KURULUŞ RESEPSİYONUNDA BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN ‘ALGI’ OLUŞTURMA MÜCADELESİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

KURULUŞ RESEPSİYONUNDA BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN ‘ALGI’ OLUŞTURMA MÜCADELESİ

Facebook'ta paylaş
12/09/2023 , 16:15:18

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde CHP’den belediye başkan adayı olmak isteyen aday adayları mücadelesi partinin Ankara’da yapılan 100.Yıl Kuruluş Resepsiyonu’na da yansıdı. Ekim  ayından toplanacak Kurultay öncesinde genel merkezde yapılan resepsiyona İzmir’den de yoğun katılım vardı.

 

Kurultay öncesi İzmir il delegasyonunun da ağırlık genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere CHP’de seçilen ilçe belediye başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na olan desteğini ortaya koyuyorlar. 16 Eylül’deki İzmir İl Kongresi’nde ilçelerden seçilen il delegasyonunda yer alan isimler arasından oluşacak kurultay delegeleri Ankara siyasetinde etkili olacak. Partide siyasette yükselmenin en önemli aşamalarından biri olarak görülen kurultay delegeliği için il delegeleri arasında ciddi bir mücadele ise devam ediyor.

 

Gaziemir’den seçilen il delegasyonunda ağırlık ise Umut Tekin’in kurultay delegeliğinden yana. Partinin uzun süre ilçe başkanlığını yürüten ve daha önce kurultay delegesi olarak yedek listeden Parti Meclisi’ne (PM’ye) girerek görev yapan Umut Tekin’in bir kez daha bu göreve talip olduğu ifade ediliyor.  

 

CHP’nin en üst karar organı olan ve belediye başkan adaylarının tespitinde onay makamı olan PM’de yer almak siyasiler için önemli bir avantaj oluşturuyor.

 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde partisinden Gaziemir belediye başkan adayı olmak isteyen aday adayları arasında Umut Tekin, Hakan Süvari, İlhan Özköse, İsmail Hakkı Özçelik, Abdurrahim Nursoy, Yüksel Demirsoy, Çağrı Şırlancı, Muzaffer Kapı ve halen Gaziemir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Halil Arda adı geçiyor.

 

Bir önceki seçimde CHP’den Gaziemir belediye başkan aday adayı olan Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari siyasi çalışmalarını Ankara’da yürüttüğü çeşitli temaslarla iddiasını sürdürürken; Bir kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı yönünde adı ağırlık kazanan Tunç Soyer’e ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu ile yakınlığı ile bilinen İlhan Özköse’de Gaziemir’de yarışa dahil olacağı iddia ediliyor.

 

Görevi devrettiği son ilçe kongresinden günümüze CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ile siyasi yakınlığı ile bilinen Umut Tekin’in, gerek ilçe kongre delegelerinin tespitinde, gerekse ilçe yönetimi ve il delegasyonun tespitinde ağırlığı olduğu biliniyor. Partisinden ilk kez Gaziemir’de belediye başkan aday adayı olacak olan Tekin ise siyasi çalışmasında ağırlığı kurultay delegeliği ve PM üyeliği üzerinden yürütüyor. Partisinin 100. Kuruluş yıldönümünde genel merkezde olan Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere genel merkez yöneticileri ve milletvekilleriyle çekildiği fotoğrafları sosyal medyada kamuoyu ile paylaştı.

 

2019 yerel seçimlerinde CHP’den Gaziemir belediye başkan adayı olarak seçilen Halil Arda’da bir kez daha aday olmak istiyor. Kendisinin aday yapılması sürecinde etkili olan ve O’nun için kefil olduğunu ve bunun devam ettiğini Gaziemir ziyaretinde kamuoyuna açıklayan Özgür Özel genel başkan Kılıçdaoğlu’nun karşısında aday olması Arda’nın yeniden aday olma beklentisini riske etmiş görünüyor. 28 Mayıs seçimlerinin hemen ardından genel başkana destek vermek üzere soluğu Ankara’da alan Arda’nın aynı gün Özgür Özel’e olan bağlılığı sosyal medyaya yansıyan fotoğraf karelerinden de kamuoyuna yansımıştı. İlerleyen zamanda Özel ile olan yakınlığını gelişmelere bağlı olarak geri plana alan Arda bu kez CHP liderine yakın olduğu ileri sürülen Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ile yakın temasa geçti. Arda, son zamanlarda İBB meclis üyesi kardeşi üzerinden yapılan eleştiriler ve iddialarla adı gündemde olan Mahir Polat’a destek veren bir açıklamasını kamuoyunda paylaşmıştı.

 

Akçay Caddesi üzerindeki plan tadilatları ve son olarak Sarnıç’ta yapılan revizyon plan çalışmalarındaki tutumu ile tepki alan Halil Arda ayağının tozuyla katıldığı kuruluş resepsiyonunda istediği görüntüyü alamadı. Kılıçdaroğlu ile yan yana fotoğraf karesinde yer almayı isteyen Arda’nın bu arzusu karşılık bulamadı. Arda ve beraberindekiler CHP Genel Merkezi’nin önünden gökyüzüne bakan fotoğrafını sosyal medyadan paylaşmakla yetindiler. Ertesi günü Anıtkabir’deki törende de Kılıçdaroğlu’nun yanına yanaşamayan Arda ve ekibi bunun üzerine genel merkezde bir dizi ziyaret ve bunlardan elde ettikleri görüntülerle Gaziemir’e döndüler.  

balkanlar
13/09/2023 , 17:09:28
bşk adayı
benim tek adayım balgöç başakanı nursoydur gerisi tefaratuardır
CHP Lİ
13/09/2023 , 15:00:49
İşçi kardeş aç tavuk hikayesini bilirmisin sen O iş öyle kolay olsa
Belediye İşçisi
13/09/2023 , 09:19:21
Hodrimeydan
Benim tek adayım var oda sadık dinler.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin