Yol yapmakla görevli başkan, yollar yapılsın diye imza kampanyası başlattı.
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

Yol yapmakla görevli başkan, yollar yapılsın diye imza kampanyası başlattı.

Facebook'ta paylaş
16/10/2023 , 12:12:26

Kamuoyunda yaptığı ilginç paylaşımlarla gündeme gelen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda bu kez kişisel beğeni sayfasında yaptığı paylaşımla dikkat çekti.

 

Halil Arda yaptığı paylaşımda Sarnıç’ta Gediz Elektrik tarafından geçtiğimiz aylarda elektrik kablolarının yer alına alınmasıyla ilgili başlayan çalışmaların ardından bozulan yollardan şikayetini dile getirdi. Arda bozulan yolların elektrik idaresi tarafından yapılması gerektiği gibi ilginç bir savı ortaya koyarken bunun için bir de imza kampanyası başlattıklarını ilan etti. Arda paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “Sarnıç bölgemizde, GDZ Elektrik tarafından elektrik kablolarının yer altına alınması sonucu bozulan yollarının yenilenmesi için vatandaşlarımız ile birlikte imza kampanyası başlattık. Yaklaşık 5 ay önce başlayan çalışmaların ardından yollarımızın büyük kısmı yenilenmedi. Yenilenenler yollar ise işin ehli olmayan kişiler tarafından kot kuralları gözetilmeksizin kilit parke ile kaplanması sebebiyle kullanılmaz durumda. Yazın bozuk yollardan kalkan tozla sınanan vatandaşlarımız kış öncesi de su baskını tehlikesiyle karşı karşıya. Buradan bir kez daha GDZ Elektrik’e çağrı yapıyoruz; “Bozduğunuz yollarımızı yapın!”

 

Arda’nın bu paylaşımı ilçe ve bölge sakinleri tarafından trajikomik bir yaklaşım olarak değerlendirildi. Yönetmelik gereği yapacağı çalışmalar sırasında kazı izni alan elektrik idaresi bu iş için her türlü harçtan muaf tutuluyor. Bu gibi durumlarda iş bitiminin ardından ilgili ve yetkili ilçe belediyesi yada büyükşehir belediyesi ekipleri söz konusu yolda gerekli olan çalışmaları yerine getirmek yada getirtmekle yükümlü.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın sosyal medyadan yaptığı paylaşıma ilk tepki Gaziemir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’dan geldi. Atmaca yaptığı paylaşımda “Aday olma umudunu kaybeden Halil Arda , şimdiden sade vatandaş gibi imza toplamaya çıkmış.

Oldu olacak CİMER ‘e de yazsaydın bari” ifadesiyle konuyu ironik bir yaklaşımla değerlendirdi.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın, yapılan çalışmalar sonrasında bozulan yolların yapılmasını Gediz Elektrik’te istemesine Sarnıç’ta oturan vatandaşlar tepkiyle karşıladı.

 

Halil Arda’nın sosyal hesabındaki paylaşıma yorum yapan vatandaşlar Gaziemir Belediye Başkanı’nın tutumunu eleştirdi. Nur Elmas Nazıroğlu adlı takipçi yaptığı yorumda belediyenin elini taşının altına koyup, kış gelmeden bir an önce yolları yapması gerektiğini ifade etti. Mustafa Aras’ta paylaşımında “Başkan şaka gibisiniz” yorumu ile Gaziemir belediye başkanına tepki gösterdi. Merdoğan Eşmeli adlı takipçi ise “Belediyenin sorumlu olduğu köstebek yuvası gibi yollar içinde imza kampanyası başlatın” diyerek ironik tepki verdi.

 

Yaptığı sosyal paylaşımlarla bölge halkının görüşlerini yansıtan “Sarnıç’ın Sesi Yerel Dijital Gazetesi” facebook grubunda yapılan yorumlarda Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın paylaşımı adeta eleştiri yağmuruna tutuldu. Site yöneticisi Kamber Elmas’ta yaptığı paylaşımda “Aylardır sesimizi duyurmaya çalıştık hiç bir çalışma yapılmadı şimdi bu neyin çalışması neyin imzası vatandaşı kullanıp iş yapmakta nedir bir belediye sorumlu olduğu ilçenin sorunlarını çözemeyecek kadar aciz'se görevinden istifa etmeli” ifadelerini kullandı.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda 28 Eylül’de yaptığı paylaşımda yer verdiği fotoğrafta kullandığı ifadelerde ayrı bir ironi içermekteydi. Arda ciddi bir yüz ifadesi ile cep telefonu ile yaptığı hareketi içeren fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşırken mizahi bir yaklaşımla şu ifadeleri kullanmıştı; “Belediyecilik ciddiyet ister”!

 

VATANDAŞIN TEPKİSİ SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLARA BÖYLE YANSIDI

 

(Facebook / Belediye Başkanı Halil Arda sayfası)

 

Nur Elmas Nazıroğlu

Tedaş bunu yapmayacaktı. Yarım bırakacaktı keşke hiç başlamasalardı.  Bu halka revamıdır Sarnıç 20 yıl öncesine geriye döndürüldü. Halil İbrahim Şenol zamanında Sarnıç’a katkıları çok olan başkanımız  Abdurrahim Nursoy’unda özellikle çok büyük katkıları ile Sarnıç’ı Sarnıç yaptılar. Özellikle yolları. Bisiklet yollarını. Şu anda on tık onları aşmanız gerekirken neden bizleri 20 yıl geriye gitmemize müsaade ettiniz. Prosedür neyse halk bunu anlamaz. Hizmeti belediyeden bekler. Bunu siz daha iyi biliyorsunuz. Yapılması gereken neyse gerekiyorsa! yaptığınız bazı sokakları caddeleri biliyoruz. Elinizi taşın altına koyup halledeceksiniz. Bizi de bu mağduriyetten kurtaracaksınız. Neyi bekliyorsunuz artık. Kış geldi. Yağmurlar yağdı yağacak.

 

Mustafa Aras

Başkan şaka gibisiniz... seçim yaklaşıyor parti inş. Sizi aday göstermez...

 

Merdoğan Eşmeli

Belediyenin sorumlu olduğu köstebek yuvası gibi yollar içinde imza kampanyası başlatın. 

 

Veli Kadıpınar

Cok erken müdahale ediyorsunuz başkanım göreve anında tepki vermekte harikasınız.ciğerimiz söküldü yollar diye diye şaka gibisiniz yapmayın ALLAH AŞKINA DALGA GEÇMEYİN BİZİMLE.

 

Ali Bilge Gülsever

Baktın yapmıyolar kazdırmasaydın hemen üstünzden atın topu başkalarına

 

Aysun Acar Kart

Şikayet dilekçesi ile başvurdum. Dilekçemi yok ettiler.

 

(Facebook / Sarnıç’ın Sesi. Yerel Dijital Gazetesi)

 

Kamber Elmas

Aylardır sesimizi duyurmaya çalıştık hiç bir çalışma yapılmadı şimdi bu neyin çalışması neyin imzası vatandaşı kullanıp iş yapmakta nedir bir belediye sorumlu olduğu ilçenin sorunlarını çözemeyecek kadar aciz'se görevinden istifa etmeli. Aylardır vatandaşı mağdur eden bu çalışmalar şimdi neye göre kime göre düzeltilecek ve mağduriyet ortadan nasıl kalkacak. Sayın başkan herkes ilerlerken biz geriliyoruz. Geçen yıl seçime kadar tüm yolların yenilenme çalışmasının biteceğinin sözünü vermiştiniz. Bırakın yolların bitmesini, Sarnıç için vatandaşın genel anlamda faydalanacağı bir park yapıldı. Onu da sponsor aracılığı ile yapıldı. Daha söylenecek söz bulamıyorum.

 

Kubilay Devrim

Laf olsun torba dolsun diye gösteriş...Yazıklar olsun...

Remzi Aydoğan

Başkan bizleri şaşırttı. Bir yapıcılık görmedik geldiklerinden bu yana… verin sadece yıksınlar…

 

Türker Küpcük

Trajikomik bir durum. Yol tamirat bedelleri daha kazı başlamadan ilgili belediyenin hesabına (7 metrelik yollarda ilçe belediyesine, üzerindeki cadde ve sokaklarda Büyükşehir Belediyesine)kazı yapan kuruluş tarafından yatırılıyor. İş bitiminde ilgili belediye gereğini yapması gerekiyor.

Yasa gereği muaf kuruluşların ödeme yapması söz konusu olmadığı durumlarda ilgili belediye bu işleri yasa gereği derhâl yerine getirmesi gerekiyor zaten. Bunun için bir başkasının olurunu beklemesi gerekmiyor. Kenti yönetenlerin en iyi yaptığı işin bahane üretimi olmadığını düşünüyorum.

 

Uğur İnan Atmaca / Facebook / Kişisel Sosyal Medya paylaşımı

Aday olma umudunu kaybeden Halil Arda, şimdiden sade vatandaş gibi imza toplamaya çıkmış.

Oldu olacak CİMER ‘e de yazsaydın bari.

 

karacan
18/10/2023 , 13:30:22
bozulan yollar
İnsanllarla resmen alay eden bir başkan hizmet zaten yok imza toplamaya çıkmış.Park yapmış insanlara 8 milyona mal oldu diyor diğer taraftan sponsor aracılığı ile yapıldı deniyor.Kim neye nasıl inanacak.Vatamdaş bunları görüp yerelde hizmet alacacağı adaya oy vermeli özellikle sarnıç gözden çıkarılmış

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin