Kavacık’ta festival zamanı
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler

Kavacık’ta festival zamanı

Facebook'ta paylaş
Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yerelde kalkınmaya ve üreticiye destek olmak, Kavacık’ın enfes üzümlerini tanıtmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kavacık Üzüm Festivali iki önemli etkinlikle başladı. Kavacık Kadın Kooperatifi Atölyesi ve Halı Saha açılışı düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Başkan Selvitopu “Kavacık’a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
17/09/2017 , 13:56:26

 

Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Kavacık Köyü’nde festival coşkusu yaşanıyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen üzüm festivali bu yıl da yine coşkuyla başladı. Köy meydanına kurulan stantların yanı sıra gün boyu etkinliklerin de düzenleneceği alanda çok önemli 2 açılışta gerçekleşti.

Kavacık Kadın Kooperatifi üyelerinin üzümlerini değerlendirecekleri içerisinde soğuk hava deposu, kafeterya, oturma alanı, pekmez üretim ve satış alanının bulunacağı atölyenin açılışı ile protokol imza törenine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, Kavacık Köyü Muhtarı Şinasi Köse, Kavacık Kadın Kooperatif Başkanı Nurten Özkan ile STK temsilcileri, mahalle muhtarları, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kentsel Tasarım Projesi başlattık

Muhtar Şinasi Köse ve Kooperatif Başkanı Nurten Özkan’ın Başkan Selvitopu’na verdikleri destekten dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ettikleri konuşmaların ardından Başkan Selvitopu Kavacık halkına ve vatandaşlara seslendi. Kavacık Köyü’nü çok sevdiğini belirten Selvitopu, “Festival 2 yıl ara verilmişti biz göreve geldiğimizde tekrar başlatma kararı aldık. 2014 yılından itibaren her yıl festival düzenlemeye başladık. Tabii sadece festival yetmiyor bazı fiziki çalışmalarında hayata geçmesi gerekiyordu. DEÜ ile kentsel tasarım ve proje çalışmasını başlattık. Proje son aşamasına geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma programı çerçevesinde  hem göçü önlemek hem ekonomik girdi çıkarmak istedik. Özellikle kadınlarımızın toplumsal hayatta olmasını istedik. Bu nedenle kooperatif kurma çalışmalarımız başladı. Kadınlarımız 3 yıldır büyük mücadele içerisindeler. Biz de belediye olarak kooperatifin bir üyesiyiz. Onlara destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Karabağlar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vereceğiz

Buradaki atölyede üzüm suyu üretimi, pekmez, üzüm çekirdeği gibi ürünler üretileceğini içerisine de araç gereç her türlü makinayı belediye olarak yerine koyacaklarını belirten Selvitopu, üzümün satılmayanlarını çeşitli şekillerde üreterek İzmir ve Türkiye ye satışını sağlayacaklarını ve Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.

Herkesi Kavacık’ı görmeye davet ediyorum

Ülkemizdeki insanların dağ bayır görmek için yurtdışına gittiklerini hatırlatan Selvitopu, “Herkesi Kavacık’ı görmeye davet ediyorum. Gelsinler bu güzelliği yaşasınlar” diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti

Protokol imza töreninin ardından halı saha açılışını gerçekleştiren Selvitopu,  her iki tesisisin de hayırlı olması dileğinde bulundu ve “Bu çalışmalarda bizi her zaman destek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/03/2024 , 12:57:25
AKTÜEL
26/03/2024 , 20:36:37
SİYASET
26/03/2024 , 20:20:08
SİYASET
25/03/2024 , 12:37:57
SİYASET
25/03/2024 , 12:27:09
SİYASET
25/03/2024 , 11:44:19
SİYASET
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin