Mübadelenin iki tarafı birbirinin dilini öğreniyor
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

Mübadelenin iki tarafı birbirinin dilini öğreniyor

Facebook'ta paylaş
09/08/2023 , 12:17:14

     Lozan Antlaşması ile birlikte Yunanistan ve Türkiye arasında yapılan nüfus mübadelesi beraberinde kültürel trajedileri de bir diğerine taşıdı.

     Ege'nin (Akdeniz'in) iki yakasındaki iki ülke insanları var olan siyasi sorunların ötesinde geliştirdiği barış diliyle, ortak kültürlerini yaşamaya devam ediyor.

     Yaptıkları bireysel ve ortak etkinliklerle Türk-Yunan dostluğuna katkı sağlayan Seydiköylüler Derneği örnek bir etkinliğe imza attı. Gaziemir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile birlikte Yunanca kursu eğitimi gören kursiyerler sertifikalarını aldılar. Sertifika törenine katılan Gaziemir Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer eğitim alan kursiyerleri kutladı. İlçe millî eğitimi ve halk eğitimi müdürlüğü olarak Seydiköylüler Derneği'nin gerçekleştirdikleri etkinliklere destek olmaya devam ettiklerinin altını çizen Kaymakam Üçer "Derneğimizin ilçe halk eğitimi merkezi ile birlikte önemli bir etkinliğe daha birlikte imza attılar. Dil öğrenimi yeni bir dil öğrenimi görmek çok önemli. Sizlerde aldığınız egitimle karşı kıyıdaki dostlarınızla rahatlıkla anlaşabileceksiniz. Bir birimizin dilini bilmek, öğrenmek çok önemli. Bir diğerimizin ne dediğini anlamakta çok daha önemli. Tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum"dedi.

     Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari'de yaptığı konuşmada bugüne kadar her konuda yardımını esirgemeyen Gaziemir Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer'e teşekkür etti. Dernej Baskanı Süvari "Mübadelenin 100'üncü yılında, halk eğitimi merkezimiz ile çok önemli bir etkinliğe daha imza attık. Desteğinden dolayı sayın kaymakamımıza, müdürlerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Biz nasıl burada Yunanca kursu açtı isek, Yunanistan'daki dernek yöneticileri de oradakiler için Türkçe kursu açtı. Şimdi karşılıklı olarak bir araya geldiğimizde bir birimizin ne dediğini anlayabileceğiz" dedi.

     Sertifika töreni öncesi​nde, dernek bünyesinde müzik yapan ozanlar gurubu seslendirdiği türküler beğeni ile izlendi.

     Sertifika törenine Gaziemir Kaymakamı Dr Ahmet Süheyl Üçer'in yanı sıra ilçe milli eğitim müdürü Ogün Derse, halk eğitimi merkezi müdürü Murat İpek, usta öğreticiler ve dernek üyeleri katıldı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin