AHİ EVRAN GELENEĞİ GAZİEMİR’DE YAŞATILDI
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EKONOMİ

AHİ EVRAN GELENEĞİ GAZİEMİR’DE YAŞATILDI

Facebook'ta paylaş
İzmir Esnaf Odaları Birliği ve Gaziemir Esnaf Odası işbirliğinde gerçekleştirilen Ahi Evran Anma Etkinlikleri yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
21/09/2017 , 09:04:10

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen’in ev sahipliğinde 30 Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Oda Başkanvekili Adem Balkaya’nın komite başkanlığını üstlendiği etkinliğe, ilçe esnafların duayeni olarak kabul edilen Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Taşkın ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol katılımlarıyla destek verdi.

Oda Başkanı Süleyman Beyen’in açılış konuşmasıyla başlayan Ahilik Haftası etkinliklerinin Gaziemir bölümünde konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol “Şehir merkezlerine inşa edilen alışveriş merkezleriyle esnafımız çok zor koşullarda adeta yaşam savaşı veriyor. Küçük esnafımızın ayakta kalabilmesi için alışveriş merkezlerinin şehir dışına taşınması gerektiğine inanıyorum. Her zaman esnaf kardeşlerimizin yanındayım, üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım” dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’da yaptığı konuşmada esnafların yaşamdaki rolünün değişmediğini ifade ederek “Ahi Evran esnaf teşkilatlanmasının yüz yıllar öncesindeki başlangıcıdır. Ahilik kapıdan aç giren kişi tok gönderen bir felsefedir. Esnaflarımız bu anlayışın günümüz temsilcileridir. Bugünün kent yaşamında alışveriş alışkanlıklarımız değişime uğrasa da, esnafın yaşamımızdaki rolü hiçbir zaman bitmez. Sabah kalkıp dışarı çıktığımızda sıcak ekmeği aldığımız yer fırıncıdır. Bakkalımızdır, traşımızı olduğumuz berberimizdir, çayımızı yudumladığımız kahvecimizdir. Esnaf ve sanatkarlarımız yaşamımızın vazgeçilmezidir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından meslek lisesi öğrencilerinin Ahi Evran kuşak töreni canlandırmaları, cansız mankenlerin sergilediği meslekler ve Mehter ekibini çaldığı marşlar ilgiyle izlendi.

Mehter eşliğinde esnafları ve Gaziemirlileri selamlayan katılımcılar hep birlikte Abdullah Arda Meydanı’nda unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin sergilendiği stantlar gezildi. Etkinlik çerçevesinde vatandaşlara tavuklu pilav ve lokma ikram edildi.  

 

Haber Yazarı

Haberci Adı: YHA

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28/03/2024 , 16:03:51
SİYASET
28/03/2024 , 15:56:21
SİYASET
28/03/2024 , 15:06:56
SİYASET
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin