Bunaltıcı Haziran ve Bayram...
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Bunaltıcı Haziran ve Bayram...

Facebook'ta paylaş
12/05/2021 , 12:19:16 Hit: 416

Bu yıl Ramazan ve bayram çok erken geldi diyenler hayli fazla sanırım!..

Hicri takvimin günümüzün miladi takvimine çevrilmesiyle bir önceki sürece göre on gün önceden gelen Ramazan bu yıl 27 Mayıs 2017 gününe denk geldi.

Eğitim yılının sonu, mezuniyetler, 9 Haziran'da okulların kapanması, 4 kademeli Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) her biri üst üste çakıştı...

Geç gelen yaz, bunun yanı sıra birden bire ısınan havalar, adeta bir bardak suda çıkarılan Katar krizi, depremler, ulusal gündem derken insanlarımız hayli bunalmış durumda!

Bu sıkıcı durumları her daim katmerli hale getiren ekonomideki yaşanan sıkıntılar, piyasalardaki durgunluk ta devam etmekte!

Bu sıkıcı ve bunaltıcı günlerin arasında Türkiye Spor Toto 1.Lig'de Göztepe'nin oynadığı,alnın akı ve bileğinin hakkıyla elde ettiği başarı İzmirliler olarak bizleri hayli mutlu etti.

Yerel Haberci olarak Haziran 2017 kapağımızı bu mutluluğa ayırdık. ‘Hayli özlemiştik seni süper lig’ başlığıyla çıktık!

Öncelikle başkanından teknik kadrosuna, futbolcusundan ateşli (!) taraftarlarına kadar tüm camiayı başarılarından dolayı kutluyorum. Gelecek sezon Süper Lig'de başarılar diliyorum. Bugüne kadar hangi takıma ve renklere gönül vermiş olursa olsunlar, tüm İzmirlileri süper ligde Göztepe'yi desteklemeye davet ediyorum.

Ülkenin siyasi gündemi ise malum!

“Ne zaman yüksek tansiyondan, olağan üstü halden kurtulacağız? Siyasetimiz ne zaman normalleşecek?” Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun merak ettiği sorular!Siyasilerin bu soruların cevabını verebileceklerini sanmıyorum!

Genel gündem git gide artık daha sıkıcı hale geldi!

Şu sıralar belki de yerel gündemle meşgul olmak herkese iyi gelebilir!

Her ne kadar ülke genelini yönetenler, yereli de genelleştirme çabasında da olsalar, yerel dinamikler 'su akar kendi yolunu bulur' tecrübesiyle hareket eder!

Ak Parti Gaziemir'de yönetim değişikliği olacak mı? Olmayacak mı? Olursa kimler işbaşına gelecek. İlçe başkanı Hüseyin Uzun aynı görevine mi devam edecek yada önceki dönemlerde olduğu gibi il yönetimine geri mi dönecek?

Yereldeki iktidar partisi CHP'de ilçe kongresi nasıl şekillenecek? İki dönemdir ilçe başkanlığı görevini sürdüren Umut Tekin bu göreve yeniden talip olacak mı, yoksa olmayacak mı?!

Gaziemir siyasetinin cevabını aradığı bu soruların bir bölümü bayram sonrasında yanıt bulabilir!

Siyaset kurumundaki belirsizlikler ve kafa karışıklıkları bir kenara, ilçede seçilmiş kurumların en başında gelen Gaziemir Belediyesi ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol programını hayata geçirmeye devam ediyor. Şenol kendi yolunda ilerlemeyi sürdürüyor.

Şenol şu günlerde, 2014 seçim vaatlerinden biri olan Zeytinyağı Müzesi ve Rekreasyon Alanı projesine de başladı.

Mülkiyeti Gaziemir Belediyesi'ne ait 10 dönümlük alanda şu günlerde hummalı bir çalışma göze çarpıyor. Projenin ana çizgileri yavaş yavaş ortaya çıkarken, Ege Serbest Bölgesi'nin genişleme sahasındaki kalan asırlık zeytin ağaçları kurtarılmaya çalışılıyor. Gaziemir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri serbest bölgede köklenen zeytin ağaçlarını özenli bir çalışmayla Zeytin Müzesi ve Rekreasyon Alanı'na dikiyor.Asırlık ağaçların yok olmasının önüne geçiyorlar!

Bu çalışma zeytin ağaçlarının dahi gelecek kaygısına düştüğü ülkemizde desteklenmesi gereken bir örnek oluşturuyor.

Bir iki cılız çalışmanın dışında ilçedeki derneklerin Haziran, yani Ramazan ayı çalışmaları önceki aylara göre hayli sınırlı

 

 

 

kaldı. Gaziemir’in sosyal canlılığına pek katkı sağlayamadılar. Tabela derneklerinin ise zaten bir hükümleri de yok. Sadece dernekler masasında çizelge işgal etmekteler!

Bununla birlikte bireysel çabalar, sosyal sorumluluk üstlenen özel kurumlar Gaziemir’de yavaş yavaş etkili olmaya başladılar. Bu kurumlar kendi özel ve ticari işlerinin haricinde de sosyal sorumluluk hissederek etkinlik yapabiliyorlar!

Örnek verecek olursak, işte DESA! Bir inşaat firması olmasına karşın DESA ilçenin sosyal geleneklerini sürdürme gayretinde!

Bu yıl dördüncü kez verdikleri iftarda hem Seydiköy geleneğini yaşattılar, hemde sofralarını binlerce Gaziemirli’yle paylaştılar.
Deniz Doğan ve iş arkadaşları Erdal Fetvacı, Sencan Konuk ve Arif Hepkavalalı’yı samimi çabalarından dolayı kutlamak gerek!

Bu arada iftar yemeklerinden söz ederken Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'uda unutmamalıyız. Şenol göreve ilk seçildiği günden beri ilçe halkını iftar sofralarında bir araya getirmeyi sürdürüyor. Şenol ve ekipleri bu Ramazan'da ilçenin dört farklı bölgesinde iftar sofrası kurdu.

Ramazan dedik, iftar dedik yazımızı bayram dileklerimizle bitirelim...

Yüce Allah Ramazan ayında O’nun adına yapılan ibadetleri kabul etsin!

Paylaşmayı esas alan İslam dininin gereği olarak ihtiyaç sahiplerine yaptığımız yardımları Allah katında kabul olunmasını dilerim.

Tüm Halkımızın Ramazan Bayramı mübarek olsun!

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/03/2024 , 10:20:25 Hit: 416
SİYASET
18/03/2024 , 11:13:17 Hit: 416
SİYASET
17/03/2024 , 11:10:47 Hit: 416
SİYASET
16/03/2024 , 18:21:50 Hit: 416
SİYASET
16/03/2024 , 10:21:00 Hit: 416
GAZİEMİR
16/03/2024 , 09:30:00 Hit: 416
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin