GAZİEMİR’E “YOĞUNLUK” DEĞİL “SORUMLULUK”GEREK!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

GAZİEMİR’E “YOĞUNLUK” DEĞİL “SORUMLULUK”GEREK!

Facebook'ta paylaş
02/03/2023 , 14:10:33

Bir yanda 11 İli vuran Kahramanmaraş Depremi sonrası yaşanan süreç, bir yanda ülke ve şehirler olarak yanıtlanması gereken ‘depreme ve deprem sonrasına karşı ne kadar hazırlıklıyız?’ soruları, diğer bir yandan ise hiçbir şeyden ders almamışçasına gündeme getirilen imar planlamaları…

 

1 Mart itibariyle olağan toplantılarını yapmaya başlayan belediye meclislerinden biri de Gaziemir Belediye Meclisi. Belediye başkanının başkanlığında toplanan Gaziemir Meclisi’nde gündeme getirilen ana gündem maddesi ise ne dersiniz? Havacılık Caddesi (Eski Kartal Heykeli) ile Migros AVM, Sarnıç Karayolu Köprüsü) arasında kalan bölgenin var olan 1/1000’lik uygulama plan notlarında yapılması istenen değişiklik. Önceki yönetim dönemi dahil, yeni dönemde de defalarca gündeme getirilen plan tadilatı önerisi, her defasında ret edilse de Gaziemir Meclisi gündeminden düşmüyor. Mevcut idari kadro geçtiğimiz yıl aynı şekilde söz konusu bölgede ısrarla var olan 1/1000’lik uygulama imar planında değişikliğe gitme arzusunu gündeme taşımaktan vazgeçmiyor. Değiştirilmek istenen plan notlarının gelecekte yeni devasa AVM’lerin kapısını aralayacak derecede yoğunluk artışına kapı aralayacağının da farkına varmadan atılacak adımların Gaziemir’in geleceğine yeni sorunlar taşımaktan öteye bir işe yaramayacaktır. Bugün küçük bir grubun memnuniyeti gelecekte Gaziemir’de yaşayacak insanların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyecektir.

 

Kent yönetimine yön verenlerin son Kahramanmaraş Depremi’nde çıkacağı yüzlerce ders vardır. 6 Şubat 2023 kentlerimiz için bir milat olacaktır. Ülkemizin olduğu gibi İzmir ve Gaziemir’de de bir deprem gerçeği vardır. Gaziemir’deki geçen fay bellidir. 6 Şubat öncesinde kent yönetiminin ilçe için öngördüğü ve başlatmayı planladığı projeler bir kez daha gözden geçirilmelidir. Buna eski Tansaş (Migros AVM) üzerinde düşünülen Kültür Sanat Merkezi projesi de dahildir. Gaziemir’in yeni yoğunlaşmalar ve yeni beton alanlarından daha çok deprem senaryosuna uygun, açık , geniş, yeni toplanma alanlarına ihtiyacı bulunmaktadır.

 

Tüm bu değerlendirmeyi bir başlıkta özetlemek gerekirse;

 

Gaziemir’e “yoğunluk” değil “sorumluluk” gerek!

 

(Türker Küpcük)

 

   

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin