GAZİEMİR SPOR ARTIK ‘ADIYLA SANIYLA’ YENİDEN YEŞİL SAHALARDA
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
SPOR

GAZİEMİR SPOR ARTIK ‘ADIYLA SANIYLA’ YENİDEN YEŞİL SAHALARDA

Facebook'ta paylaş
28/08/2022 , 12:19:33

     Gaziemir’in efsane takımlarından olan ve tarihinde (*) 1998-1999 sezonunda Üçüncü Lig tecrübesi elde eden Gaziemir Spor sonraki yıllarda içine düştüğü mali kriz ve borçları nedeniyle kapanmıştı.

 

     Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun spor kulüpleri statüsünde yeni bir düzenlemeye geçmesi, Yeşil Beyaza gönül vermiş camiada ayrı bir umudun da doğmasına yol açtı. Bugüne kadar kurulan ve dernek statüsünde olan futbol kulüpleri bu faaliyetlerini sürdürebilmeleri için iki koşul vardı. Bugüne kadar faaliyetlerini dernek statüsü yerine artık ya Spor Kulübü yada Anonim Şirket olma zorunluluğu getirildi.

 

     Olağanüstü olarak toplanan Gaziemir Gençlik Spor Kulübü Genel Kurulu, tüzüğünde yaptığı değişiklikle Spor Kulübü olarak faaliyetlerini sürdürme kararı almanın yanı sıra tarihi bir karara da imza attı. Kulüp adını Gaziemir Spor Kulübü olarak güncelledi. Böylece 1954 yılında kurulan ve 2000 yılında kapanan Gaziemir Spor, 2022-2023 sezonu ile birlikte ‘Adıyla, Sanıyla’ yeniden yeşil sahalardaki mücadelesini sürdürecek.

 

     Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da tescillenen Gaziemir Spor Kulübü’nde yapılan son genel kurulla birlikte kulüp başkan ve yöneticileri de belirlendi. Yeniden isim hakkı tescillenen Gaziemir Spor’un kulüp başkanlığına Çağrı Şırlancı seçildi.

      Gaziemir Spor Yeni Yönetimi şu isimlerden oluştu:

      Kulüp Başkanı Çağrı Şırlancı. Yönetim Kurulu; Hüseyin Yorulmaz, Yiğit Gür, Sertaç Üngör, Veysel Barış Ayan, Enver Kapı, Agah Ceylan, Ali Göktanır, İbrahim Şeker, İsmail Yaşadı, Muharrem Fetvacıoğlu, Mustafa Adalar, Niyazi Güner, Semih Abacı ve Zeki Kapı.

      Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri; Aykut Barbara, Bahri Ak, Canberk Atalay, Ertan Yargit, Ferhat Çitkap, Ferhat Sandal, Hatice Şırlancı, Lider Deren Önen, Mustafa Ürkmezer, Onur Tatar, Onur Tevfik Yapıcı, Orçun Akkurt, Serdar Bıçak, Simge Yapıcı ve Ulaş Şırlancı.

 

     Gaziemir Spor Kulübü Denetim Kurulu Üyeleri: Hüsnü Sarıkaya, Feridun Güler ve Mümin Cesur.

     Yedek Denetim Kurulu Üyeleri; Emre Bektaş, Kemal Benlioğlu ve Nurdan Akkurt.

 

 

    GAZİEMİR SPOR İZMİR ASKF’DE SÜPER AMATÖR 4.GRUP’TA MÜCADELE EDECEK

 

     2022-2023 İzmir ASKF Süper Amatör Lig’de 4.Grup’ta mücadele edecek Gaziemir Spor’un rakipleri Eşrefpaşa Spor, Yapıcıoğlu Basdaş Spor, Torbalı Spor, Yeşilyurt Spor, Torosgücü Spor, Buca Belediye Spor,  Menderes Belediyesi Eğitim Kültür Spor, Karabağlar Futbol Kulübü ve Limontepe Gençlik Spor.

     Gaziemir Spor gruptaki ilk müsabakasını deplasmanda Yeşilyurt Spor ile yapacak.

 

 

1954 YILINDA KURULAN 2000 YILINDA KAPANAN GAZİEMİR SPOR VE YEŞİL BEYAZ RUHU İÇİN SONRAKİ YILLARDA VERİLEN MÜCADELENİN KISA TARİHİ

     Osmanlı döneminin ve yakın Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk kasabası Seydiköy’ün ve ileri ki dönemlerdeGaziemir adını alacak olan İzmir’in en son metropol ilçelerinden biri olan kentte spor aşkı da hayli eskilere dayanmakta.

     Seydiköy ve Gaziemir’in bugüne değin gelmiş geçmiş en önemli kulübü ise şüphesiz Gaziemir Spor.

     1954 yılında kurulan kulüp dönemin İzmir’in gayri federe liglerinde mücadele eden Yeşil Beyazlar’ın tarihindeki en büyük başarısı 1998 yılında Futbol Federasyonu Profesyonel Üçüncü Lig’e yükselmek oldu. 1998-1999 Üçüncü Lig’de mücadele eden takım kurumsal yapılanmasını tamamlayamamış olmasının acısını yeniden Bölgesel Lig’e düşerek yaşadı.

 

    2000’lerin başında özerk bir yapıya gelen Türkiye Futbol Federasyonu aldığı karar ile birlikte Süper Lig uygulamasına geçti. Bu uygulamaya göre daha önce 1.Lig’de mücadele eden takımlar Süper Lig statüsüne geçerken, önceki 2.lig takımları 1.Lig, önceki 3.Lig takımları 2.Lig statüsünde yerini aldı. Yeni dönemde Bölgesel Lig takımları da 3.Lig statüsünde mücadele edeceklerdi.

     Statü değişikliği ile de olsa yeniden 3.Lig’de mücadeleye girişecek olan Gaziemir Spor Kulübü içinde bulunduğu maddi zorlukları aşamadı.      

    1954 yılında kurulan Gaziemir Spor 2000 yılı ile birlikte kapısına kilit vurdu.

 

   

   Yeşil Beyazların ruhunu yaşatmak üzere yeniden kurulan kulüpler…

 

    Bölgesel Amatör Lig’den dönen Yeni Gaziemir Spor

    

     Yeşil Beyaz renge gönül vermiş taraftarların hasretini gidermek üzere merhum iş insanı Fikret Kar ve arkadaşları tarafından yeniden kurulan takımlardan Yeni Gaziemir Spor 2008-2009 sezonunda İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) 1.Amatör, Süper Amatör’de şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselme başarısını göstermişti. BAL’ın getireceği mali yük nedeniyle Yeni Gaziemirspor’da önce yarışmacı haklarından vazgeçerken ileriki yıllarda da kapanmıştı.

 

     İZAKS GAZİEMİR SPOR’DAN GAZİEMİR GENÇLİK SPOR’A EVRİLİŞ SÜRECİ

 

     Yeşil Beyazlarını eski coşkusunu arkasında almak için iş insanı Aydın Kayhan ve arkadaşları tarafından kurulan İZAKS Gaziemir’de 2012-2013  sezonundan başarıyla mücadele ettiği 1.Amatör, Süper Amatör’de, Bölgesel Amatör Lig’e yükselirken Yeni Gaziemir Spor’un benzer kaderini paylaşacağı sırada adeta direkten dönmüştü. Kulübün yöneticilerinden Ramazan Abacı ve emektar futbolcularından Ulaş Şırlancı’nın adeta imece usulü denkleştirdikleri TFF Katılım Payının yatırılması BAL’da yarışmacı olma hakkını alan kulüp 2014-2015 sezonunda yönetimde büyük değişikliğe giderek mücadele etmeye devam etti.

 

     Dönemin Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un verdiği maddi-manevi destek ile birlikte yapılan ilk genel kurulda kulübün adı Gaziemir Gençlik Spor Kulübü olarak belirlenirken kulüp başkanlığına da iş insanı Hakan Süvari seçildi. Son anda yarışmacı olarak katıldıkları BAL liginin statüsü gereği üst sıralarda olmasına karşın düşen Yeşil Beyazlar bir sonraki sezonda taraftarlarına yeniden BAL’a çıkma sözü vererek güçlü bir takım kurdu. 2015-2016’da Süper Amatör’de bu kez şampiyon olarak yeniden Bölgesel Amatör Lig’e yükselen Yeşil Beyazlar 2016-2017 sezonunda arzu etlen başarıyı elde edemeyince Süper Amatör’e geri döndü.

 

     Gaziemir Gençlik Spor aldığı genel kurul kararı ile kulüp başkanlığından ayrılan Hakan Süvari’nin yerine İsmail Calpbinici seçildi. Bir sezon sonunda da Calbinici başkanlık görevinden ayrılarak yerini takımın emektar oyuncusu Ulaş Şırlancı’ya bıraktı. Takımın hem oyunculuğu ve başkanlığını üstlenen Ulaş Şırlancı takımın antrenörlüğünü de üstlenmek durumunda kaldı.

Henüz Yorum Yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapmak İstermisiniz ?


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
26/04/2024 , 10:14:08
AKTÜEL
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin