EÜ'den “Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konseyi Toplantısı”
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EĞİTİM

EÜ'den “Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konseyi Toplantısı”

Facebook'ta paylaş
30/11/2023 , 15:05:06

Türkiye’deki devlet ve özel üniversitelerin ziraat, orman ve su ürünleri fakültelerinin dekanlarından oluşan Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konseyi, Ege Üniversitesinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Ziraat, orman ve su ürünleri fakültelerinin geleceğine yönelik politika ve stratejileri belirlemek, sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla düzenlenen “Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konseyi Toplantısı” Konsey Başkanı ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığında yapıldı.

Üniversitelerarası Kurul tarafından kısa bir süre önce “Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konseyi” başkanı olarak seçilen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın riyasetinde yüz yüze yapılan toplantıda; ziraat, orman ve su ürünleri disiplinlerinin eğitim öğretim kalitesi, araştırma geliştirme altyapısı, anabilim dallarının kurulması, müfredat güncellemeleri, alana yönelik ulusal ve uluslararası akademik durum masaya yatırıldı.

Ege Üniversitesi Yeni Senato salonunda yapılan toplantıya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Üniversitelerarası Kurul Genel Sekreteri Prof. Dr. Abdulkerim Çalışkan,  EÜ Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün ve EÜ Su Ürünleri Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu’nun yanı sıra devlet ve özel üniversitelerin ziraat, orman ve su ürünleri fakültelerinin dekanları ile Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratları katıldı.

“Ülkemizin tarım ve orman politikalarına katkı sunmak istiyoruz”

Toplantının açılışında konuşan Konsey Başkanı ve Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak;  Üniversitemizde konsey üyelerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Özellikle pandemi döneminde tarımın, orman ve su ürünlerinin değeri bir kez daha anlaşıldı. Kurulumuzun toplantılarından çıkan raporları YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar aracılığı ile Tarım ve Orman Bakanlığımıza sunarak bu alanlarda ülkemizin politikalarına katkı sunmayı hedefliyoruz. 12. Kalkınma Planı doğrultusunda, öncelikli alanlarda Ar-Ge çalışmaları ve üniversite-sanayi iş birliği projeleri geliştirmemiz gerekiyor. Biz, Ege Üniversitesi olarak Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile Türkiye’de ilk olarak çift diploma programı yönetiyoruz. Bizlerin katkısına ihtiyaç duyan gönül coğrafyamıza ve diğer dünya ülkelerine açılım sağlıyoruz. YÖK’ün uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda ziraat, orman ve su ürünleri alanlarında yurt dışındaki üniversiteler ile ortak çalışmalar gerçekleştirmenin faydalı olacağına inanıyorum” dedi. 

Konsey olarak devletin ilgili kurumları ile uyum içerisinde çalışmayı hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Budak, “Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Konseyi olarak Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitelerarası Kurul ile iş birliği içerisinde çalışmamız; Tarım ve Orman Bakanlığımız ile yakın temasta olmamız gerekiyor. Ülkemizin kaynaklarını koruyup artıracak gelecek nesilleri yetiştirmenin sorumluluğu da bizlerin elinde. Hem Yükseköğretim Kurulumuza hem de Tarım ve Orman Bakanlığımıza katkı sunmak; aynı zamanda tecrübelerimizi paylaşmak istiyoruz. Kurumlar arası tecrübe paylaşımı yapmamız Ülkemiz için de oldukça önemli. Konseyimizin çalışmalarıyla ülkemizin öncelikli hedeflerine önemli katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.

 Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Genel Sekreteri Prof. Dr. Abdulkerim Çalışkan “Prof. Dr. Necdet Budak Hocamız Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Konseyine kısa bir süre önce başkan olarak seçildi. Üniversitelerarası Kurul bünyesinde hizmet veren konseyin, bu disiplinlere ilişkin eğitim-öğretim, araştırma geliştirme, sektörlerin durumu ile ilgili önemli çalışmalara imza atacağına inanıyoruz. Ev sahipliği dolayısıyla Rektör Hocamıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 ÜAK’ın faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Çalışkan, “Üniversitelerarası Kurul, 1946’dan itibaren faaliyet gösteren bir üst kuruldur. 2547 Sayılı Kanunda adı geçen iki temel üst kuruldan biridir. Üniversitelerarası Kurul; doçentlik süreçleri, denklik ve etik inceleme süreçleri ile ilgilenir. ÜAK olarak bilimsel ürünlerin etik kurallara uygunluğunu araştırıyoruz. Sosyal Bilimler, Tıp- Sağlık Bilimleri, Ziraat- Orman ve Su Ürünleri, Fen-Teknik Bilimleri, Sanat Dalları Eğitim Konseyi olmak üzere 5 konseyimiz;  Mevzuat, Eğitim, Yurtdışında Alınan Akademik Unvanların Denkliğini İnceleme, Doçentlik, Mesleki Unvanları Belirleme Komisyonu olmak üzere 5 komisyonumuz var” dedi.

Prof. Dr. Çalışkan, toplantıda gerçekleştirdiği sunumunda doçentlik süreçlerinde değişen kriterlerden bahsetti. 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin