GAZİEMİR’DE CUMHURİYET COŞKUSU
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

GAZİEMİR’DE CUMHURİYET COŞKUSU

Facebook'ta paylaş
28/10/2017 , 21:31:07

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri Abdullah Arda Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başladı. İlçe meydanını dolduran resmi protokolün dışında yediden yetmişe Gaziemirli vatandaşlarda oradaydı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94’ncü yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi İzmir’İn Gaziemir ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

29 Ekim törenlerinin ilki Abdullah Arda Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Çelenk Koyma merasimiydi.

Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Garnizon Komutanı ve Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Önder Keskin Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

Resmi törenin hemen ardından aralarında Ak Parti, CHP ve Vatan Partisi, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooğeratifi’ nin de yer aldığı ilçedeki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Çelenk koyma törenlerinin sonrasında CHP İlçe Başkanı Umut Tekin, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları anıtın önünde “Ey Büyük Atatürk! Bağımsızlığın, Devrimlerinin, Cumhuiyetin ve Laikliğin Yılmaz Bekçileriyiz” yazılı dev pankart açtı.

Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Uzun’un yerine vekalet eden ilçe başkan yardımcılarından Murat Elçikoca, İlçe Kadın Kolları ile meydanda pankart açan CHP’lileri izledi.

  

Varol ZENGİNOBUZ
29/10/2017 , 00:36:53
CUMHURİYET
Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir. Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslariyle, Türk milletini emin ve sağlam bir istikbal yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur. Gelecek nesillerin Türkiye de Cumhuriyetin ilanı günü, ona en merhametsizce hücum edenlerin başında, cumhuriyetçiyim iddiasında bulunanların yer aldığını görerek şaşıracaklarını asla farz etmeyiniz! Bilâkis, Türkiye’nin münevver ve cumhuriyetçi çocukları, böyle cumhuriyetçi geçinmiş olanların hakikî zihniyetlerini tahlil ve tesbitte hiç de tereddüde düşmeyeceklerdir. Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmağa hazırız. 1923 Atatürk

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19/04/2024 , 16:14:04
SİYASET
19/04/2024 , 15:30:12
GAZİEMİR
17/04/2024 , 12:06:42
AKTÜEL
17/04/2024 , 11:29:39
YAŞAM / MAGAZİN
18/04/2024 , 09:19:14
GAZİEMİR
15/04/2024 , 12:38:32
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin