LONDRA MODASINDA İZMİR RÜZGARI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

LONDRA MODASINDA İZMİR RÜZGARI

Facebook'ta paylaş
02/02/2024 , 13:35:10

İzmir Ticaret Odası, kentin gelinlik, damatlık ve abiye kıyafet üreticilerini Londra’daki alıcılarla buluşturdu. T.C. Ticaret Bakanlığı desteğiyle Londra’ya giden firmalar İzmir modasını İngiltere pazarına getirdi. Avrupa’nın en büyük gelinlik imalatçılarından biri olan Türkiye’nin, 1 milyar doların üzerinde gelinlik ihracatı yaptığını ve bunun büyük bölümünün İzmir’den olduğunu vurgulayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Gelinlik, Damatlık ve Abiye UR-GE Projesi ile İzmir’in “Gelinliğin Başkenti” kimliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

28 İZMİRLİ FİRMA KATILDI

T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile İzmir Ticaret Odası tarafından yürütülen Gelinlik Damatlık ve Abiye URGE Projesi kapsamında, 23-26 Ocak 2024 tarihlerinde Londra’da düzenlenen yurtdışı pazarlama ve ikili iş görüşmeleri faaliyetine toplam 28 firma ile katılım sağlandı.

 

İZMİRLİ FİRMALAR FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Ticari heyet öncelikle Londra Ticaret Müşaviri Abdurrahman Deniz ile T.C. Londra Büyükelçiliği’nde bir araya geldi. İzmirli firmalar daha sonra Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Vehbi Keleş ile buluştu. Görüşmelerde sektör ve İzmirli firmaların faaliyetleri ile ilgili bilgi verildi. İngiltere pazarı ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

 

52 İNGİLİZ FİRMA İLE 300’DEN FAZLA GÖRÜŞME

Ziyaret kapsamında, 28 firmadan oluşan ticari heyet, İngiliz alıcı firmalar ve tasarımcılar ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. 52 İngiliz firmanın katılım sağladığı organizasyonda 300’den fazla ikili görüşme yapıldı.

 

ÖZGENER: 1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE İHRACAT

Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük gelinlik imalatçılarından biri olduğunu vurgulayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Sektörde ağırlıklı olarak KOBİ’lerden oluşan üreticiler bulunuyor ve bu üreticilerin yaklaşık olarak yüzde 70’i kentimizde faaliyet gösteriyor. Ülkemiz, uzun yıllardır gelinlik ve abiyede önemli bir tedarikçi konumunda ve yaklaşık 1 milyar doların üzerinde gelinlik ihracatı yapıyor. Bu anlamda Fransa, İtalya, İspanya gibi modada öncü olan ülkeler ile üretim ve tasarım kalitesi açısından yarışacak kapasitedeyiz” dedi.

 

ÖZGENER: GELİNLİĞİN BAŞKENTİ İZMİR

Gelinlik, Damatlık ve Abiye üreticilerine yönelik olarak T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazanan 3. Gelinlik, Damatlık ve Abiye UR-GE Projesini yürüttüklerini ifade eden Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: “Projemiz İzmir’in “Gelinliğin Başkenti” kimliğini güçlendirmeyi, kent merkezinde kümelenen çok sayıda üyemize ve sektörünün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.”

 

SALKIM: İŞBİRLİKLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ

Londra’dan çok olumlu görüşmelerle döndüklerini ifade eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Salkım, “Organizasyonun ardından ikili iş görüşmelerine katılan ve görüşmelere davet edilen İngiliz alıcıların listeleri ve iletişim bilgileri daha sonra da irtibata geçebilmeleri için heyet ile paylaşıldı. Londra faaliyetine ilişkin rapor ve değerlendirmeler T.C. Ticaret Bakanlığı’na iletildi. Firmalarımızın ikili görüşmeler sonucu tanıştıkları İngiliz alıcılar ile iş birliklerinin ilerleyişini takip ediyor olacağız” dedi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin