Çiçek gibi İzmir!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
YAŞAM / MAGAZİN

Çiçek gibi İzmir!

Facebook'ta paylaş
15/06/2023 , 13:03:22

Çiçek gibi İzmir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bahar aylarında kentin dört bir yanına diktiği rengarenk çiçekler şehirde görsel bir şölen yarattı. Mevsimlik çiçek ve bitkiler tarımsal kalkınma kooperatiflerine bağlı üreticilerden alınırken, dikilen türler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklıkla mücadele stratejisi doğrultusunda belirlendi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin cadde ve meydanlarını çiçeklerle donattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, baharın gelmesi ile birlilklerle donattı. ini tercih ettiklerini belirten yoruz. Bu yıl kent geneliPark ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı şehrin yeşil alanlarını mevsime uygun çiçekler dikerek yeniden düzenledi. İzmir'in cadde, bulvar, park ve bahçeleri ile orta refüjleri petunya, kadife, godetya gibi çiçek, yer örtücü, sarılıcı ve soğanlı bitki türleriyle adeta bir tablo gibi süslendi. Rengârenk kadife çiçekleriyle bezeli Kordon, fotoğraf tutkunları için birbirinden canlı kareler sunuyor. Yerel üreticiyi desteklemek için kooperatiflerden satın alınan çiçekler kadınlar tarafından dikiliyor.

3.5 milyon mevsimlik çiçek

Büyük bir ekiple çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Güney Alanları Bakım Şube Müdürü Ayşe Gevrek Gözsoy, “İzmir genelinde yeşil alanlarımızı korumak ve geliştirmek için büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Yeşil alanlarda ağaçlarımız, çalı bitkilerimiz, yer örtücülerimiz ve çimler var. Rekreasyon alanlarında çimi tercih ediyoruz. Vazgeçemediğimiz mevsimlik çiçeklerimiz var. Örneğin Gazi Osman Paşa Bulvarı’nda jakaranda ağaçları mor çiçekleriyle çok güzel bir görsel görüntü yaratıyor. Çiçek açan çok yıllık bitkilerimiz var de var. Yıl içinde yeni bitki ve mevsimlik çiçekler dikerken diğer yandan ağaçlarımızın ve bitkilerimizin de bakımını yapıyoruz. Bu yıl kent geneline toplam 3.5 milyon mevsimlik çiçek dikeceğiz.” dedi.

Kuraklıkla mücadele

Kuraklıkla mücadele etmek ve su kaynaklarını verimli kullanmak için fazla su istemeyen bitki ve çiçek türlerini tercih ettiklerini belirten Gözsoy, “Yeni yeşil alanlarda daha az su isteyen, bir süre sonra sulama miktarı azalan bitkileri tercih ediyoruz. Kent içerisindeki yeşil alanlarda; egzotik bitki türleri yerine, tümüyle Akdeniz’in ve İzmir Bölgesi’nin doğal florasını kullanmak için çalışmalarımız sürüyor. Tespit ettiğimiz yeni alanlarda daha az su isteyen, bir süre sonra sulama miktarı azalan “Doğal Yeşil Bitki” türlerine dönüyoruz” dedi.

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin