Soyer, “Kur korumalı değil emek korumalı yerel yönetim anlayışı ile çalışıyoruz”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

Soyer, “Kur korumalı değil emek korumalı yerel yönetim anlayışı ile çalışıyoruz”

Facebook'ta paylaş
23/01/2024 , 20:00:56

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye bünyesindeki memurları kapsayan toplu sözleşme ile İZELMAN, İZENERJİ, İZFAŞ çalışanlarının maaşlarında iyileştirme sağlayan ek protokolleri imzaladı. İşçi ve memurun hakkını savunmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Biz kur korumalı mevduat hesabı ile değil emek korumalı yerel yönetim anlayışı ile çalışıyoruz. Emekçiler mağdur olmasın, enflasyon altında ezilmesin, bir nefes alsınlar istiyoruz. Bu aynı zamanda adalet ve demokrasi mücadelesi” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önce 6 bin 114 kamu çalışanını ilgilendiren toplu sözleşmeyi ardından İZELMAN, İZENERJİ, İZFAŞ bünyesinde çalışan 19 bin 855 işçiyi ilgilendiren ücretleri iyileştirmeye yönelik ek protokolü imzaladı.

Çok daha güzel günlerde çok daha iyisini yapacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’ye örnek bir adım attıklarını belirterek, “Hiç kuşkunuz olmasın daha iyisini yapacağız. İki nedenle daha iyisini yapacağız. Birincisi emeğin hakkını vermek için ikincisi İzmirliler bunu hak ettiği için. Siz eğer yaptığınız işi gerçekten iç huzuru ile yaparsanız, sevgiyle yaparsanız o zaman bu şehirde yaşayan insanlar daha mutlu olacaklar. Bu bizim asli görevimizdir. Asla şaşmayacağız. Asıl olan demokrasi, adalet, hukukun üstünlüğü, emek mücadelesidir. Bu mücadelenin çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Eğer bir ülkede demokrasi tırpanlanmışsa, azaltılmışsa, erdemleri, değerleri yok sayılmışsa bilin ki en yüksek enflasyon oranlarıyla, derin yoksulluklarla yüzleşmeye devam edeceğiz. Bu hikayeyi değiştirmenin yolu demokrasi mücadelesinden geçer. Demokrasinin olduğu yerde o ülkenin ürettiği refahı adil bir biçimde paylaştırırsınız. Demokrasi yoksa sadece bir zümrenin refahı büyür, büyük çoğunluk büyük yoksulluklar yaşar. Asıl olan demokrasi mücadelesidir. Nasıl İzmir Türkiye’nin lokomotifiyse, İzmir Büyükşehir Belediyesi demokrasi mücadelesinin de lokomotifi olmaya devam edecek. Çok daha güzel günlerde çok daha iyisini yapacağımızı göreceksiniz” diye konuştu.

Bu yürek size feda olsun
İZENERJİ, İZELMAN ve İZULAŞ’a bağlı personelin ücretlerini ek protokolle iyileştirdiklerini belirten Başkan Soyer, “Bu aslında çok sembolik bir şey.  Hayatınızı çok fazla değiştirmeyecek. Ancak çok kıymetli. Bütün yerel yönetimlere İzmir’den ses veriyoruz. Emekçiler mağdur olmasın, enflasyon altında ezilmesin, bir nefes alsınlar. Şunu çok iyi biliyoruz. Mesele sadece ekonomik değil. Bu aynı zamanda adalet ve demokrasi mücadelesi. Kur korumalı mevduat milyonları olanları, zenginleri koruyor. Biz ne yapıyoruz? Biz kur korumalı mevzuat hesabı değil emek korumalı yerel yönetim anlayışı ile çalışıyoruz.  Aramızdaki fark; hakkın, hukukun üzerine kurulu, emeğin hakkını vermeye dayanan demokratik bir yerel yönetim anlayışı. Kimse enseyi karartmasın. Bugün burada bulunan sizler sadece İzmir için değil tüm Türkiye için kıymetlisiniz. Bu yürek size feda olsun. Helal olsun size” dedi.

Belediyelerimizde bu işleri yapmak çok kolay değil
Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ise, “Halkçı ve demokrat belediyecilik anlayışını savunan belediye başkanları halkını, kentini ve belediye emekçilerini görüyor. Demokrasiden, emekten ve adaletten yana duran, bu politikaları savunan, kent halkıyla kamusal hizmet anlayışıyla bütünleştirmiş siyasal anlayışın ve adayların yanında olacağız. Örgütlü güçler bugünlerde devreye girmeli” diye konuştu. Tüm Bel–Sen 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş de, “Elini taşın altına koymaktan çekinmeyen, her dönem sınırların üzerinde özgür demokratik sözleşmeler imzalayarak sendikal mücadelemize güç veren Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz” dedi.  

Tunç Başkan bizim yol arkadaşımız
8 ay önce toplu sözleşme imzaladıklarını halaylar çektiklerini ifade eden DİSK/Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Bugün emeğimizin karşılığı için imzasını ortaya koyan Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum. 8 ay önce tören yaptık şimdi iyileştirme yapıyoruz. Bu ülkenin karanlığa değil emekçi halklarına hizmet eden belediye başkanlarına ihtiyacı var. Biz onlara yol arkadaşı diyoruz. Tunç Başkan da bizim yol arkadaşımız emekten yana olan başkanımızdır. Emekten yana imza attığı için sağ olsun, var olsun. Yolumuz uzun.  Karanlık bir dönemdeyiz ancak birlik, beraberlik ve aydınlık yüzünüzle ülkeyi hep birlikte aydınlığa çıkaracağız” şeklinde konuştu. 

Biz “tuncuz” dağları deleriz
İzmir’de sadece kenti yöneten değil kentin tüm sorunlarıyla sahiplenen başkanlar istediklerini dile getiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Zehirli gemileri kentimizden gönderip, karşı gelen başkanlar istiyoruz. Biz DİSK olarak insanca yaşamak istiyoruz. O yüzden sadece toplu sözleşme yapan başkanlar değil bu kentin en ufak sorunundan en büyük sorununa karşı yan yana duran başkan istiyoruz. Biz yolda bulduklarımızı yola çıktıklarımızla değişmeyiz. Yolunuz açık olsun. Biz ‘tuncuz’ dağları deleriz” ifadelerini kullandı. 

Ek protokol ve toplu sözleşme neyi kapsıyor? 
2024 Ocak itibariyle yüzde 38,56 zamlı ücret iyileştirmesinin üzerine 1 Şubat 2024’ten geçerli olmak üzere yüzde 11,5 iyileştirme yapılmış oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU, ESHOT Genel Müdürlüğü’nde çalışan 6 bin 114 kamu emekçisi ile 01.01.2024 ile 31.03.2024 tarihleri arasını kapsayan sözleşmeye göre sosyal denge tazminatı 8816,25 TL’den yüzde 59 artışla 14 bin TL’ye, Mart ayında ödenen bahar ikramiyesi 2703,65 TL’den yüzde 67 artışla 4500 TL’ye, Ocak ve Mart ayında Halkın Bakkalı ödemesi ise 500 TL’den yüzde 100 artışla bin TL’ye çıktı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin