GAZİEMİR KENT KONSEYİ SEÇİMİ ‘SİL BAŞTAN’!
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

GAZİEMİR KENT KONSEYİ SEÇİMİ ‘SİL BAŞTAN’!

Facebook'ta paylaş
07/10/2022 , 09:00:17

Engel-Siz Yaşam Derneği adına Dernek Başkanı Gülgün Yorgancılar’ın, tüzel kişilik olarak Gaziemir Belediyesi’nin mahkemeye vererek iptalini istediği, Günnur Berber’in Gaziemir Kent Konseyi Başkanı sıfatıyla müdahil olduğu Gaziemir Kent Konseyi seçimi davası sonuçlandı.

5 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşen ve genel kurulun yürütmeyi durdurma ve iptal kararı veren İzmir 5.İdare Mahkemesinin kararının bozulması talebi 7.Bölge İdari Dava Mahkemesi tarafından reddedildi.

Gaziemir Kent Konseyi’nin yürürlükte bulunan yönergesi yerine kent konseyinin önceki yönetimi tarafından hazırlanan; Gaziemir Kent Konseyi’ne ilk kez katılacak derneklerin seçme ve seçilme haklarını bir sonraki genel kurulda kullanabileceklerine yönelik değişiklik, taslakta da yer aldığı üzere, söz konusu değişikliğin 2020 yılında yapılacak genel kurulda görüşüldükten sonra kesinleşeceği karar altına alındığı halde; Pandemi süresine denk gelmesi nedeniyle 2020 yılında Gaziemir Kent Konseyi genel kurulunun toplanmadığı, dolayısıyla konsey yürütme kurulunun hazırladığı taslak yönergenin kesinleşmediği halde; Son yapılan 5 Ağustos 2021 tarihinde söz konusu değişiklik taslağının gündem maddeleri arasında olmadığından hiçbir karar alınmamasına rağmen; Engel Siz Yaşam Derneği’nin açtığı davada söz konusu taslak yönergenin, yürürlükte imiş gibi dava dilekçesine sunulması; Dava dilekçesinde olmasına karşın; yönerge gereği Gaziemir Kent Konseyi Genel Sekreterliği’ni üstlenen ve tüzel kişilik olarak dava edilen Gaziemir Belediyesi’nin savunma dosyasında ve İzmir 5.İdare Mahkemesi’nde görülen davada ve sonrasında istinaf için başvurulan İzmir 7.İdare Dava Mahkemesi’ndeki savunmasında da bu hukuki haklılığını ve itirazını yapmamış olması, her iki dava sürecinde de davalı tarafın aleyhine sonuç verdi. Davalı lehinde müdahil olmasına ve taslak yönergenin geçerli olmadığına yönelik itirazlarına karşın Günnur Berber’in avukatının çabası İzmir 5. İdare Mahkemesi’nde görülen dava sürecine etkisi olmadı. Bunun üzerine gidilen istinaf sürecinde de, davalı ve müdahil tarafın, İzmir 5. İdare Mahkemesi’nin ilgili kararın iptal davası istemi davasına bakan ilgili mahkeme talebi reddetti.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27/04/2024 , 10:36:53
SİYASET
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin