DEÜ’DE TANITIM VE TERCİH GÜNLERİ BAŞLIYOR
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
EĞİTİM

DEÜ’DE TANITIM VE TERCİH GÜNLERİ BAŞLIYOR

Facebook'ta paylaş
27/07/2023 , 13:28:50

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) düzenlediği “DEÜ Tanıtım ve Tercih Günleri”, üniversite tercihi yapacak gençleri bekliyor. 26-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte aday öğrenciler, 200’ün üzerinde DEÜ’lü akademisyen ve tanıtım görevlileriyle yüz yüze görüşme fırsatı yakalayarak; tercih rehberliği hizmeti alacaklar. Etkinlik alanını ziyaret eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “DEÜ olarak; gençlerin geleceklerine yön verecek olan üniversite tercihlerinde doğru karar verebilmeleri için her yıl olduğu gibi bu yılda da bu etkinliğimizi düzenledik” dedi.

 

Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), üniversite öğrencisi adaylarına ücretsiz tercih rehberliği sunduğu “DEÜ Tanıtım ve Tercih Günleri” başladı. 26-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında Alsancak’taki DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte aday öğrenciler, DEÜ’lü akademisyenler ve tanıtım görevlileriyle yüz yüze görüşme fırsatı yakalayacaklar. DEÜ yetkilileri, DESEM’de kurulacak tanıtım masalarında, aday öğrencilere tercih maratonunda her bölüm için ayrı ayrı destek sunarken; çeşitli seminerler ve söyleşiler ile de genç adayların kariyer yolculukları farklı boyutlardan ele alınacak. Atölye çalışmaları ve yerleşke turlarının da yapılacağı, DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğünce organize edilen programa, İzmir ve diğer illerden tüm üniversite adayları katılabilecekler.

 

DOĞRU KAYNAKTAN REHBERLİK

Üç gün sürecek DEÜ Tanıtım ve Tercih Günleri boyunca, aday öğrencilere başarı sıralamaları, burs olanakları, çift ana dal, yan dal, dikey/yatay geçiş, tercih ve sıralamalar konularında bilgi verilecek. Etkinliğin ilk gününde, programın yapıldığı DESEM Fuaye Alanı’nı ziyaret eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, genç adayların tercihlerini doğru kaynaklarla yapabilmeleri için programın düzenlendiğini söyledi. Aday öğrenciler ve aileleriyle de bir süre sohbet eden Rektör Hotar, “Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte aday öğrenci ve veliler için heyecan verici tercih süreci başladı. Üniversite adaylarının bu süreçte doğru bilgilendirilmeleri ve yönlendirilmeleri son derece önemli. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak; gençlerin geleceklerine yön verecek olan üniversite tercihlerinde doğru karar verebilmeleri için tanıtım ve tercih programını organize ettik” dedi.

 

DEÜ’YE DAVET

Genç adaylara, DEÜ’nün eğitim anlayışı, kampüs yaşamı, yurt olanakları, sportif alanları ve yurt dışı eğitim imkanları gibi birçok konuda bilgiler verdiklerini belirten Rektör Hotar, “Akademik kadromuz, idari birim temsilcilerimiz ve görevli öğrencilerimizin katıldığı etkinlikte, geleceğin Dokuz Eylüllülerine zorlu tercih maratonunda Araştırma Üniversitemizi, bölümlerimizi ve imkanlarımızı anlatıyoruz. Çeşitli kariyer seminerleri, atölye çalışmaları ve yerleşke turları da düzenlenen programımıza, tüm üniversite adaylarımızı bekliyor; onları Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ayrıcalıklı dünyasına davet ediyoruz. Bir kez daha tüm genç adaylarımıza başarılarla dolu bir gelecek diliyoruz” diye konuştu.

 

 

200’ÜN ÜZERİNDE AKADEMİSYEN BİLGİ VERİYOR

DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Didem Müge Siyez ise

28 Temmuz tarihine kadar sürecek olan program boyunca, DEÜ’nün tüm bölümleri için hazırlanan stantlarda aday öğrencilerin 200’ün üzerinde DEÜ’lü akademisyen ile birebir görüşme imkânı yakalayacağını kaydederek şunları söyledi:

“Etkinliğimiz boyunca tüm üniversite aday öğrencilerine, yükseköğretim ve kariyer hayallerinde doğru kaynaktan rehberlik etmeye çalışacağız. Etkinlik süremizce ayrıca, Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğümüz tarafından hazırlanan ‘Kendini ve Meslekleri Tanıma Rehberi’ni de aday öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıyoruz.”

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin