MÜBADELE’NİN 100’ÜNCÜ YILINDA SEYDİKÖYLÜLER DERNEĞİ’NDEN ÖZEL KONSER
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
KÜLTÜR ve SANAT

MÜBADELE’NİN 100’ÜNCÜ YILINDA SEYDİKÖYLÜLER DERNEĞİ’NDEN ÖZEL KONSER

Facebook'ta paylaş
04/05/2023 , 12:19:49

     Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan Nüfus Mübadelesi anlaşmasının 100’üncü yılında her iki ülkeden karşılıklı göç edenler gerçekleştirdikleri etkinliklerle o günlerin anısını yaşatıyorlar.

     Yunanistan’ın Korcu, Racha, Zigos ve Kavala bölgesinden İzmir Seydiköy’e yerleşen Muhacirlerin torunları Mübadele’nin 100’üncü yılı nedeniyle birlikte Balkan Türküleri söyledi.

     Geçmiş kültürlerini yaşatarak gelecek kuşaklara taşımak için kurdukları Seydiköylüler Derneği bünyesinde oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu’nda bir araya gelen mübadiller 100’üncü yıl anısına sahne aldılar.

     Ege Eğitim Vakıfı Okulları Gaziemir Kampüsü Çok Amaçlı Salonu’nda gerekleşen geceye yüzlerce Gaziemirlinin yanı sıra ilçede faaliyet gösteren İzmir Seydiköy Mübadele Muhacirleri Derneği, Ege Pomakları Derneği başkan ve yöneticileri, Gaziemirliler Derneği başkan vve yöneticileri  siyasi partilerin ilçe başkan ve temsilcileri, İzmir 1.Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Ali İhsan Erdenilgen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyesi İlhan Özköse ve Gaziemir belediye meclisi üyeleri de katıldı.

     Gecede bir konuşma yapan Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari Mübadele’ye ve Mübadele’nin 100’üncü yılına verdikleri önemi dile getirdi. Süvari “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi Muhacirler, kaybedilmiş toprakların aziz hatırasıdır. 100 yıl önce dedelerimiz mübadil olarak, muhacir olarak bu topraklara yerleşmiş. Onların manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. İstedik ki böylesi bir önemli yılı Balkan Türküleri eşliğinde analım. Koromuz ve hocamız büyük emeklerle bu güzel konseri hazırladı. Emeği geçen herkesi kutluyor, kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

     Koro Şefi Ali Hikmet Gökçen’in yönetiminde Balkan Türküleri Türkçe’nin yanı sıra Rumca, Boşnakça, Arnavutça, Makedonca olarak seslendiren koro üyeleri izleyenlerden tam not aldı. Gecede ayrıca konuk sanatçı olarak Gamze Matracı’da sahne aldı. Matracı seslendirdiği Balkan ezgileriyle izleyicilerce yoğun şekilde alkışlandı.

 

    

    

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin