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

"İller Bankası’ndan 8,5 yıldır 1 lira bile kredi alamıyoruz"

Facebook'ta paylaş
Egetürk TV’de Gazeteci Müslüm Karaaslan’a değerlendirmelerde bulunan Başkan Şenol “İller Bankası’ndan 8,5 yıldır 1 lira bile kredi alamıyoruz”dedi.
02/11/2017 , 09:52:41

Egetürk TV’de Gazeteci Müslüm Karaaslan’a değerlendirmelerde bulunan Başkan Şenol “İller Bankası’ndan 8,5 yıldır 1 lira bile kredi alamıyoruz”dedi.

Başkan Şenol, her şeyi devletten beklemediklerini, kendileri için en büyük devletin Aziz Kocaoğlu olduğunu vurgulayarak, “Gaziemir’e katkıları unutulmaz. Aziz Başkan bizim Amerika’mızdır. Onun eli öpülür” diye konuştu. Başkan Şenol, Gaziemir’in yüzde 65’inin ormanlık alan olduğuna da dikkat çekerek,  göreve geldiği günden bugüne bir metrekarelik ormanlık alanı veya doğal karakteri korunacak alanları imara açmadığını da dile getirdi.

Gaziemir’de iki dönemdir Belediye Başkanı olarak görev yapan Başkan Şenol’un bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra bundan sonra hayata geçirecek projelerin masaya yatırıldığı programda, Gaziemirli vatandaşlar da Egetürk mikrofonları aracılığıyla Başkan Şenol’a önerilerini, taleplerini, eleştirilerini iletme fırsatı buldular. Programda ayrıca,  İzmirli gazeteciler de sorularıyla programa katkıda bulundular.

En büyük rant bu alanlarda

Gaziemir’in her geçen gün daha da büyüyen, gelişen, dönüşen bir kent olduğunu belirten Başkan Şenol, Gaziemir’in planlı gelişen bir kent olduğuna dikkat çekti. Şenol, “Planlı gelişen bir kentiz. Yeşil alanlarımız çok geniş. İlçe sınırlarımızın yüzde 65'i orman! Doğal karakteri korunacak alan. Biz bu konuda çok hassasız. Göreve geldiğim günden beri bu tür yerlerin 1 metrekare alanını bile imara açmadım. Bakan da açıklamıştı,  ‘en büyük rant bu alanlarda’ diye. Biz asla bu işlere bulaşmadık,  doğrusu da bu. Ormanlık alanları, doğal karakteri korunacak alanları imara açarsanız bu işin altından kalkamazsanız. Ben görevde olduğum sürece de Gaziemir'de söz konusu yerlerde 1 metrekare alan bile bundan sonra da imara açılmayacak. Ayrıca yeşil dokuyu koruduğumuz gibi ilçemizde 8 yılda 200 bin ağaç diktik” dedi.

Özel bankalar kapımızda dikiliyor

Başkan Şenol Gaziemir Belediyesi’nin 2018 bütçesinin 119 milyon 440 bin lira olarak meclisten geçtiğinin hatırlatılması üzerine de, “Elbette bütçemiz asla yeterli değil. İller Bankası'ndan aldığımız pay belli. Emlak vergisi gelirlerimiz ve diğer gelirlerimiz belli. Personel giderleri bütçenin yüzde 30'unu aşamaz. Biz bu konuda çok aşağılardayız. Bütçenin büyük bir bölümünü yatırımlara ayırdık. Nasıl ki hükümetler borçluysa belediyeler de borçlu olabilir,  önemli olan o borcun döndürülebilir olmasıdır. Gaziemir de öyle bir belediye. İller Bankası'ndan 8.5 yıldır bir lira bile kredi alamadık. Ama tüm özel bankalar kapımızda dikiliyor çünkü aldığımız kredileri kuruşu kuruşuna ödüyorum,  almaya da devam edeceğim. Ancak yasaların değişmesi lazım,  ilçe gelirlerinin artırılması lazım! Yatırıma daha çok pay ayrılması lazım!” Dedi.

Peşkeş çektirmezseniz o bütçeyle büyük işler başarabilirsiniz

Belediye bütçesinin doğru kullanılmasının doğru sonuçlar doğuracağının da altını çizen Başkan Şenol, İller Bankası’na yönelik yaşadıkları bir başka sıkıntıyı da şöyle dile getirdi:

“İller Bankası'ndan tüm belediyelere ne kadar yardım gittiğini daha önce bilgisayardan görüyorduk,  şimdi sadece kendi belediyemize gelen payı görüyoruz. Başka belediyelere nasıl imkanlar tanınıyor, nasıl uygulama yapılıyor bilemiyorum. Tabi ki borçlarımız olacak. Ama eğer çarpmazsanız, çarptırmazsanız, birilerine peşkeş çektirmezseniz, doğru kullanırsanız o bütçeyle de kentiniz için büyük işler başarabilirsiniz.”

Aziz Başkan’ın eli öpülür

Devletten zaman zaman yeterli desteği alamamaktan da yakınan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da övgüler düzdü. Başkan Kocaoğlu’nun eli öpülesi bir Başkan olduğunun da altını çizen Şenol,

“Çok şikayet eden biri değilim ancak bazı gerçekleri de dile getirmek gerekiyor. Pek çok yere saha yapılıyor İller Bankası,  Spor Toto tarafından. Ben şehrimin bütün törenlerinin olduğu yerleri, amatör spor kulüplerine açık olan, resmi maçların yapıldığı sahanın zeminini bile değiştiremiyorum. Baktığınız da 2 milyon tutuyor. Bu para Gaziemir Belediyesi bütçesi için büyük para. Aziz Başkan'a rica ettim. Sağ olsun bize kısa sürede destek olacak,  değiştirecek. Her şeyi devletten beklemiyoruz, bizim için en büyük devlet Aziz Başkan. O bizim ağabeyimiz, büyüğümüz. Bazen ben ona ‘Bizim Amerika’mız’ da diyorum. Gaziemir'e katkıları unutulmaz. Alt geçitler, yürüyen merdivenli asansörlü üst geçitler gibi pek çok hizmetin dışında 42 kilometre yağmur suyu kanalı yapıldı. Bunlar çok önemli hizmetler.  Onun eli öpülür ben öyle bakıyorum” diye konuştu.

 

 

Varol ZENGİNOBUZ
02/11/2017 , 11:38:20
başarılar
DÜNYADA BAŞARI KAZANMANIN İKİ YOLU VARDIR : KENDİ AKLINDAN FAYDALANMAK, BAŞKALARININ AKILSIZLIĞINDAN FAYDALANMAK. YAPILMIŞ KÜÇÜK İŞLER, PLANLANMIŞ BÜYÜK İŞLERDEN ÇOK DAHA İYİDİR. BAŞKANIM İLÇEMİZE KAZANDIRDIĞINIZ AKILLI BELEDİYE BİNASI TAKDİRLERE ŞAYANDIR.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin