KILIÇ'TAN ARDA'YA MEYDAN ELŞTİRİSİ: BECERİKSİZLİĞİN DİK ALASI!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SİYASET

KILIÇ'TAN ARDA'YA MEYDAN ELŞTİRİSİ: BECERİKSİZLİĞİN DİK ALASI!

Facebook'ta paylaş
09/08/2023 , 12:25:30

Gaziemir’de gündem; aylardır toz duman halde bırakılan ve şantiye sahasında yapılan çalışmaların son derece yetersiz olduğu ‘Meydan Düzenlemesi’.

          

Yerel Haberci tarafından da sık sık gündeme getirilen Gaziemir Meydanı Düzenleme Projesi tepki çekmeye devam ediyor. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve yönetiminin isteği ve yönlendirmesi doğrultusunda hazırlanan proje İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler daire Başkanlığı gözetiminde gerçekleştiriliyor. Meydana asılan bilgilendirme tabelasında Projenin bitiş tarihi 15 Ağustos 2023 olarak ilan edilse de şantiye sahasında çalışma yönünden deyim yerinde ise yaprak kımıldamıyor. Bu durum başta Gaziemir halkı olmak üzere bölge esnafı tarafından tepkiyle karşılanıyor.

 

Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Erdem Kılıç’ta yaptığı yazılı açıklama ile Gaziemir Meydan düzenlemesinin zamanlamasına, meydanı daraltan projeye ve inşaat sürecinin çok yavaş ilerlemesine tepki gösterdi. Gelinen son durum itibari ile bunun baş sorumlularının başta Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olduğunu ifade etti. Erdem “Bu durum iş bilmezliğin, beceriksizliğin dik alasıdır” dedi.

 

Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Erdem Kılıç yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi;

“Esnafın en çok iş yapacağı, Gaziemir halkının en çok zaman geçireceği yaz döneminde, insanların gözünün içine baka baka bu projeye başlamak iş bilmezliğin dik alasıdır. İşin uzmanlarına göre maksimum kırk beş günde bitmesi gereken projenin ihalesine, yüz seksen gün olarak çıkılmıştır. Buna rağmen 15 Ağustos’ta biteceği taahhüt edilen meydan projesi, bir bilinmezliğin içinde hiç bir açıklama yapılmaksızın ortada durmakta ve Gaziemir Meydanımız can çekişmektedir. ’Projenin tamamlanması durumunda esnaf mağdur olacak, Gaziemir halkının keyifle zaman geçireceği alan belediye eliyle yok edilecektir. Burada yapılmak istenen açık açık Gaziemir Meydanı’ndaki esnafın iş yapmasını engellemek ve belediyenin tadilat yapmış olduğu kendi kafelerine müşteri sağlamaktır. Proje başladığından beri moloz, taş ve toprak yığınlarının içinde meydanımızı kullanmak zorunda olan halkımızın ne mal ne de can güvenliği kalmamıştır. Can güvenliği demişken, kısa zaman önce kıymetli bir hemşerimizin başına gelen talihsiz olay durumun vahametini, özellikle çocuk ve yaşlılarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın nasıl bir tehlikeye maruz kalabileceklerini ortaya koymuştur. Kıymetli hemşerimiz ayağı takılıp düşerek beyin kanaması geçirmiş kaburgaları kırılmış ve ölümden dönmüştür. Belediye, olayın ardından meydanın dört bir yanına derme çatma uyarı tabelaları koyarak adeta bir şark kurnazlığı ile sorumluluğu üzerinden atıp vatandaşı suçlu konumuna düşürmek istemektedir. Görsel medyada geçtiğimiz senelerde “Halka hesap veriyoruz” adıyla programlar yapan, Gaziemir Meydanı’nda tadilatını yaptığı birkaç projeyi anlatıp vatandaştan soru almadan tabiri caizse meydandan kaçan Belediye Başkanı bu sene neden bu programı tekrarlamamıştır? Verilemeyecek hesabı mı vardır, yoksa ortada hesap verilecek bir meydan mı kalmamıştır? Bu işin takipçisi olacağız. Başkana soruyoruz; ilçemizin savsaklandığını, değersizleştirildiğini, kaale alınmadığını görmüyor musun? Ya da görmek mi istemiyorsun? Niçin meydanına, insanına, ağacına, esnafına ve ilçenin onuruna sahip çıkmıyorsun? Sayın Başkan; senin gözlerin kör vicdanın sağır olmuş olabilir. Gaziemir’imize karşı yapılan bu haksızlığa duyarsız kalabilirsin. Halkımıza yapılan bu saygısızlığa dur diyecek cesaretin de olmayabilir. Ancak unutulmamalıdır ki Gaziemir sahipsiz değildir. AK Parti Gaziemir teşkilatı olarak neşesi çalınan, cıvıltısı susturulan meydanımızın bir an önce hak ettiği görünüme kavuşması için elimizden geleni yapacağız. Gaziemir halkının bu meseleden dolayı sekteye uğrayan sosyal, ekonomik ve kültürel yaşantısına ayrıca sağlık ve can güvenliğine ilişkin hak hukuk ve menfaatlerinin korunması için sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız. Aramızda kalsın; başkan sekiz ay sonra yolcudur Abbas, elbet bu meydan böyle kalmaz!”         

 

  

CANIM SEYDİKÖYLÜ
09/08/2023 , 15:03:55
5 Mt köprüyü 6 ayda yamuk şekilde yaptıran beceriksiz yönetim Çarşı meydanına gelince 5 aydır yamuk şekilde yapmaya devam ediyor Fakat ortada hiçbir şey yok Bu proje sadece esnafa eziyet çektirmek için yapılmış bir projedir 1 kepçe 1 kamyon 2 tane işçiyle meydan düzenlemesi olmaz Siz meydan yapmıyorsunuz Gaziemirde çok sayıda bulunan bakımsız parklara ilave Gaziemir meydanını parka çeviriyorsunuz Zeytin ağaçlarının altını mezarlığa çevirin de tam olsun 2 Tane cafe yapmayı hizmet sanan yönetim Gaziemirin heryeri pislik , ot içinde Hani siz temiz insanlar dınız Bütün yollar çukur içinde Başkan Arda aman ha bisikletle gezme çukura düşebilirsin Gaziemirin 5 senesini heba ettiniz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin