"BU KEZ GAZİEMİR KAZANACAK"
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

"BU KEZ GAZİEMİR KAZANACAK"

Facebook'ta paylaş
İyi Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Sedat Dağ Yerel Haberci’ye verdiği röportajda düşüncelerini ve projelerini açıkladı.
13/02/2024 , 11:21:18

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Gaziemir'de ve İzmir'de adayını ilk açıklayan parti İyi Parti oldu. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve partinin en üst karar organı Genel İdare Kurulu (GİK) tarafından açıklanan ilk isim İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale idi. Aynı zamanda İzmir Milletvekili ve İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale "İzmir'in yeni Behçet Uz'u olma hayali ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarısına girdi. 

 

Özlale ve parti genel merkezinin onayı ile Gaziemir Belediye Başkanlığı için Sedat Dağ ismi üzerinde ortak mutabakata varıldı. Partinin kuruluş aşamasında İzmir İl Yönetimi'nde görev alan Sedat Dağ ardından daha sonraki yıllarda Gaziemir İlçe Başkanı olarak arkadaşları ile birlikte teşkilatın yükünü omuzlayan isimdi. 

 

Sedat Dağ'da tıpkı Ümit Özlale gibi yaşadığı ilçede belediye başkanı olarak iz bırakma amacında. Bunun için yasal zorunluluk gereği ilçe başkanlığından ayrılan Sedat Dağ bu bayrağı genç bir isim Can Salgur'a bıraktı. 

 

Aday adaylığı sürecinin ardından adaylaşan Sedat Dağ şimdi İyi Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı olarak kamuoyunun karşısına çıkıyor.

 

     Sedat Dağ ile Gaziemir üzerine düşüncelerini ve projeleri öğrenmek için bir röportaj gerçekleştirdik. Kendisi sorularımızı gayet açık yüreklilikle yanıtlar verdi. Şimdi sizi röportajımızla baş başa bırakıyoruz.

 

Yerel Haberci: Sayın Dağ, öncelikle adaylığınız hayırlı olsun. Başarılar dileriz.

 

İyi Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Sedat Dağ:  Çok teşekkür ediyorum. Bende bizlere kamuoyu önünde kendimizi anlatmak için bizlere imkan veren Yerel Haberci’ye çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınz!

 

- Biz de size çok teşekkür ediyoruz. Sayın Dağ öncelikle kendinizi kısaca tanıtmanızı istiyorum. Sedat Dağ kimdir, ne iş yapar?

 

S.D.: 1973 doğumlu ve memur bir ailenin ikinci çocuğuyum. 2002 yılında evlendim biri 17 yaşında diğeri 10 yaşında iki erkek evladım var. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Makina Model Tasarımı mezunuyum. Ardından iktisat okuyarak ticari hayata atıldım. Halen mesleğim gereği makina ve kalıp imalatı yapıyorum. 24 yıldan beri Gaziemir’de bulunmaktayım.

 

-- İyi Parti olarak Gaziemir'de ilk kez seçime gireceksiniz. 31 Mart yerel seçimleri sizin açımızdan olduğu kadar, partiniz açısından da ilk deneyim olacak. Partiniz ve siz bu sürece nasıl hazırlandınız?

 

S.D.: Evet daha önce 3 kez seçime girdik ama işin özü yerelde ilk defa kendi partimiz ve adaylarımızla seçime giriyoruz. İYİ Parti olarak; 2018 genel seçimlerinde, 2019 yerel seçimlerinde ve 2023 genel seçimlerde ittifak olarak seçime katılmıştık. Şu an üç seçim deneyimi olan bir siyasi parti olarak, bu kez kendi partimiz ve adaylarımızla 31 Mart 2024 yerel seçimlere seçime katılacağız.

     Seçim süreçlerinin ve seçim gününün ne kadar zorlu süreçler olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu seçim kamuoyunda İYİ PARTİ’nin yerini ve konumunu daha iyi kavranması açısından da önemli bir seçim olacak.

 

“GAZİEMİR’İN SORUNLARINI KATLIMCILIK İLKESİYLE ÇÖZECEĞİZ”

 

- Gaziemir'i son üç dönemdir CHP'li belediye başkanları tarafından yönetildi. Öncesinde de Ak Partili belediye başkanı yönetmişti. Son 20 yıllık bir süreç. Bu süreci nasıl değerlendirirsiniz?

 

S.D.:  Daha önce belediye başkanı olarak görev yapan tüm başkanlarıma emekleri için öncelikle çok teşekkür ediyorum.

     Gaziemir merkeze (İzmir metropolüne) bağlı ancak, merkeze oranla da en son gelişen ilçemiz. Bu bizim için bir yerde de şanstı! Ancak bu şansı doğrusunu söylemek gerekirse ilçe yöneticilerince yeterince kavranılamadı ve yönetilemedi.  İktidar partisi, Ankara ve İstanbul’a ve belediyelerine yaptığı destekleri maalesef İzmir’imize yapmadı. Dolayısıyla Gaziemir’de bundan nasibini aldı!

- İyi Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı olarak kazandığınızda sizin farkınız ne olacak. Projeleriniz neler?

 

S.D.:  Bizim baştan beri söylediğimiz, bir ‘çıkarım’ var! Biz geldiğimizde; Gaziemir’de uzlaşma olacak ve ortak akıl ile ilçemiz yönetilecek. Peki nasıl olacak bu?! Bakın bizim belediye başkanlığımız döneminde her ay siyasi parti ilçe başkanlarımızla birlikte toplantı yapacağız. Sorun ve çözümleri birlikte belirleyeceğiz. Her ay muhtarlarımız ile toplantı yapacağız sorun ve çözümleri birlikte belirleyeceğiz. Dolayısıyla katılımcılık ilkesinin ve kültürünün benimsenmesiyle sorunlar birlikte belirlenecek, çözümler birlikte üretilecek.

 

“HANE EKONOMİLERİNE, AÇACAĞIMIZ MAHALLE KREŞLERİ İLE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

 

     Allah nasip eder Gaziemir’in belediye başkanı olduğumda;

     Öncelikle Gaziemirli çocuklar daha mutlu olacak. 10 yaşına kadar her çocuğumuza 1 yıl ücretsiz yüzme kursu vereceğiz. (Çocuklarımızın bedensel gelişiminde, özgüven ve zihinsel gelişiminde sporun özellikle de yüzme sporunun öğrenilmesinde çok büyük önemi vardır.)

     Gaziemirli ⁠gençler daha mutlu olacak. 17 yaşına kadar gençlerimize 1 yıl ücretsiz yabancı dil kursu vereceğiz. (Gençlerimizin hiç olmaz ise bir yabancı dil öğrenmesi onların yarınlarını kurmasında, onlara kariyerinde ve iş hayatında çok önemli katkı sağlayacaktır.)

     Gaziemirli ⁠kadınlarımız daha mutlu olacak. Çocukları olduğu için çalışamayan kadınlarımızın iş hayatına yeniden katılması adına, aile ekonomilerine rafah katmak adına Mahalle Kreşleri açacağız. Belediyemizin bünyesinde hizmet verecek olan bu kreşlerden Gaziemir’de ikamet eden ailelerimiz çok cuzi (çok düşük) fiyatlarla yararlanacak. İhtiyaç sahibi bir haneye yürürlükteki kanun ve yönetmelikler nedeniyle bir asgari ücret (nakdi) yardımı yapmak mümkün değil. Ancak mahalle kreşleri yardımı ve imkanlarıyla onların hane bütçelerine pekala olumlu katkı sağlayabiliriz. Bugün anne, baba çalışan ailelerde küçük çocukların bakımı için neredeyse bir asgari ücret kreş ücreti ödemek durumunda kalabiliyor. İşte belediyenin mahallelerde açacakları kreşlerle ailenin bu öz kaynağı o hanede kalmış olacak. 

     ⁠Yaş almış büyüklerimiz daha mutlu olacak. Ben o grubumuzu yaşlılar olarak değil, büyüklerimiz olarak nitelendirmeyi tercih ediyorum. Onlar bizi bu yaşa getiren atalarımdan yadigar hayatta olan son büyüklerimizdir. Onun içinde çok değerlidir. Bizler üzerinde büyük hakları ve emekleri vardır. İhtiyaç sahibi büyüklerimiz, yalnızca hasta ve yatağa bağlı olduğu zaman değil, yaşamın her anında belediyemizden destek  alabilecekler. Büyüklerimize özel düzenleyeceğimiz kültür, sanat, gezi vb. organizasyonlarla onları yaşamda tutacağız. Büyüklerimizin gündelik hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atacağız.

     Gaziemirliler daha mutlu olacak. Gaziemir’imizin en önemli sorunlarının başında yer alan otopark sorunu, trafik sorunu, kapalı pazaryerleri sorunu, mezarlık sorunu, ve sokak hayvanları sorunları gelmektedir. Bu sorunları ortadan kaldıracak projelerimiz olacak.

     Örneğin otopark sorununu, halen hizmet veren  merkez (Çarşamba Pazarı) kapalı pazar yerlerimizi yeniden ele alacağız. Buraya katlı otopark yapacağız. Giriş katı yine pazaryeri olarak kullanılacak. Üst katlar ise otopark olarak değerlendirilecek. İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile görüşüp otobüs güzergahlarının kulandığı yolları genişleteceğiz. Sahipsiz sokak hayvanlarımız için can dostlarımızın tüm ihtiyaçların karşılandığı, bakıldığı bir barınak yapacağız.

 

“GAZİEMİR HALKI KENDİNE DAYATILANI DEĞİL, GAZİEMİR’E HAYRI DOKUNACAK BİRİNİ BELEDİYE BAŞKANINI SEÇECEK.”

 

-- Son olarak 31 Mart 2024 yerel seçimleriyle ilgili Gaziemir seçmenine mesajınız ne?

 

S.D.:  Gaziemir tarihi bir seçime daha giriyor. Bu seçim diğer seçimlere oranla bu kez çok daha farklı bir seçim olacak.

     Gaziemir halkı son 22 yıldan beri; Ya onu, ya da diğerini seçmek zorunda bırakıldı hep! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde artık Gaziemir halkı bu dayatmaya göre mecbur olmadığı bir seçim yaşayacak. Gaziemir halkımıza şu mesajı vermek istiyorum; Artık “O’nu, yada diğerini” seçmeye mecbur değilsiniz! Sizce toplum yararına çalışacağına inandığınız adayı seçmelisiniz. Gaziemir’imiz hayrına projeleri olan adayı seçmelisiniz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına başlayan Gaziemir’imizi hakkı olan seviyeye çıkarabilecek adayı seçmelisiniz. Sonuçta bu son seçim değil ve biz yalnızca bir belediye başkanı seçeceğiz. Şimdiden tüm aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.  İYİ olan kazansın, Gaziemir kazansın, İzmir kazansın.

 

Yerel Haberci: Verdiğiniz yanıtlar için çok teşekkür ederiz. Seçim süreci içinde kolay gelsin!

 

İyi Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Sedat Dağ: Çok teşekkür ederim.

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin