GÜNDEM ÜZERİNE KÜÇÜK DOKUNUŞLAR..
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

GÜNDEM ÜZERİNE KÜÇÜK DOKUNUŞLAR..

Facebook'ta paylaş
12/05/2021 , 12:19:05 Hit: 432

Yerel Haberci olarak çıkış merkezimiz Gaziemir olmak üzere, kentteki aktüel gelişmeleri takip ediyoruz..

Siyasetten aktüaliteye, spora kısacası yaşamda ne varsa Yerel Haberci'nin gündeminin 'o' olması gayretindeyiz..

2017 Mayıs'nda almış olduğum notlardan oluşan değerlendirmeleri köşe yazımda sizinle paylaşmak istiyorum..

Gaziemir'e özel gündeme geçmeden önce İzmir futbolunda tarihi yere sahip Altay Spor Kulübü'nün 3.Lig'de şampiyon olarak 2.Lig'e çıkmasıyla ilgili bir kaç kelam etmekle başlayalım.

Altay taraftar sloganıyla ifade edelim 'Büyük Altay' mazideki başarılarını unutturmuş ve en son noktada 3.Lig'e düşerek tarihinin en zor zaman dilimlerini yaşamaktaydı. Siyah beyazın şaşalı dönemlerinde bir yerlere gelenler kendi popülaritelerini yükseltme kalmamış aynı zamanda hatırı sayılır iş başarılarına(!) imza da atmışlardı.. Ne zaman deniz bitmiş, kulüp borç batağına sürüklenmiş bu kişiler sırra kadem basmışlardı.. İşte bu noktada milyonlarca borcun içinde Altay'ın mazideki yakaladığı başarı ivmesi için 3.Lig şampiyonluğu hedefine ulaşma gayreti gösteren birileri ortaya çıkmıştı. Amatör ve derken Bölgesel Amatör Lig'de var Atilla Spor takımını sırtlayan Özgür Ekmekçioğlu'nun Altay Spor Kulübü Başkanlığı'na gelmesiyle birlikte Siyah Beyazların kaderi değişmeye başladı. Genç Başkan'ın işi hiç kolay olmadığı açıktı. Nitekim ilk zamanlarda yaşadığı yönetim krizi de bunu ortaya koydu. Spor yöneticiliğinde hızla tecrübe kazanan Ekmekçioğlu bunu bir olağanüstü kongreyle aştı ve bugün şampiyonluğun yaşanmasının en büyük mimarı oldu.

Özgür Ekmekçioğlu ve yönetici ekibini, teknik kadrolarını ve futbolcularını elde ettikleri ve hak ettikleri şampiyonluk için kutluyorum. Takımlarını en son noktada dahi destekleyen ve büyük çoğunluğu genç olan taraftarlarına bu şampiyonluk çok yakıştı. Genç başkan ve genç taraftarların bundan sonra işleri çok kolay olmayacak. Birlik ve beraberliklerini sürdürmelerinden başka çareleri olmadığının bilincinde hareket etmek durumundalar..

Futboldan söz açılmış iken Gaziemir Gençlik Spor'dan da bahsetmek isterim..

Gaziemir Gençlik Spor yaptığı her türlü çalışmayla ilçenin en önemli spor kulübü olduğunu ortaya koymuştur. İki sezon yaşadığı bölgesel lig tecrübesi ve İzmir süper amatör lig tecrübesi yeşil beyazlar için çok önemli bir deneyimdir. Gaziemir Gençlik Spor 3, 4 yıl öncesine göre çok daha iyi noktadadır. İstenilen sportif başarı ve 3.Lig hedefine ulaşmak çok doğal ve kolay bir iş değildir. Yeşil Beyazların var olma mücadelesi sürdürülebilir noktadadır. Bu saatten sonra bu takım kesinlikle ortada kalmayacak bir potansiyele sahiptir. Bunu tüm kesimlerin doğru ve iyi değerlendirmesi mecburiyeti vardır.

Yeşil Beyazların mazideki başarılarına ulaşması kulüp yönetiminin çabasının yanında kent yöneticilerinin, siyasi yapıların desteğine ihtiyaç vardır. 3 Lig lafla olmaz. Futbola alt yapı olarak daha çok destek verilmesi gerekiyor. 3 Lig maçlarının oynanacağı stadın yapılması için şimdiden elbirliği edilmesi kaçınılmazdır.

Hakan Süvari ve yönetim kurulu bugüne kadar beklenenin de üzerine özverileri vardır. Bunları göz ardı etmenin Gaziemir Gençlik Spor açısından hiç bir yararı olmaz. Pozitif yaklaşımlara ihtiyaç vardır. Negatif yaklaşmak, yok etmek en kolaydır. Gaziemirspor'un geçmişinde bunları yaşadığı, koskoca kulüp kapısına kilit vurulduğu unutulmamalıdır.

Gaziemir Gençlik süper amatörde 2017-2018 sezonunu şampiyon bitirmesi daha önce yaşadığı güçlü bir ihtimaldir..

Başarıdan herkesin en olumlu payı alacağı da aşikardır..

Gaziemir'in sosyal gündeminde geçtiğimiz günlerde Seydiköylüler Derneği'nin geleneksel gecesi ön plandaydı..

Bu yıl 7'ncisi gerçekleşen Dostluk ve Dayanışma gecesini Yerel Haberci olarak takip ettik. Yerel Haberci olarak İkbal Kabacı'nın Çeşme Altın Yunus Hotel'inde Seydiköylüler ve Seydiköy dostları Gaziemirlilerle samimi söyleşilerini sizlere aktardık. www.yerelhaberci.com.tr ve sosyal paylaşım sitesi facebook'ta yayınladığımız görüntüler ve fotoğraflar büyük beğeni aldı. İlgiyle takip edildi. Bizler için oldukça yorucu bir gece de olsa yaşanan güzellikleri yansıtınca bizlerde onlar kadar mutlu olduk.

Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari, başkan yardımcısı Nazmi Karaca başta olmak üzere herkesi başarılı bir organizasyondan dolayı kutlarız. Yapılan kolay bir iş değildir. Riskli ve yorucu bir organizasyondur.

Geceye Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, belediye başkanı Halil İbrahim Şenol'un yanı sıra Gaziemir'in siyasal ve sosyal kesimlerinden çok sayıda kişi takip etmesi değerlidir. CHP İlçe Başkanı Umut Tekin, Ak Parti İlçe Yönetimi'nden Erdem Kılıç'ın ve her iki partinin kadın kolları başkanlarını Seydiköylüler Gecesi'nde buluşması siyasette centilmenliğin güzel bir ifadesidir. Sarnıç'ın son belediye başkanı İsmail Acar'ın, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı'nın, Menderes'te belediye meclis üyeliği yapmasına rağmen Gaziemir'le güçlü bağı olan İrfan Keskin'in ve TEMAD Gaziemir Şubesi'nin çiçeği burnunda başkanı Coşkun Özen'in geceye katılanlar arasında yer alması Seydiköylüler Derneği'nin birleştiriciliğini göstermesi açısından önemlidir.

Güzel bir hafta sonu sonrasında Gaziemir'e dönüldüğü günün gecesi yaşanan ve üç gün boyunca da süren 'Su Kesintisi' bir o kadarda üzücü ve biraz sinir bozucu olmuştur.

Ancak yapacak bir şey de yok. Tahtalı Barajı'ndan Görece Arıtma Merkezi arasındaki isale hattında meydana gelen büyük arıza Gaziemir'i, Buca'yı ve Karabağlar'ı susuz bırakmıştır. Meydana gelen su arızasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu suçlamak hatta kızgınlıkla ileriye giderek istifaya davet etmek, İzsu'yu suçlamak, hatta su zamları sonrasında 'nasıl arıza çıkar' söylemleri, sosyal paylaşımları biraz insafsız olmuştur.. Büyükşehir isale hatlarını 'yedekli' düzelmesi fikri ileri sürülerek eleştiri getirilebilir elbet! Ancak bunun da ekonomik maliyetinin ne olacağını işin uzmanlarına bırakmak gerek.. Kızsak ta bu arızayı İzsu'nun işçileri ve teknik kadrosu gidermek adına gece gündüz çalışarak giderdiğini atlamamak gerek. Tabi birazda suyun kadrini kıymetini bilmek kullanırken dikkat ve özen göstermenin bilincine de varmak gerek. Kriz anlarında kısa süreli su sorununu nasıl atlatabileceğini herkesin düşünmesi ve önlemlerini alması gerek..

Su sorunun yanında bir de 'Tur' sorunu yaşadık. Toplu gezi organizasyonuyla Muğla'nın Marmaris ilçesine gitmekte olan 24 Bucalı vatandaşımız şoförün ve aracın teknik arızası nedeniyle trafik kazasına canlarını yok yere verdiler. Çok sayıda yaralanan oldu. Sakar geçidi büyük kazaların birine neden oldu. Ortaya çıkan görüntüler daha çok sürücü ve araçtaki teknik hatalar zincirinin trafik kazasına neden olduğunu yönünde..Elbette savcı gerekli incelemeler sonrasında hukuk cezalandırma işlemini yapacaktır.

Bu kazada bir kez göstermiştir ki tur organizasyonlarında bir laçkalık, tedbirsizlik ve vurdumduymazlık söz konusu.. Önüne gelen tur yapıyor, dilediği araçlara insanları dolduruyor sözüm ona gezi düzenliyor. Şansına gezide sorun yoksa ne ala! Aksi durumda yaşamsal trajik olaylarla karşılaşıyor..

Bu durumlara yetkililerin acilen bir çeki düzen vermesi gerekiyor..

 

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51 Hit: 432
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21 Hit: 432
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56 Hit: 432
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25 Hit: 432
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37 Hit: 432
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08 Hit: 432
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin