HALİL ARDA’YA HEM BERAAT, HEM HAPİS, HEM ERTELEME!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
AKTÜEL

HALİL ARDA’YA HEM BERAAT, HEM HAPİS, HEM ERTELEME!

Facebook'ta paylaş
06/01/2023 , 11:41:59

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya açılan davada son duruşma yapıldı. Kendisine ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçu ve Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada mahkeme kararını açıkladı. Halil Arda’nın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçu iddiasından beraatine karar veren mahkeme heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözler nedeniyle Halil Arda’ya 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile geriye bıraktı. Arda’nın bu süre içinde aynı suçu işlemesi durumunda hapis yatacak.

 

Halil Arda: Bu karar siyasidir!

 

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 15 gün hapis ceza alan Gaziemir Belediye Başkan Halil Arda, “Bu karar siyasidir. Vicdanlara sığmayacak bir karar. Gaziemir’e hizmet etmemi hiçbir güç engelleyemeyecek. Canla başla çalışmaya devam” dedi.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Mevlana’nın güzel bir sözü var; ‘Ayağınıza batan dikenler aradığınız gülün habercisidir.’ Çok önemli bir görevi icra ediyoruz. CHP’nin sandıkta kazandığı başarıyı içlerine sindiremeyenler; 4 yıldır Gaziemir Belediyesi’nde canla başla çalışmamızı, başarımızı içine sindiremeyenler, tüm CHP’li belediye başkanlarına yönelik baskıyı yargı eliyle yapmaya çalıştılar. Bir siyasi davada, asla kabul etmeyeceğimiz bir suçlamayla karşı karşıya kaldık. Karar aşamasında davanın hâkimini ve savcısını değiştirdiler. Çünkü gidişat bizim lehimizeydi. Bu, AKP iktidarının bugüne kadar başvurduğu bir yöntem… Bir ceza aldık, 1 yıl 15 gün. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Vicdanlara sığmayacak bir karar. Bu cezanın siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum.”dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin