Turistler, Agora Ören Yeri’ndeki tarihe yakından tanıklık edecek
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
İZMİR FUARI / TURİZM

Turistler, Agora Ören Yeri’ndeki tarihe yakından tanıklık edecek

Facebook'ta paylaş
07/10/2023 , 12:29:41

İzmir Büyükşehir Belediyesi Antik Smyrna (İzmir) Agorası’ındaki 700 metrelik gezi yolu güzergahını 6 milyon 300 bin liralık yatırımla tamamladı. Yerli ve yabancı turistler artık ören yerindeki Mozaikli Salon ve Batı Partiko gibi alanlara daha rahat erişebilecek ve eserlere daha yakından tanıklık edebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, onlarca medeniyete ev sahipliği yapan köklü tarihi gün yüzüne çıkarabilmek için arkeolojik kazı alanlarına desteğini sürdürürken bir yandan da tarihi yapıların gezi yolu güzergahlarına kadar pek çok önemli çalışmaya imza atıyor. Son olarak Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı, tarihi dokuyu bozmadan “Agora Ören Yeri”ni çekim merkezi haline getirmek için 700 metrelik gezi güzergahını tamamladı. Tarihi bölgeye can suyu olacak projeyle yerli ve yabancı turistler, Agora Ören Yeri’nde yer alan ancak yakından göremediği bazı tarihi kalıntılara yakından tanıklık edecek.

Aydınlatma da yapıldı
Geçmişi geleceğe taşımak adına yaptıkları gezi yolu güzergahı projesiyle yerli, yabancı ve engelli vatandaşların gezebilecekleri bir alan yarattıklarını dile getiren Tarihi Yapılar Şube Müdürü Can Yıldızhan, “Tarihi dokuyu bozmadan, kazı alanının güvenliğini ve gezilebilirliğini arttıracak gezi yolu güzergahımızı tamamladık. Böylece yerli ve yabancı turistler daha önce yakından görmedikleri tarihi dokuya daha rahat erişebilecekler. Yaklaşık 6 milyon 300 bin liraya mal olan projemizde seyir terasları ve gezi güzergahımızda bulunan eserlerin aydınlatmaları da yapıldı. Önceki güzergahta Agora Hamamı ve Sabatay Sevi Evi’nde yoğunluk oluyordu. Mozaikli Salon ve Batı Portiko’ya ziyaretler kısıtlıydı. Artık ziyaretçiler Ören Yeri’ndeki eserlere yakından tanıklık edebilecek” dedi.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin