HÜKÜMET KONAĞI, MERKEZİ İDARENİN GAZİEMİR’E KAZANDIRDIĞI EN ÖNEMLİ HİZMET OLDU
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

HÜKÜMET KONAĞI, MERKEZİ İDARENİN GAZİEMİR’E KAZANDIRDIĞI EN ÖNEMLİ HİZMET OLDU

Facebook'ta paylaş
03/07/2023 , 11:55:19

Gaziemir’de sessiz sedasız şekilde hizmete giren Hükümet Konağı, son 5 yıl içerisinde ilçede gerçekleşen en kapsamlı ve yerinde bir yatırım oldu. Proje; İlçede üç dönemde görev yapan kaymakamları yürüttüğü kamulaştırma süreci, teknik hazırlık sürecinin ardından devlet yatırım programına dahil edilmesi ve nihayetinde TOKİ’nin sorumluluğunda yapım sürecinin tamamlanması ile gerçekleştirilmiş oldu. Merkezi İdare tarafından Gaziemir Hükümet Konağı projesi inşaatının yapım sürecinde 45 milyon lira ödenek harcandı. Gaziemir Hükümet Konağı projesi; kamulaştırmasından, yapımına kadar Merkezi İdare’nin ilçede gerçekleştirmiş olduğu en büyük yatırım oldu.

 

1992 yılında Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Başbakan Süleyman Demirel, Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü ve Bakanlar Kurulu’nun imzaladığı kararname sonucu İlçe statüsüne kavuşturulan Gaziemir aynı zamanda 1980 askeri darbesi ile hükmi şahsiyeti sonlandırılan belediye statüsüne de yeniden kavuştu.

 

Gaziemir’in ilçe haline dönüşmesi ile birlikte kaymakamlık başta olma üzere diğer ilgili kurumlarında bu yeni kurulan ilçede biran önce ‘var’ edilme süreci de başlamalıydı. Dönemin yerel siyasi figürleri (ileri gelenleri) Gaziemir Karakolu’nun hemen üstünde birkaç odalı geçici bir Kaymakamlık yerinin hazırlanmasında öncü oldular. Bunu dönemin (ANAP, Doğru Yol, SHP) gibi popüler siyasi partilerin bu yeni ilçede teşkilatlanmalarını sağlama çabaları izledi. Deyim yerinde ise Gaziemir’i ilçe haline dönüştürmek için bir avuç insan ileride biri diğerine rakip olacak üç siyasi partinin kuruluşlarını da kendi aralarında gerçekleştirdi.

 

1990 yılların ortalarına doğru Gaziemir Kaymakamlığı, birkaç odalı yerinden dönemin İzmir Valisi Kutlu Aktaş’ın direktifi ile Semt Sağlığı Merkezi olarak kullanılan binaya taşınması kararlaştırıldı.

 

2009 yılı yazında Gaziemir’e Kaymakam olarak atanan Şerafettin Kılıç, ilçe halkına daha kaliteli hizmet vermesi için bir çok kurumun bir arada olacağı bir Hükümet Konağı düşüncesini kamuoyu ile paylaştı. Kaymakam Tuğ göreve başladığı dönemde bir önceki süreçte İzmirli merhum hayırsever Salih İşgören’in inşaat yapımını üstleneceği kendisinden önce görevde bulunan Kemal Karadağ’ın çabalarıyla 2 yıl önce imzalanmış olan ve iptali söz konusu protokol üzerine ağırlık verdi. (Kaymakam Tuğ’un çabası ve belediyeye ait arsanın İşgören Vakfı’na devri sırasında yaşanan tıkanma ile ilgili dönemin belediye başkanı Halil İbrahim Şenol’un çekincelerinin giderilmesi ile Gaziemir Devlet Hastanesi onun döneminde Hayırsever, Belediye ve nihayetinde Sağlık Bakanlığı işbirliğinde gerçekleşmiş oldu.)  

 

Gaziemir Atıfbey Mahallesi’nde bulunan Eski Mezarlığın hemen arkasındaki alan imar planında Hükümet Konağı olarak ayrılmış olsa da ortaya çıkan kamulaştırma maliyeti, Tuğ’dan önce görev alan kaymakamların gözünü korkutmuştu. Kaymakam Tuğ bu düşüncenin aşılması için üst düzey bürokratlarla temasa geçti. İçişleri bürokrasisinin de konuya sıcak baktığını 2013’ün Aralık ayında Yerel Haberci üzerinden kamuoyu ile paylaşan Tuğ kamulaştırma için çalışmalarına başladı. İlk iş olarak lobi yapmaları için ilçede yerleşik ailelerle temasa geçti. Onların da içinde bulunduğu çalışma komisyonu oluşturdu. Komisyon üyeleri bir yandan diğer hak sahiplerini ikna yolunda çalışırken, kamulaştırma için onlarca hak sahibi uzun süren bir ikna süreci yürüttü. Tuğ’un görev süresinin bitimine sayılı bir zaman dilimi kala da Hükümet Konağı arsasının kamulaştırmasını sonuca ulaştırmayı başardı. Kaymakam Tuğ bununla da kalmayıp Hükümet Konağı’nın devlet yatırım programına alınması yönünde yoğun çaba harcadı. Tuğ’un ardından göreve gelen Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez’de sürdürülen çabalarını üst noktalara taşınmasında rol oynadı. Ancak 15 Temmuz FETÖ’cü hain darbe girişimi sonrasında bir süreliğine rafa kalkmış olan Gaziemir Hükümet Konağı projesinde asıl ilerleme ise Dönmez’den sonra göreve başlayan Gaziemir Kaymakamı Dr.Ahmet Süyel Üçer döneminde kaydedildi.

 

30 Ekim 2020 yılında meydana gelen ve çok sayıda vatandaşımızı yitirdiğimiz İzmir Depremi sonrasında ortaya çıkan yapı güvenliği endişesi Gaziemir Kaymakamlığını da tehdit etmişti. Derhal bina güvenliğinin tespiti için yetkilileri harekete geçiren Kaymakam Üçer ortaya çıkan ‘depreme dayanıksız’ rapor sonrasında Kaymakamlık Binasını, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamuya geçen eski öğrenci yurduna taşıdı. Gaziemir Kaymakamı Dr. Ahmet Sühel Üçer kendisini ziyarete gelen bölge milletvekillerine ve üst düzey İçişleri Bakanlığı bürokratlarına; Kaymakamlık binasının deprem riski nedeniyle geçici taşıdıkları Kaymakamlık binasının uzun vadede ilçe halkının ihtiyaçlarını karşılamasının mümkün olmadığını, kalıcı çözümün kamulaştırması yapılan alanda yeni bir hükümet konağının yaşama geçirilmesi gerektiğini gündeme getirdi. Kaymakamın bu talebi dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından da ‘haklı ve yerinde’ bulunması sonrasında daha önce yatırım programında bulunan ancak daha sonra geri çekilen projenin yeniden yatırım programına alınmasının önünü açtı. Bürokratik işlemlerin hızlandırılmasında dönemi Ak Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ında olumlu katkısı olurken Gaziemir Hükümet Konağı’nın yapım işlerinin sorumluluğunu TOKİ üstlendi. 2021 yılı Şubat ayında başlanılan proje 2023 yılı Mayıs ayında gerçekleştirilerek sessiz sedasız hizmete girdi. Proje yapım işleri için 45 milyon lira kaynak harcandı.

 

Gaziemir Hükümet Konağı’nda; Kaymakam, İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Mal Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Toplum Hizmetler Genel Müdürlüğü İlçe Sosyal Hizmet Merkezi, Sosyal Yardım Dayanışma Vakfı, İlçe Tapu Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü,Gaziemir İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Spor Müdürlüğü, İlçe Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı ve İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğü tek çatı altında hizmet verecek.       

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin