AK Partili Çankırı’nın Alsancak Kültür Yolu Projesi Ulaştırma Bakanı’ndan tam not aldı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

AK Partili Çankırı’nın Alsancak Kültür Yolu Projesi Ulaştırma Bakanı’ndan tam not aldı

Facebook'ta paylaş
06/03/2024 , 13:03:08

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde hayata geçirmeyi planladığı Alsancak Kültür Yolu Projesi’ni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yerinde anlattı. Çankırı’nın projesi Bakan Uraloğlu’ndan tam not aldı.

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı tam gaz sürdürdüğü saha ziyaretlerinde çalınmadık kapı, sıkmadık el bırakmamaya devam ediyor. Sivil toplum kuruluşları, hane ziyaretleri ve esnaf buluşmalarıyla seçim kampanyasını sürdüren Çankırı,  çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile bir araya geldi. Bakan Uraloğlu ile Alsancak Limanı, Tarihi Alsancak Gar’ı ziyaret eden Konak adayı Çankırı bölgede hayata geçirmeyi planladığı projelerini harita üzerinde yerinde tek tek anlattı.

 

New York benzetmesi

Çankırı burada yaptığı açıklamada, “Kurvaziyer gemileri yanaştığında denizden gelen turistin rotası artık havadan da karadan da şekillenecek.  Yüz yıllar öncesine dayanan tarihi ile aslında İzmir’in bir liman kenti olduğunu tekrar gün yüzüne çıkarmış olacağız. İnsanlar burada gemiden indikleri anda İzmir’in tarihi ve kültürünü bir arada yaşayacakları ister yaya ister turistik araçlarla ilçenin dört bir köşesini gezebilecek imkana sahip olacaklar. Ayrıca Tarihi Alsancak Gar’da rayları 600 metre içeri çekerek oluşacak alan trafiğe kapatılacak. Araç geçişi alt geçitlerle sağlanacak. Amacımız turizmin kalbi olan İzmir’imizin en önemli noktalarından biri Konak’ta bu projelerle ilçeye yeni bir vizyon kazandırmak. Yolcunun karaya ayak bastığı andan itibaren kentin tarihini ve turizm destinasyonlarını inancı, sağlığı ve kongresi ile kültür ve fuarı ile turizmle birebir yaşayabileceği bir rota oluşturmak. Bu projeyle burada bir New York görünümlü  içinde tarih kokan ama aynı zamanda en modern fotoğrafını yansıtacağı bir görünüm kazandırmak.” dedi.

Bakan Uraloğlu ise projelere ilişkin yaptığı değerlendirmede; “ Yapılamayacak işler değil. Her şey İzmir için. Hepsi yerinde ve isabetli projeler.” dedi.

İZMİR
06/03/2024 , 22:29:56
gerçekler
İzmir özelinde deyip başlarsam; eğri oturup doğru konuşalım bugünlere kadar İZMİR vede OTUZ ilçe hizmet açlığı ile boğuşmak zorunda kaldımı,bırakıldımı bunlar çok uzun tartışılabilir ancak YETER artık çok zaman kayıpları yaşandı artık yaşanmasını istemiyorsak; AKILLI olmalıyız dolayısıyla başta İZMİR büyükşehir ardından 30 olmasa bile 10-15 ilçeyi AK BELEDİYECİLİKLE buluşturmamız gerektiğine DİKKAT çekmek isterim. Bu buluşturmaları deneyen illeri ve ilçeleri gördük görüyoruz. Hadi azıcık cesaretle desteklerimizi verirsek İZMİR köy görünümlü olmaktan kurtulur.YETER ARTIK SÖZ İZMİR İNDİR.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin